اوکراین با احتمال درگیری نظامی اعلام کرد: اوکراینی ها فوراً روسیه را ترک کنند
سایه پوتین بر «کی یف»
گروه بین الملل - این روزهای منطقه پر شده از خبرهای التهاب براگیز در مورد حمله قریب الوقوع روسیه به اکراین این یعنی بوی خون می آید. در همین ارتباط رهبر یکی از جمهوریهای خودمختار شرق اوکراین ضمن هشدار درباره حمله قریبالوقوع اوکراین گفت، هیچ نیروی روسی در این ناحیه حضور ندارد. «دنیس پوشیلین» رهبر جمهوری خودمختار دونتسک درخصوص حمله قریبالوقوع اوکراین به این ناحیه روسزبان هشدار داد.به گزارش اقتصاد سرآمد، به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، پوشیلین در جمع خبرنگاران گفت: «دشمن در حالت تهاجمی قرار دارد. اوکراین هر لحظه ممکن است حملهای را ترتیب دهد».او در ادامه مدعی شد، در خاک این جمهوری که استقلال آن روز دوشنبه از سوی مسکو اعلام شده، در حال حاضر هیچ نیروی نظامی از روسیه حضور ندارد. پوشیلین با این حال گفت: «اما در صورتی که شاهد خشونت از سوی اوکراین باشیم چنین چیزی ممکن است. اسنادی که امضا کردهایم به ما اجازه میدهد [از ارتش روسیه] درخواست کمک کنیم».
دنیس پوشیلین رهبر جمهوری
خودمختار دونتسک
این رعب و وحشت در منطقه دقیقا بعد از تصمیم «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه برای به رسمیت شناختن استقلال جمهوریهای خودخوانده دونتسک و لوهانسک از اوکراین شروع شد، از آنجا که رسانهها گزارش دادند پوتین به ارتش روسیه دستور داده برای انجام مأموریت «حفاظت از صلح»، وارد مناطق دونتسک و لوهانسک، در شرق اوکراین شود. برخی رسانههای غربی با انتشار ویدئویی مدعی شدند اولین یگانهای ارتش روسیه در حال ورود به جمهوریهای خودخوانده دونتسک و لوهانسک هستند.«جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بامداد سهشنبه در اینباره ادعا کرد: «اعزام نیروهای حافظ صلح پوتین به دونتسک و لوهانسک تجاوز آشکار به اوکراین و نقض تمامیت ارضی و حاکمیت آن است».در همین رابطه دولت اوکراین با پیش بینی وخامت اوضاع و عدم توانایی به ارائه خدمات کنسولی، از شهروندانش خواست تا خاک روسیه را ترک کنند.وزارت خارجه اوکراین در توضیح این تصمیم، اعلام کرد: به دلیل تهاجم رو به ازدیاد روسیه علیه اوکراین که میتواند به کاهش چشمگیر خدمات کنسولی منجر شود، از شهروندان مان میخواهیم از سفر به روسیه اجتناب کرده و چنانچه در آنجا حضور دارند، فوراً این کشور را ترک کنند.در پی به رسمیت شناختن جمهوریهای دونتسک و لوهانسک در شرق اوکراین، غرب تحریمهایی را علیه روسیه اعمال کرده و مدعی است که در صورت تشدید اقدامات مسکو علیه کی یف، این تحریمها تشدید میشود.همزمان، ادعا میشود که حمله روسیه به اوکراین همچنان قریب الوقوع و بسیار محتمل است.
منافع روسیه و امنیت شهروندانمان
قابل مذاکره نیستند
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه نیز طی اظهاراتی گفته بود: بهترین راه حل برای مسئله جاری، صرف نظر مقامات کییف از پیوستن به ناتو و پایبندی به بی طرفی است. من این را نگفتم که نیروهای نظامی ما هم اکنون به منطقه دونباس اعزام خواهند شد؛ بلکه حمایت نظامی از لوهانسک و دونتسک را اعلام کردم.وی روز چهارشنبه هم در پیامی ویدئویی اعلام کرد: کشورمان همواره از گفتگوی مستقیم و صادقانه با هدف یافتن راه حل های دیپلماتیک برای پیچیدهترین مشکلات استقبال میکند. اما منافع روسیه و امنیت شهروندانمان قابل مذاکره نیستند.
