printlogo


تهیه سند آمایش سرزمین نیازمند عزم ملی دولتمردان است

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: همه مسئولان به اهمیت تهیه سند آمایش سرزمین، پی برده‌اند اما نتوانسته‌اند با اتخاذ تصمیم جدی، مشکل را حل کنند.
به گزارش اقتصادسرآمد، علی قربانی عضو هیات رئیسه کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با اشاره به اهمیت موضوع آمایش سرزمین، اظهار داشت: در نشستی که در سال اول مجلس دهم خدمت مقام معظم رهبری رسیدیم، وقتی از آمایش سرزمین سخن به میان آمد، ایشان فرمودند از زمانی که من رئیس جمهور بودم بحث آمایش مطرح بود ولی هنوز به ثمر ننشسته است.
نماینده مردم بجنورد، مانه، سملقان، جاجرم و گرمه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دیدگاه‌های مختلفی در زمینه آمایش سرزمین وجود دارد، بیان کرد: یک دیدگاه از پایین به بالا وجود دارد و یک دیدگاه نیز از بالا به پایین است. در دیدگاه از پایین به بالا، باید همه استان‌ها سند آمایش داشته باشند و سپس همه این‌ها را جمع کنند و در نهایت سند ملی آمایش سرزمین تهیه شود.
وی در تشریح دیدگاه دیگری که برای تهیه سند آمایش سرزمین وجود دارد، افزود: یک دیدگاه دیگر این است که در مرکز، طرح آمایش سرزمین به صورت ملی تهیه شود و به استان‌ها بدهیم و به تناسب هر استان از این سند تبعیت شود به این ترتیب، هر استان از این طرح ملی برخوردار می‌شود.
قربانی با بیان اینکه برای هر استان این طرح آمایش تهیه شده و استان خراسان شمالی حدودا 2 سال پیش این طرح را آمادهکرده است، ادامه داد:  من نیز در تهیه سند آمایش خراسان شمالی نقش داشتم که به همراه گروهی از اساتید دانشگاه شهید بهشتی، این طرح آماده و به سازمان برنامه و بودجه واگذار شد.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی گفت: در قانون برنامه ششم آمده است که تا سال دوم اجرای این برنامه، همه استان‌ها سند آمایش خود را تهیه کنند اما این طرح ملی هنوز آماده نشده است. اگر طرح آمایش را تهیه می‌کردیم این مقدار بهم ریختگی در کشور نداشتیم و در هر گوشه‌ای شاهد احداث صنایع تاسیساتی نبودیم.
وی افزود: برای مثال صنایع پتروشیمی و صنایع آب‌بر که باید در کنار آب‌های آزاد احداث می‌شدند و در صورت حرکت کردن در این زمینه، اکنون مشکل کمبود آب و مشکل آلودگی‌های زیست محیطی و نابرابری منطقه‌ای را نداشتیم.
قربانی اظهار داشت: عدم تهیه طرح آمایش سرزمین منجر به تمرکز گرایی شده و همین موضوع مانع از توسعه یافتگی مناطق کشور شده است. همه دولتمردان به این مسأله پی برده‌اند اما نتوانسته‌اند با اتخاذ تصمیم جدی، مشکل را حل نکرده‌اند و در اجرا دچار تردید هستند و عزم ملی را نمی‌بینیم تا طرح آمایش به نتیجه برسد.
نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: باید براساس مزیت‌های نسبی هر منطقه‌ای سرمایه گذاری کند و اولویت بندی شود، هیچ کشوری نتوانسته بدون اولویت‌بندی، در توسعه یافتگی به نتیجه برسد.