printlogo


لزوم میزبانی بازار سرمایه از سرمایه‌های سرگردان 

ورود شاخص بورس به کانال یک میلیون و ٥٠٠ هزار واحد بدون هیچگونه مقاومتی و تثبیت آن بر روی کانال یک میلیون و ٧٠٠ هزار واحد منجر به نگرانی سهامداران از چنین رشد پرشتاب و احتمال ایجاد اصلاح شاخص بورس در بازار شد.
به گزارش اقتصادسرآمد، بازار سهام در سومین هفته تابستان در ادامه روند صعودی خود چندان رشد پرقدرتی را مانند  هفته‌های گذشته تجربه نکرد و با افزایش عرضه‌ها در این بازار به خصوص در آخرین روز معاملاتی هفته همراه شد.
این موضوع تفکر سهام‌داران را به سمت احتمال ادامه اصلاح شاخص بورس در بازار هفته پایانی تیر ماه پیش برد و تصور افت شاخص بورس آنها را بر سر دوراهی برای نگهداری یا عرضه سهام خود در بازار قرار داده است که در این زمینه امیرعلی امیرباقری اعلام کرد: در این مرحله از بازار هرگونه اصلاح و جابجایی سرمایه بین گروه‌ها و سهام مختلف کاملا طبیعی است و نباید سرمایه‌گذاران سرخورده از چنین اتفاقاتی در بازار شوند.
وی گفت: بورس در چنین شرایطی و بعد از رشد غافلگیرانه‌ای که تجربه کرد، نیاز به اصلاح قیمتی و جایجایی  سهام دارد که همین امر می‌تواند زمینه‌ساز اصلاح پرتفو از طریق سهامداران باشد و فعالان بازار باید این فرصت را غنیمت بشمارند.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه نکته مدنظر این است که باید اقدامی صورت گیرد تا کلیت بازار سرمایه، میزبان سرمایه‌های سرگردان در کشور باشد، افزود: سرمایه‌های موجود در کشور بعد از سال‌ها تازه منزل اصلی خود را که بازار سرمایه است پیدا کرده است، این پول همیشه از مجرای بازار ثانویه وارد بورس می‌شود که بعدها می‌توان از این سرمایه‌ها در تامین مالی بنگاه‌ها استفاده کرد و آن را به صورت هدفمند به سمت تولید سوق داد تا مصداق عملی شعار جهش تولید باشد.
به گفته وی، باید به سرمایه‌گذاران تاکید کرد که با  دید حرفه‌ای وارد بازار سهام شوند و اقدام به سرمایه‌گذاری بلندمدت و میان مدت در بورس کنند و زیاد تحت تاثیر اخبار گذرا و اشتباه قرار نگیرند.
امیرباقری اظهار داشت: هرگونه اتفاقی که در کشور منجر به خروج سرمایه از بازار سرمایه و ورود آنها به بازارهای موازی مانند طلا، سکه و ارز شود باعث ایجاد ضربه به بدنه اقتصاد کشور خواهد شد که منافی با شعار جهش تولید است.
این کارشناس بازار سرمایه روند معاملات بورس در هفته‌ای که گذشت را مورد ارزیابی قرار داد و افزود: در بازار هفته‌ای که گذشت شاهد افزایش عرضه در بسیاری از نمادها و تفکیک راه سهام از یکدیگر بودیم  که این موضوع می‌تواند اتفاقی تاثیرگذار در روند معاملات بازار باشد.
وی ادامه داد: در این میان بازار تحت تاثیر دو سناریو یعنی خروج سرمایه از بدنه بازار یا جابجایی پول و سرمایه بین بنگاه‌ها و صنعت قرار می‌گیرد که رخ دادن دومین مورد  می‌تواند کمکی در راستای تعمیق و رشد بازار سرمایه باشد.
امیرباقری با بیان اینکه خوشبختانه هوشمندی بازار در حال سوق دادن معاملات و ورود سرمایه‌ها به سمت سهم‌های بنیادی و شاخص‌ساز بازار است، افزود: سهم‌هایی که در چند وقت اخیر با رشد چند برابری همراه بودند و فاصله‌ای بین ارزش واقعی و قیمت آنها ایجاد شده با خروج سرمایه همراه خواهند شد و در مقابل نقدینگی به سمت سهم‌هایی می‌رود که از ارزشمندی ذاتی و چشم‌اندازی مثبت برای رشد بازار برخوردارند.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: روز گذشته برخی از توقف عرضه صندوق‌های دارا دوم و سوم خبر داده بودند و اعلام کردند که این منابع مربوط به سهام عدالت است، در حالی که چنین صحبتی از روی بی‌اطلاعاتی تام است زیرا هیچ ارتباطی بین صندوق‌های ETF و سهام عدالت وجود ندارد و ممکن است چنین صحبتی از روی اهدافی خاص مطرح شده باشد که منجر به ایجاد فشار فروش و ضربه به بدنه بازار شود.
امیرباقری گفت: صندوق‌های ETF و سهام عدالت اساسا از لحاظ قانونی و شکلی دو معقوله جدا و مستقل از یکدیگر هستند و تلفیق این دو مقوله با یکدیگر به هیچ عنوان امکانپذیر نیست.
وی خاطرنشان کرد: نکته مدنظر در چنین موقعیتی این است که سهامداران باید برای سرمایه‌گذاری در این بازار دارای دید تحلیلی باشند، توجه چندانی به اخبار و اطلاعات ناموثقی که مدام تایید و تکذیب می‌شود،  نداشته باشند و سرمایه خود را بازیچه حرف این افراد قرار ندهند.
امیرباقری با بیان اینکه عددی که شاخص بورس با آن نشان داده می‌شود  فقط یک عدد است و نباید منشا ترس و تحلیل افراد قرار گیرد، افزود:  در دو سال گذشته بسیاری از سهام رشدهای چند برابری را تجربه کردند اما از آنجایی که جزو سهام کوچک بازار بودند تاثیر چندانی را بر بازار و رشد شاخص بورس نداشتند.
این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: با توجه به اینکه شرکت‌های بزرگ همیشه با فشار فروش حقیقی‌ها همراه بودند و وارد رشد نشده بودند شاخص بورس چندان در مسیر صعود قرار نگرفت.
وی با اشاره به اینکه اکنون دیگر سرمایه‌های سرگردان وارد سهم‌های کوچک موجود در بازار نمی‌شود و در سهم‌های بزرگ ورود می‌کنند،  گفت: واضح است که تاثیر ورود نقدینگی در سهم‌های بزرگ بر رشد شاخص بورس بسیار زیاد است؛ بنابراین رشدی که اکنون در بازار رخ داده چیزی جدا از رشد دو سال گذشته
 نیست./ایرنا