printlogo


 کاهش ۶٠ درصدی تولید خشکبار 

رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار تهران دلایل گرانی آجیل و خشکبار را اعلام کرد و گفت: امسال تولید برخی اقلام بین ۵٠ تا ۶٠ درصد کاهش یافته است.به گزارش اقتصادسرآمد، مصطفی احمدی، رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار تهران در گفتگو با مهر درباره دلایل افزایش شدید قیمت آجیل و خشکبار در کشور گفت: قیمت این اقلام را در کشور سه عامل تعیین می‌کنند.وی اضافه کرد: مقدار تولید، عرضه و تقاضا و نرخ ارز تعیین کننده قیمت آجیل و خشکبار در کشور است چرا که برخی از این اقلام صادراتی و برخی دیگر را نیز نیاز است وارد کنیم.احمدی با اشاره به اینکه مشکل صنف خشکبار مربوط به امروز نیست و ما در ماه‌های مرداد، شهریور و مهر در این مورد صحبت کرده بودیم، اضافه کرد: به دلیل اینکه در ایام شب یلدا و شب عید مصرف آجیل رواج پیدا می‌کند توجه‌ها به این اقلام جلب می‌شود اما ما زمانی که در فصل برداشت این محصولات بودیم درباره مشکلات و شرایط صنف صحبت کرده و هشدارهای لازم را داده بودیم.این فعال بخش خصوصی درباره اینکه ماه‌های شهریور و مهر قیمت آجیل و خشکبار به شدت گران شد، گفت: ما در بسیاری از این محصولات ۵۰ تا ۶۰ درصد افت تولید داشتیم که دلیل آن نیز خشکسالی بود.احمدی ادامه داد: از محصولاتی که کاهش تولید شدیدی را تجربه کرد انواع تخمه و به ویژه تخمه ژاپنی بود که در حال حاضر نیز قیمت آن بیش از ١٠٠ درصد گران شده است. همچنین تولید پسته ۵۰ درصد و تولید انواع مغز از جمله گردو، فندق نیز حدود ۶۰ درصد افت پیدا کرد.احمدی با بیان اینکه ما در محصولاتی مانند پسته و تخمه ژاپنی صددرصد نیاز را در داخل تأمین می‌کنیم اما امسال به دلیل خشکسالی در این زمینه دچار مشکل شده‌ایم، گفت: در سایر محصولات تولید ما به اندازه نیاز کشور نیست اما متأسفانه در دولت قبل بدون توجه به این مساله واردات این اقلام را به کشور ممنوع کردند. این در حالی بود که توجهی به وضعیت بازار و افزایش قیمت‌ها ناشی از کمبود این محصولات نشد.این فعال صنفی با تاکید بر اینکه وقتی محصولی را به اندازه کافی در داخل تولید نمی‌کنیم باید برای تعادل بخشی به بازار نیاز خود را از طریق واردات تأمین کنیم گفت: متأسفانه دولت قبل در این حوزه دخالت کرد و نمایندگان برخی از استان‌ها نیز به این مساله ورود و ثبت سفارش آنها را ممنوع کردند که در نتیجه چنین وضعیتی ایجاد شد.