الگوی توسعه پایدار چگونه شکل میگیرد؟
امرالله امینی عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه، در یادداشتی به تشریح مهمترین عوامل رشد توسعه پایدار پرداخته است. او در این یادداشت تاکید کرده که یکی از موانع ایجاد رشد پایدار در کشور، فقدان برنامهریزی برای این امر است.
توسعه یک مفهوم چند بعدی است که از جنبههای مختلف همچون اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، امنیتی و جغرافیایی قابل بررسی است. این عوامل زمینه ساز توسعه در مفهوم کلی هستند، بهطور مشخص درباره ایران و از بعد توسعه میتوان گفت در حال گذر هستیم و رسیدن به توسعه خود مستلزم تحقق شروط و الزاماتی است. از سوی دیگر با بررسی جزئیتر مفهوم توسعه رابطهای میان این مفهوم با رشد اقتصادی وجود دارد.
رشد یک امر کمی و اقتصادی است که جنبه تولیدی دارد یعنی اگر میخواهیم توسعه پیدا کنیم باید رشد تولید را بهصورت سالانه تجربه کنیم. در حالی که توسعه یک امر کیفی است و ما زمانی به توسعه میرسیم که رشد تولید قابل قبول داشته باشیم. حال لازمه رسیدن به رشد تولید ارتقای سرمایه گذاری، ظرفیتسازی در حوزه سرمایهگذار ی، افزایش زیرساختها و سیستمهای مخابراتی است، البته نباید از امور فرهنگی همسو با توسعه هم غافل باشیم، بهعنوان مثال فرهنگ کار باید ارتقا یابد هم کار کنند و هم بهرهوری داشته باشند، بدین معنا که نتیجه کار مثبت باشد یا اینکه مردم در دورهای باید مصرف را کاهش دهند و...
صفحه 2