با مردمی سازی یارانه ها حمایت از تولید در حوزه آبزیان
ارائه شیلات کارت به تولیدکنندگان آبزیان
رئیس سازمان شیلات گفت: با مردمی سازی یارانه ها حمایت از تولید در حوزه آبزیان نیز اتفاق افتاد و شیلات کارت متناسب با دامدار کارت برای تولیدکنندگان در نظر گرفته شد.به گزارش اقتصادسرآمد، سید حسین حسینی اظهار کرد:در حوزه صید و صیادی برای ذخایر تحت فشار، پایدار، برداشت نشده سیاست های متنوعی در دستور کار است. ذخایر تحت فشار بیشتر در عمقهای کم است و لازم است برای پایداری، بهره برداری و عبور از صید کمی به سمت صید کیفی گامهایی برداشته شود. در حقیقت هم باید ذخایر حفظ شود و هم از صید بی رویه جلوگیری شود.وی ادامه داد: در حوزه تکثیر، رهاسازی و بازسازی ذخایر گامهای خوبی برداشتهایم. در سال ۱۴۰۰، ۳۱۴ میلیون قطعه انواع و اقسام ماهیهای بومی و میگو رهاسازی شده است که بایستی تا سال ۱۴۰۴ این عدد به حدود ۷۰۰ میلیون قطعه در سال برسد.رئیس سازمان شیلات کشور اضافه کرد: کیفی سازی برداشت از ذخایر نیز موضوع مهمی است. باید در راستای صید آبزیان به صورت صحیح، دقیق و استاندارد و با استفاده از تکنولوژی صید تا توجه به زنجیره تولید گام های خوبی برداشته شود. در گام اول برای ارتقای کیفیت با سازمانهای تخصصی بین المللی در حال مذاکره هستیم. حسینی تصریح کرد: استفاده از ذخایر آبهای عمیق و برداشت نشده در دستور کار است تا بتوانیم به صورت صحیح و دقیق این ذخایر را به محصولات شیلاتی اضافه کنیم. ۷۰۰ هزار تن در حوزه صید و صیادی تولید داریم وحرکت به سمت ذخایر برداشت نشده و کمتر برداشت شده و ایجاد تکنولوژیهای نوین در صید ماهیهای مرکب از جمله فانوس ماهیها و... این عدد را در افق ۱۴۰۴ به یک میلیون و ۶۰ هزار تن خواهد رساند.حسینی در ادامه به شیلات کارت نیز اشاره کرد و گفت: با مردمی سازی یارانه ها حمایت از تولید در حوزه آبزیان نیز اتفاق افتاد و شیلات کارت متناسب با دامدار کارت برای تولیدکنندگان در نظر گرفته شد. تسهیلات ۱۲ درصد تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان برای مزارع کوچک و تسهیلات ارزان قیمت ۱۵ درصد برای مزارع بزرگتر به عنوان حمایت از تولید اختصاص داده شد که تاکنون بیش از ۸۶۰ بهره بردار ثبت نام کردهاند تا از این تسهیلات استفاده کنند و این ادامه دارد.وی در ادامه گفت: در حوزه آبزی پروری علاوه بر بهره وری و افزایش تولید در شرایط موجود، ۵۵۳ هزار تن تولید در حوزه آبهای شیرین و ۵۸ هزار تن میگو در آبهای شور و لب شور داریم. برای اینکه بتوانیم به یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن تولید برسیم باید به سمت آبزی پروری در دریا و استفاده از ظرفیت زیستی کشور یعنی سواحل حرکت کنیم.