printlogo


واکاوی «اقتصادسرآمد» از تاثیر کرونا افزایش تقاضا برای غذاهای بسته بندی
«کنسرو» روی بورس

گروه صنعت و تجارت- ایران نخستین‌بار کنسروسازی را در سال ۱۳۱۶ با تولید کنسرو ماهی در بندرعباس آغاز کرد، ۳۱ سال بعد تولید کنسرو به شکل امروزی در ایران رسمیت یافت، البته در آن سال‌ها فقط دو یا سه برند مشخص در این حوزه فعالیت می‌کردند که غالبا هم به مصرف خاص می‌رسید، از جمله این برندها می‌توان به برند کارون شرق اشاره کرد که بهترین کنسروهای خاویار -بادمجان را تولید می‌کرد. در اواخر دهه ۴۰ روس‌ها در قائمشهر با تعهد به تولید کنسرو خوراک لوبیا نخستین کنسروها را برای ارتش تولید کردند. البته با گذشت چند سال چهره‌ها و برندهای مختلفی در این عرصه شروع به فعالیت کردند و برندهای صاحبنامی چون یک‌ویک، مهرام و چین‌چین خراسان وارد میدان شدند. صنایع کنسرو که از قدیمی‌ترین سندیکاهای ایران است یک تشکیلات گسترده در ایران به شمار می‌رود که نزدیک به ۳۰۰ عضو دارد و سهم بزرگی در تامین غذای سالم برای جامعه به عهده دارد.
به گزارش اقتصادسرآمد، ایران در تولید محصولات کشاورزی و باغی با کیفیت، جزو برترین‌های دنیاست زیرا از یک سو از شرایط آب و هوایی مناسبی برخوردار بوده و از سوی دیگر خاک باکیفیت داریم که مجموع این عوامل می‌تواند ایران را به یکی از بزرگترین صادرکنندگان میوه، محصولات کشاورزی و همچنین صنایع تبدیلی در صنعت غذایی تبدیل کند.در سال‌های اخیر به دلیل فشارهای ناشی از تحریم‌ها با کاهش میزان تولید و صادرات صنعت کنسروسازی که یکی از صنایع وابسته به محصولات کشاورزی است، مواجه شده‌ایم؛ هرچند که برای ایجاد واحدهای تولیدی در بخش کنسروسازی، سرمایه‌گذاری‌های بسیار زیادی شده و درخشش صنعتگران در این عرصه موجب شده بود تا در مقطعی ایران تامین‌کننده کنسرو مورد نیاز کشورهای اروپایی و حتی امریکا باشد اما با اعمال و تشدید تحریم‌ها شاهد توقف فعالیت ۵۰درصد از واحدهای تولیدی بودیم. 
در شرایط کنونی، دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران اظهار داشت: با توجه به شرایط حساس فعلی باید بانک مرکزی صنایع غذایی وارداتی را در اولویت قرار دهد و نسبت به ثبت سفارش آنها و تخصیص ارز در کمترین مدت زمانی اقدام کند.
محمد میر رضوی در خصوص تاثیر شیوع ویروس کرونا بر تولید و فروش کنسرو در کشور گفت: با توجه به اینکه مردم غذا‌ کنسرو شده را نسبت به غذا رستوران در اولویت قرار می‌دهند و از طرفی برخی برای احتیاط اقدام به ذخیره سازی کردند، شاهد هستیم در یک هفته اخیر فروش کنسروجات افزایش پیدا کرده است.
وی ادامه داد:از سوی دیگر با توجه به اینکه در تولید کنسرو از فرایند حرارت بالا استفاده می شود فلذا امکان وجود هرگونه ویروس و باکتری صفر است، ضمن آنکه واحدهای بهداشت کارخانه‌ها نیز بر روی مواد اولیه نظارت کامل دارند و تلاش می‌کنند از بهترین مواد اولیه استفاده کنند.
وی ادامه داد:در حال حاضر هیچگونه مشکلی در تامین بازار و سفارشات نداریم و هنوز درخواست بازار به آن حد نرسیده که بخواهیم ظرفیت تولید خود را افزایش دهیم، اما لازم باشد صنایع کنسروی هیچ مشکلی بابت این موضوع ندارند.
میر رضوی تصریح کرد: اکنون تنها نگرانی ما در خصوص تامین مواد اولیه وارداتی به خصوص در تن ماهی است با توجه به اینکه صید داخلی ماهی تن جوابگوی نیاز داخلی نیست، مجبور به واردات هستیم، به خصوص در بهار که فصل صید داخلی تمام می‌شود بیشتر به واردات وابسته هستیم. اما چون ردیف کالایی ما تغییر کرده و باید از ارز بازار آزاد استفاده کنیم مجبور به افزایش قیمت برای سال آینده هستیم.
وی تصریح کرد: با توجه به شرایط حساس فعلی باید بانک مرکزی صنایع غذایی وارداتی را در اولویت قرار دهد و نسبت به ثبت سفارش آنها و تخصیص ارز در کمترین مدت زمانی اقدام کند.