۶۰ درصد ماهی تن، وارداتی است افزایش قیمت، میزان مصرف را کاهش داد
دبیر انجمن تولیدکنندگان کنسرو ایران اظهار داشت: افزایش قیمت میزان مصرف این محصول را کاهش داد به همین دلیل برخی از کارخانهجات تلاش کردند با تنوع در تولید انگیزه مصرف ایجاد کنند و اینگونه حق انتخاب برای مصرفکنندگان ایجاد کنند. تن ماهی زعفرانی، شویدی، فلفلی و تن با روغن زیتون جزو تولیدات جدید کارخانهجات تن است.به گزارش اقتصادسرآمد،سیدمحمد میررضوی ، درباره دلایل گرانی تن ماهی در هفتههای اخیر، گفت: بعد از خارج کردن ماهی وارداتی از ردیف یک اعطای ارز ۴۲۰۰ تومانی شاهد افزایش نرخ این قلم در بازار بودیم.وی ادامه داد: قیمت تن ماهی 3 سال پیش 8 هزار تومان بود اما وقتی این کالا دیگر مشمول ارز دولتی نشد از اینرو تولیدکنندگان ماهی مورد نیاز خود را با ارز آزاد وارد کردند بههمین دلیل قیمت این کالا روند جهشی به خود گرفت و از 8 هزار تومان به 14 هزار و سپس به بالای 30 هزار تومان رسید.این فعال اقتصادی با اشاره به نام ماهیهای کاربردی در صنعت تن، گفت: ماهیهای محبوب این صنعت عبارتند ماهی هیدر، گون، صارم، زرده، پلوفین و ..... 40 درصد از نیاز ما در این بخش در داخل کشور تامین و بقیه آن از طریق واردات تهیه و فراهم میشود.دبیر انجمن تولیدکنندگان کنسرو ایران با بیان اینکه چین مهمترین تامینکننده ماهی کنسروی ایران است، افزود: پیش از اعمال تحریمها ماهی تن از کشورهای تایلند، اسپانیا، کره جنوبی و برخی کشورهای اروپایی وارد میکردیم.وی در پاسخ به این پرسش که چه نوع روغنی در صنعت کنسرو ماهی کاربرد دارد، بیان کرد: روغن مایع و استاندارد که مورد تایید سازمان ملی استاندارد است در کنسرو ماهی استفاده میشود.میررضوی درباره تنوع تنهای ماهی در کشور گفت: افزایش قیمت میزان مصرف این محصول را کاهش داد به همین دلیل برخی از کارخانهجات تلاش کردند با تنوع در تولید انگیزه مصرف ایجاد کنند و اینگونه حق انتخاب برای مصرفکنندگان ایجاد کنند. تن ماهی زعفرانی، شویدی، فلفلی و تن با روغن زیتون جزو تولیدات جدید کارخانهجات تن است.این فعال اقتصادی با اشاره به تعداد کارخانههای فعال در این صنعت، بیان کرد: در حال حاضر 130 واحد تن سازی در کشور فعالاند که البته این واحدها به دلیل گران شدن قیمت ماهی با کمتر از توان ظرفیت خود فعالیت میکنند.