printlogo


به دنبال این نیستیم که چوب لای چرخ دولت بگذاریم

رئیس مجلس گفت: بین قانونگذاری و نظارت اولویت ما نظارت است و به دنبال مچ گیری نیستیم؛ بدنبال این نیستیم که چوب لای چرخ دولت بگذاریم.
به گزارش اقتصادسرآمد، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی برای تبیین جزئیات «بسته اقتصاد مردمی مجلس»، اظهار داشت: امیدواریم در شرایط سخت کرونایی همه سلامت و عافیت کامل باشند.
وی با بیان اینکه عمل‌گرایی و در میدان بودن و در بین مردم بودن علاقه همیشگی من است، عنوان کرد: مجلس در رأس امور است و هنوز هم آن روحیه را می‌خواهد و نمی‌شود نماینده مردم بود و در میدان نبود.
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در بحث قانونگذاری و قانون‌گذاران یکی از نکات این است هم ذینفع مردم باشند و هم زمینه اجرا شدن هم داشته باشد و برای این کار می‌طلبد یک کار ستادی خوب انجام شود. رضایت حضرت آقا هم در این است که ما غمخوار مردم باشیم و مشکلات مردم را حل کنیم.
قالیباف در خصوص تعامل با سایر قوا یادآور شد: حدود ۵۰ روز که از عمر مجلس یازدهم می‌گذرد تمام تلاش ما این بود مجلس وظایف خود را انجام دهد و در یک زمان حداقلی کمیسیون‌ها شکل بگیرد و با دولت و وزرا تعامل داشته باشیم. وزرا در کمیسیون‌ها و مجلس حضور پیدا کردند و ویژگی این مجلس این است که نزدیک به ۱۸۰ نمیانده برای اولین بار است که در مجلس حضور پیدا می‌کنند.
رییس مجلس در ادامه درخصوص تعامل میان مجلس و قوای دیگر، ابراز داشت: برای ما تعامل با قوای دیگر در اولویت است و باید در این سمت حرکت کنیم. البته هرکدام از ما براساس قانون وظایفی داریم، در همین راستا تعامل ما با قوای دیگر و نهادهای دیگر در چارچوب قانون است و از آنجا که در نهایت فلسفه اولیه همه ما این است که گره‌ای از کار ملت باز کنیم و کاری انجام دهیم که مثمر ثمر باشد و مشکلی از مردم حل کند، به ویژه در حوزه اقتصادی که امروز اولویت اول مردم و کشور است. لذا امروز اساس این است که باید ارتباط مثبت و همراه با تعاملی میان قوا وجود داشته باشد.وی ادامه داد: در عین حال آنجایی که احساس کنیم که قانون و مصوبه معطل مانده است، نظارت بر این مساله وظیفه ما خواهد بود، البته ما در نظارت به دنبال مچ‌گیری و ایراد گیری نیستیم بلکه به دنبال این هستیم که کار به درستی انجام شود و بنا نداریم که چوب لای چرخ دولت بگذاریم بلکه به دنبال این هستیم که عصایی برای دولت باشیم و کمک کنیم که گره از کار مردم باز شود. اما هرجایی که تشخیص بدهیم در جایی قانون زمین مانده و کار انجام نشده است، طبیعتاً در جهت منافع مردم در آن زمان، در آنجا مماشات نمی‌کنیم.
قالیباف در ادامه این گفت‌وگو در تشریح چهار رویکرد اصلی مجلس یازدهم، بیان داشت: ما معتقدیم که در درون مجلس نیازمند یک تحول هستیم، یعنی نیاز داریم که تلاش کنیم در روند قانونگذاری، نظارت و تعامل تغییراتی ایجاد شود، و در حوزه‌های مختلف از نظرات تخصصی و کارشناسی وزرا، دستگاه‌های دولتی، قوه قضاییه، نخبگان جامعه و همه ذی‌نفعان استفاده شود. یعنی وقتی در در مجلس طرح‌ها و لوایحی در حال بررسی و پیگیری است اساس کار این باید که ارتباط با آن‌ها ایجاد شود، پس ما نیاز داریم که تحولی در مجلس ایجاد شود. اولویت مجلس یازدهم نظارت است
وی ادامه داد: واقعیت این است که مجلس پیش از این در راس امور نبود، علیرغم همه زحماتی که دوستان کشیدند مردم اینطور احساس نمی‌کردند، لذا تحولی باید درون مجلس ایجاد کرد و ما به دنبال این اتفاق هستیم، یکی از رویکرد هایی که باید در این راستا دنبال کنیم مساله مربوط به شفاف‌سازی است، ما معتقدیم باید وقتی هر تصمیمی که در مجلس گرفته می‌شود که درآن حقی برای مردم است یا تکلیف را برعهده مردم می‌گذارد، باید دقیق، روشن و شفاف در جریان آن قرار بگیرند و جزئیات برای مردم روشن باشد.رییس مجلس در ادامه اظهار داشت: حتی بین کمیسیون‌ها و مجلس، اولویت با کمیسیون‌ها است و معتقد هستیم که مردم حتی در کمیسیون‌ها وقتی یک مساله مطرح می‌شود، هر بخشی از جامعه که موضوع بحث آن در کمیسیون مطرح است ذین‌فعان این حوزه باید نظرات و موارد مطرح شده در کمیسیون را بدانند.وی افزود: نکته دوم مربوط به مردمی سازی است که اساس انقلاب اسلامی مردم است. برای مثال در همین مساله کرونا هم مردم به صحنه آمد و توانستند آن را مدیریت کنند، البته دولت زحمت زیادی کشید و کادر درمان هم زحمت بسیاری کشیدند، پرستاران ما، پزشکان و حتی نیروهایی که بازنشسته شده بودند به عرصه آمدند و تلاش کردند تا در مقطعی موفق به کنترل بیماری شدیم.رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه درباره محورهای مهم مجلس برای تحول گفت: یکی از حوزه‌های مهم، هوشمندسازی است. معتقدیم هر کاری انجام می‌شود باید در حوزه هوشمندسازی و کار الکترونیک باشد که بتوانیم فرآیندها را از بعد سرعت و شفافیت پیش ببرد. نکته بعدی کارآمدسازی است به این معنا که باید به سمت تمرکززدایی برویم. در نظام اجرایی می‌بینیم که تمرکز به یک نهاد خاص داده شده است. همه چیز و همه قوانین متمرکز است. باید چابک‌سازی انجام شود و به سمتی برویم که فرآیندهای نظام اداری و اجرایی روان شده و سبک‌سازی انجام شود. این موضوع بعد از شروع در متن کار ادامه می‌یابد.