تفکیک حسابهای شخصی و تجاری ترمز فرار مالیاتی
یک کارشناس اقتصادی، گفت: متوسط اقشار ضعیف مالیات خود را به موقع میپردازند اما فعالان بخش غیر مولد مالیاتی پرداخت نمیکنند که این مشکل را حل میکند.
به گزارش اقتصادسرآمد، مهدی اشعری، کارشناس پولی و بانکی درباره ضرورت تفکیک حسابهای شخصی و تجاری در برنامه گفت: درتفکیک کردن حسابها هر شخصی باید مشخص کند با این حساب بانکی که دارد، در حال فعالیت مربوط به امور شخصیاش است یا دارد فعالیت تجاری میکند. نحوه تفکیک اینطور نیست که در زمان افتتاح حساب بگوید این تجاری است. هر حسابی در هنگام افتتاح به صورت پیش فرش، حساب شخصی است. اگر کسی میخواهد با حساب بانکی کار تجاری انجام دهد باید آن حساب را به عنوان حساب تجاری معرفی کند و بعد باید بگوید با این حساب فلان شغل را دارم.
مهدی اشعری درپاسخ به این سوال که آیا تفکیک کردن حسابهای بانکی میتواند کسری بودجه را جبران کند یا خیر، گفت: بله. میتواند. دولت کسری بودجه دارد. در این حالت یا باید درآمد زیاد شود یا مخارج کم شود. دولت باید به طور جدی دنبال افزایش درآمدهایش باشد مخصوصاً در دورهای که به دلایل مختلف درآمد نفتی کم شده و دولت نیاز دارد درآمد مالیاتی اش زیاد شود.
وی ادامه داد: ما با فرار مالیاتی عمدهای مواجه هستیم؛ نه تنها مالیاتی که دولت باید اخذ کند طبق قوانین کمتر است، بلکه در این فضا بی عدالتی جدی هم وجود دارد. کارمندی که ۴ میلیون درآمد دارد قبل از دریافت حقوقش، مالیاتش را میپردازد. اگر این کارمند قراردادی باشد، مالیات بیشتری میپردازد. متوسط اقشار ضعیف مالیات خود را به موقع و به میزان کافی میپردازند اما فعالان اقتصادیای داریم که در فضاهای غیرمولد کار میکنند مثلاً خرید فروش سکه و دلار در ابعاد وسیع انجام میدهند ولی یک ریال هم مالیات نمیدهند. اگر از این فعالیتها مالیاتها اخذ شود، میتوان کسری بودجه را حل کرد.
اشعری درباره عملکرد بانک مرکزی در زمینه ساماندهی حسابهای بانکی گفت: در بانک مرکزی در دوره همتی ما به طور جدی شاهد تغییر رویکرد و بهبود جدی هستیم. من از آقای همتی تشکر میکنم چون در این زمینهها در دورههای قبلی هیچ اقدامی از سوی بانک مرکزی صورت نگرفته بود. الان بانک مرکزی شروع کرده و دارد آرام آرام به تکلیف قانونی خودش عمل میکند و این سامانهها را نیز دارد راه اندازی و تکمیل میکند. بانک مرکزی کارهای مؤثری انجام داده است. در زمینه محدود سازی تراکنش کسانی که سن پایین دارند هم کارهایی انجام شده است. یعنی عملکرد کنونی قابل تقدیر است اما راه زیادی در پیش و کارهای انجام نشده زیادی داریم.