دستور پوتین برای ورود ارتش روسیه
به شرق اوکراین
کاخ کرملین اعلام کرد رئیسجمهور روسیه از وزارت دفاع این کشور خواسته تا با مناطق دونتسک و لوهانسک در شرق اوکراین توافقنامهای برای اعزام ارتش جهت حفظ صلح در این مناطق امضا کند.به گزارش سرویس بینالملل خبرگزاری فارس، بعد از تصمیم «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه برای به رسمیت شناختن استقلال جمهوریهای خودخوانده «دونتسک» و «لوهانسک» از اوکراین، رسانهها اکنون از دستور جدید پوتین در اینباره خبر دادند.منابع خبری گزارش دادند پوتین به ارتش روسیه دستور داده برای برقراری صلح، وارد مناطق دونتسک و لوهانسک، در شرق اوکراین شود.کاخ کرملین نیز در بیانیهای توضیح داد: « پوتین از وزارت دفاع روسیه خواسته با جمهوریهای دونتسک و لوهانسک توافقنامه امضا کند. این توافق به نیروهای روسیه اجازه میدهد تا وظیفه تضمین صلح در دو جمهوری را انجام دهند». در ادامه بیانیه کرملین آمده است: «پوتین از وزارت خارجه روسیه خواست تا رایزنی با جمهوریهای دونتسک و لوهانسک را برای برقراری روابط دیپلماتیک آغاز کند».برخی رسانههای غربی با انتشار ویدئوی زیر مدعی شدند اولین یگانهای ارتش روسیه در حال ورود به جمهوریهای خودخوانده «دونتسک» و «لوهانسک» هستند.شامگاه دوشنبه بود که پوتین طی بیانیه جدایی مناطق دونتسک و لوهانسک از اوکراین را به رسمیت شناخت و گفت: «منطقه دنباس از تحت حاکمیت روسیه خارج شد و به مناطق تحت حاکمیتی اوکراین منتقل شده بود. ما مجبوریم تصمیمهای سختی درباره شرق اوکراین بگیریم».رؤسای جمهور آمریکا و فرانسه، و نخستوزیر آلمان نیز در واکنش به این اقدام پوتین، طی بیانیهای مشترک توافق کردند که اقدام مسکو نقض آشکار توافقنامه مینسک و لایق پاسخی متحد است. از روز جمعه بود که ارتش اوکراین و دولتهای خودخوانده در مناطق شرق این کشور بعد از متهم کردن یکدیگر به تنشزایی، به گلولهباران مواضع یکدیگر و نقض آتشبس پرداختند. بامداد یکشنبه نیز رسانهها گزارش دادند که در مرکز منطقه خودمختار «دونتسک» واقع در شرق اوکراین، چندین صدای انفجار مهیب به گوش رسیده است. کرملین نیز گفته که «عمیقاً نگران» شعلهور شدن اوضاع در اوکراین است و اوضاع را از نزدیک زیر نظر دارد. آمریکا نیز مدعی است که روسیه پس از رد درخواستهایش مبنی بر لغو درخواست اوکراین برای پیوستن به ائتلاف نظامی ناتو، به دنبال بهانهای برای جنگ است.تنشهای میان اوکراین و کشورهای غربی با روسیه، در سالهای گذشته به خصوص بعد از الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه در سال ۲۰۱۴ به شدت افزایش پیدا کرده است. این شبه جزیره پس از سقوط دولت مرکزی اوکراین توسط گروههای مورد حمایت غرب و قدرت گرفتن گروههای متمایل به روسیه در شرق اوکراین پس از یک همه پرسی از اوکراین جدا شد و به روسیه پیوست.