فومن شیمی، بخشی از هویت و اصالت صنعتی گیلان
تولیدات فومن شیمی سه برابر افزایش می یابد
به گزارش اقتصاد سرآمد - فرهاد دلق پوش در دیدار با مدیریت جدید شرکت فومن شیمی با اشاره به وجود چندین برند ملی بزرگ در استان گیلان، اظهار داشت: برند فومنشیمی به عنوان بخشی از هویت صنعتی و اصالت گیلان است که متعلق به همه کشور است و می تواند یک جایگاه جهانی داشته باشد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان، از پیشینه تاریخی و غنای علم شیمی با توجه به حضور دانشمندان بزرگ و سرآمد در ایران سخن گفت و تصریح کرد: یقینا شرکت های بزرگی نظیر گروه صنعتی فومن شیمی با تکیه بر نیروهای انسانی اندیشمند و تکنولوژی نوین و کاربردی به این دانش دست یافته اند که هم باعث ارتقای جایگاه تولیدات مبتنی بر علوم شیمیایی و هم افزایش اشتغال و رونق اقتصادی خواهند شد.
وی برای افزایش حمایت های قانونی و معنوی از این شرکت به عنوان یک سرمایه ملی و شاخص اعلام آمادگی کرد و افزود: در شرایط کنونی احتیاج به بازنگری در روند تولید و صنعت در بخش های مختلف داریم و این مهم بدون سنجش نیازهای واقعی، خلاقیت و نوآوری برای فراهم نمودن فرصت های جدید امکان پذیر نیست.
متولی بخش صنعت معدن و تجارت استان گیلان ضمن تأکید بر رویکرد ویژه به صنایع شاخص؛ تولیدات و فرآورده های فومن شیمی را از علوم پایه برشمرد و عنوان کرد: این صنعت به عنوان مکمل زنجیره تولید سایر صنایع به صورت گسترده در حال فعالیت میباشد و نوع نگاه و رویکرد مدیریتی فومن شیمی به عنوان یک صنعت ریشهدار و پیشرو در جهت ایجاد اشتغال در راستای نیل به خودکفایی قابل تحسین است.
در ادامه این نشست امیرحسین حسین زاده؛ مدیر شرکت فومن شیمی، از توسعه تولیدات جدید و تحولات ویژه ای در جهت افزایش محصولات و به تبع آن ازدیاد اشتغال این واحد صنعتی در چند ماه آتی خبر داد و گفت: برنامه شرکت فومن شیمی این است که تا چند ماه آینده همزمان با ایجاد تنوع بیشتر، تولیدات کارخانه را سه برابر افزایش دهد.
مدیر این واحد صنعتی گیلان تصریح کرد: با توجه به نیازهای کشور و تحریمهای ظالمانه دشمن مصمم هستیم بسیاری از نیازهای خودروبی و خانگی شیمیایی را با بهترین کیفیت تولید وعرضه نماییم و تنوع محصولات این واحد به بیش از 210 محصول می رسد.
وی همچنین خواستار حمایت های معنوی و قانونی شد و اظهار داشت: بیشترین مطالبه و خواسته ما از سازمان صمت به عنوان متولی بخش صنعت، تسهیل در امور اداری و حمایت های معنوی و زیرساختی میباشد و برای توسعه تولیدات نیاز به تسهیلات و حمایتهای مالی نداریم لذا نگرش سرمایه گذاران این شرکت پویایی اقتصادی و ایجاد اشتغال در گیلان و کشور است.
گفتنی است که هم اکنون گروه صنعتی فومن شیمی با فراهم آوردن زمینه اشتغال 1500نفر به صورت مستقیم در استان و زیر مجموعه 9 واحد تولیدی به عنوان یکی از بزرگان عرصه صنعت شیمی در حال فعالیت است.
کمیسیون صنایع اتاق ایران بررسی کرد
بازسازی و نوسازی صنایع کشور چگونه امکانپذیر است؟
کمیسیون صنایع اتاق ایران در گزارشی با بررسی بازسازی و نوسازی صنایع کشور بر اساس قانون برنامه ششم تاکید کرد: مشکل نوسازی صنایع به ماشین آلات و منابع مالی خلاصه نمی شود بلکه از نبود مدیریت به روز رنج می برند.
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، بر اساس بند ح ماده (46) قانون برنامه پنجساله ششم کشور، وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف است حداکثر تا پایان سال اول اجرای قانون برنامه، طرح نوسازی و بازسازی صنایع را بهنحوی که منجر به کاهش مصرف و شدت انرژی و آلایندگی و افزایش بازدهی و ارتقای کیفیت تولیدات داخلی و رقابتپذیری آنها شود، تدوین و پس از تصویب هیئت وزیران اجرایی کند.
بر اساس این ماده قانونی، دولت موظف است اقدام های حمایتی و تشویقی و همچنین تامین تسهیلات اعتباری موردنیاز را در قالب بودجه سنواتی پیشبینی کند.
بررسی روند سرمایهگذاری در سالهای گذشته، نمایانگر آن است که سرمایهگذاریهای جدید، حتی به میزان استهلاک سرمایهگذاریهای انجامشده، صورت نگرفته است.
همچنین در روند خصوصیسازی در سالهای گذشته و انتقال واحدها به نهادهای عمومی، منافع حاصله به جای اینکه صرف بازسازی و توسعه واحدها شود، از منابع مالی شرکت خارج شده که کل این موارد بر ضرورت نوسازی و بازسازی صنایع کشور تاکید دارد.
بر اساس گزارش کمیسیون صنایع اتاق ایران، بررسی عملکرد وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص حمایت از تولیدات داخلی، نشان میدهد که این وزارتخانه به جز اعطای تسهیلات 16 هزار میلیارد تومانی اقدام دیگری نداشته است.
این مساله نشان میدهد که درک این دستگاه دولتی از حمایت به تزریق پول خلاصه میشود؛ این در حالی است که بسیاری از کسانی که در صف دریافت این تسهیلات قرار دارند، دارای بدهی معوقه بانکی هستند.
کمیسیون صنایع اتاق ایران در گزارش خود تاکید میکند نوسازی فقط ماشینآلات نیست مشکلات صنایع تنها در ماشینآلات و منابع مالی خلاصه نمیشود و منابع انسانی یکی از مهمترین محورهای صنعتی مغفول مانده است؛ هم اکنون صنایع از نبود مدیریت بهروز رنج میبرند، بنابراین تفکر حاکم بر صنایع به نوسازی نیاز دارد. رشد بهرهوری، گسترش تحقیقکننده، انعطافپذیری، استفاده از فناوریهای نو و اتوماسیون مدرن همه در گرو تفکر مدیریت سازمانی است.
اولویتبندی صنایع برای جذب سرمایه، ضرورت تعیین استراتژی اقتصادی و استراتژی صنعتی، تقویت رابطه با همسایگان با توجه به پایان ضربالاجل آمریکا و تامین منابع بانکی ارزانقیمت، مهمترین پیشنهادات کمیسیون صنایع اتاق ایران بهمنظور بهبود بازسازی و نوسازی صنایع کشور است.