کشورهای ائتلاف اوپک ۱.۵ میلیون بشکه کمتر از برنامه تولید کردند
کشورهای شرکت کننده در توافق کاهش تولید ائتلاف اوپک پلاس ۱۵۷ درصد از این توافق را در ماه مارس اجرا کردند چرا که تولید نفت آنها ۱.۴۵ میلیون بشکه در روز کمتر از حد تعیین شده بود. به گزارش اقتصاد سرآمد از خبرگزاری تاس، بر اساس گزارش کمیته فنی ائتلاف اوپک پلاس کشورهای شرکت کننده در توافق کاهش تولید این ائتلاف 157 درصد از توافق را در ماه مارس اجرا کردند چرا که تولید نفت آنها 1.45 میلیون بشکه در روز کمتر از حد تعیین شده بود.سطح تولید مجاز برای کشورهای اوپک پلاس در ماه مارس به 41.296 میلیون بشکه در روز رسید، در حالی که سطح تولید واقعی کمتر از 39.843 میلیون بشکه در روز بود.با این اوصاف، پایبندی کشورهای اوپک به این توافق به 155 درصد رسید چرا که آنها تولید را 2.5 میلیون بشکه در روز به جای 1.62 میلیون بشکه در روز کاهش دادند.کشورهای غیراوپک شرکت کننده در این توافق 161 درصد پایبندی خود را نشان دادند و به جای 0.936 میلیون بشکه در روز، تولید را 1.5 میلیون بشکه در روز کاهش دادند.روسیه 313000 بشکه در روز کمتر از برنامه تولید کرد یعنی 10.018 میلیون بشکه در روز در ماه مارس، عربستان سعودی نیز 106000 بشکه در روز کمتر از برنامه یا به عبارتی 10.255 میلیون بشکه در روز تولید کرد..
ائتلاف اوپک پلاس به طرح خود برای افزایش تدریجی تولید ادامه میدهد
اوپک پلاس علیرغم تقاضای غرب برای تسریع روند افزایش تولید، تصمیم گرفته تنها ۴۳۲ هزار بشکه در روز به تولید خود در ماه ژوئن اضافه کند که مطابق با طرح قبلی این گروه است. ائتلاف اوپک پلاس در روز پنجشنبه به توافق رسید تا به افزایش ماهیانه تولید طبق طرح پیشین خود ادامه دهد. این ائتلاف عقیده دارد مقصر اختلال در عرضه نفت روسیه نیست و این قرنطینههای کرونایی چین است که دورنمای تقاضا را تهدید میکند.اوپک پلاس علیرغم تقاضای غرب برای تسریع روند افزایش تولید، تصمیم گرفته تنها 432 هزار بشکه در روز به تولید خود در ماه ژوئن اضافه کند که مطابق با طرح قبلی این گروه است.اجلاس روز پنجشنبه اوپک پلاس با حضور کشورهای عضو گروه اوپک و متحدانش از جمله روسیه در بحبوحه افزایش قیمت نفت برگزار شد.
قیمت نفت در ماه مارس به 139 دلار در هر بشکه یعنی بالاترین رقم از 2008 رسید که میتوان آن را نتیجه حمله روسیه به اوکراین و افزایش نگرانیها در مورد عرضه نفت دانست. نفت خام برنت در روز پنجشنبه بالاتر از 111 دلار در هر بشکه معامله میشد.این اجلاس همچنین یک روز پساز پیشنهاد اتحادیه اروپا برای تحریم نفت خام روسیه برگزار شد.طبق گفته برخی منابع حاضر در این اجلاس، نمایندگان این ائتلاف هیچ گفتوگویی در مورد تحریمهای روسیه نکردند و در کمتر از 15 دقیقه به نتیجه رسیدند.تحریم نفتی روسیه احتمالاً این کشور را مجبور میکند جریان نفت خود را به سمت آسیا تغییر داده و تولید خود را بهشدت پایین بیاورد. این در حالی است که اتحادیه اروپا برای بشکههای جایگزین نفت روسیه رقابت میکند. هر دوی این عوامل از افزایش قیمت نفت حمایت خواهند کرد.
محمد بارکیندو، دبیرکل اوپک در روز چهارشنبه اعلام کرد تولید کنندگان این گروه نمیتوانند صادرات بیشاز 7 میلیون بشکه در روز نفت روسیه را جایگزین کنند.
آژانس بینالمللی انرژی در ماه گذشته توافق کرد حجم بالایی از ذخایر نفتی خود را برای کمک به پایین آوردن قیمت نفت و جبران اختلال عرضه نفت روسیه آزاد کند.
پیشتر دبیرکل اوپک در دیدار با مقامات اتحادیه اروپا اعلام کردک تحریمها علیه روسیه بیشاز ۷ میلیون بشکه در روز از نفت یا سایر محصولات نفتی این کشور را از بازار خارج میکند و اوپک نمیتواند این نفت از دست رفته را جبران کند.در همین رابطه اوپک خطاب به اتحادیه اروپا گفت تحریمها علیه روسیه یکی از بدترین شوکها در عرضه نفت را به وجود میآورد و جبران این حجم از نفت ازدسترفته روسیه غیرممکن است. اوپک تاکید کرد نمیتواند نفت بیشتری تولید کند.
مقامات اتحادیه اروپا مذاکراتی در وین با مقامات اوپک در بحبوحه درخواست از این گروه برای افزایش تولید با توجه به احتمال تحریم نفت روسیه برگزار کردند.
محمد بارکیندو، دبیرکل اوپک در این اجلاس گفت:« تحریمهای فعلی علیه روسیه و تحریمهایی که احتمالاً در آینده وضع خواهد شد، میتواند بیشاز 7 میلیون بشکه در روز از نفت یا سایر محصولات نفتی روسیه را از بازار خارج کند».وی تاکید کرد با توجه به دورنمای فعلی تقاضای نفت، جایگزین کردن این حجم از نفت ازدسترفته روسیه غیرممکن خواهد بود.اتحادیه اروپا در این اجلاس یکبار دیگر از کشورهای تولیدکننده نفت خواست عرضه خود را افزایش دهند تا به آرام کردن روند افزایش قیمت نفت کمک شود.نمایندگان این اتحادیه همچنین اشاره کردند که اوپک مسئول حفظ تعادل بازار نفت است.اوپک دربرابر درخواست آمریکا و آژانس بینالمللی انرژی برای افزایش بیشتر تولید نفت جهت کاهش قیمت آن مقاومت کردهاست. قیمت نفت در ماه گذشته میلادی بهدنبال وضع تحریمهای گسترده علیه مسکو بهخاطر حمله به اوکراین به بالاترین رقم طی 14 سال گذشته رسید.اتحادیه اروپا در این اجلاس گفت این گروه میتواند از ذخایر مازاد خود برداشت کند. اما بارکیندو معتقد است بیثباتی بالای بازار نفت نتیجه عواملی خارج از کنترل اوپک بوده و این گروه نمیتواند بیشاز این تولید کند.