printlogo


در دیدار نایب رئیس اتاق ایران با وزیر صنعت و تجارت جمهوری مالی مطرح شد
فعال‌سازی ظرفیت‌های اقتصادی ایران و مالی با ابزار تهاتر

گروه صمت - نایب‌رئیس اتاق ایران با اشاره به ظرفیت‌های جمهوری مالی در تولید پنبه، ضمن پیشنهاد همکاری مشترک در زمینه فراوری پنبه و تولید محصولات جانبی، استفاده از ابزار تهاتر برای توسعه مبادلات دو کشور را توصیه کرد.
به گزارش اقتصادسرآمد، حسین سلاح ورزی، نایب‌رئیس اتاق ایران در جریان سفر به جمهوری مالی، در باماکو، پایتخت این کشور با محمود الحمد، وزیر صنعت و تجارت جمهوری مالی دیدار و گفت‌وگو کرد.
سلاح‌ورزی در این دیدار با اشاره به روابط حسنه سیاسی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری مالی و همچنین علاقه‌مندی و نظرات مثبت مردم جمهوری مالی نسبت به دولت و مردم ایران، گفت: این دو موضوع برای تجار و صاحبان صنایع ایرانی ازجمله مزیت‌های ارزشمند برای همکاری و برقراری ارتباط تجاری و صنعتی با فعالان اقتصادی و بخش خصوصی جمهوری مالی است و می‌تواند به توسعه روابط دوجانبه کمک کند.
او با اشاره به اینکه قاره آفریقا همواره در رأس برنامه‌های توسعه روابط اقتصادی و تجارت خارجی ایران قرار داشته است، افزود: دولتمردان و بخش خصوصی ایران همواره در جست‌وجوی یافتن زمینه‌ها و راهکارهای توسعه مناسبات با قاره آفریقا بوده‌اند و در این میان، همکاری‌های اقتصادی با جمهوری مالی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
نایب‌رئیس اتاق ایران، توانمندی‌های کشورمان در امور زیربنایی و خدمات فنی و مهندسی را هم‌راستا با نیاز بازار جمهوری مالی عنوان کرد و گفت: با توجه به کیفیت مناسب و قیمت رقابتی کالا و خدمات ایران به‌خصوص در زمینه خدمات فنی و مهندسی، امکان همکاری در نصب و راه‌اندازی خطوط تولید نساجی برای بهره‌برداری بهینه از پنبه جمهوری مالی به‌منظور تولید پارچه، البسه و پوشاک وجود دارد و ازآنجایی‌که اقتصاد جمهوری مالی به‌شدت به تولید و صادرات پنبه وابسته است، این اقدام می‌تواند به توسعه اقتصادی مالی نیز کمک کند.
سلاح ورزی همچنین، از آمادگی بخش خصوصی ایران جهت همکاری در زمینه احداث کارخانه سیمان در مالی برای تأمین نیاز سالانه ۳ میلیون تنی جمهوری مالی به سیمان خبر داد.
او همکاری در کشت فرا سرزمینی، تأمین ماشین‌آلات کشاورزی و اتوبوس شهری و توسعه مبادلات در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی را از ظرفیت‌های موجود در روابط دو کشور عنوان کرد.
نایب‌رئیس اتاق ایران با اشاره به وجود نیروی انسانی ارزان‌قیمت و بکر بودن بسیاری از زمینه‌های فعالیت‌های اقتصادی در جمهوری مالی، گفت: این مسائل ازجمله مزیت‌های اقتصادی جمهوری مالی است و ایران آمادگی دارد برای بهره‌مندی دوجانبه از این مزیت‌ها، ضمن انتقال تجربیات صنعتی، در حوزه‌های انبوه‌سازی مسکن و صنایع مرتبط با صنعت ساختمان، خودرو و تجهیزات، فراوری محصولات کشاورزی، زیرساخت، محصولات الکترونیکی، لوازم‌خانگی، پالایشگاه، نفت، گاز، پتروشیمی، انرژی‌های نو، تولید دارو و تجهیزات پزشکی با جمهوری مالی همکاری کند.
سلاح‌ورزی، استفاده از ابزار تهاتر را یک امکان سریع و مفید برای توسعه مبادلات دوجانبه میان ایران و جمهوری مالی عنوان کرد و افزود: ایران در همه زمینه‌های اعلام شده دارای تجربه و تکنولوژی پیشرفته است و از همکاری متقابل و دوجانبه با کشور مالی استقبال می‌کند و آمادگی دارد متقابلاً از ظرفیت‌ها و امکانات مالی در حوزه منابع طبیعی، معدنی و پنبه این کشور استفاده کند.
او اظهار کرد: بخش خصوصی ایران می‌تواند نیاز بازار مالی به کاشی و سرامیک، دارو و تجهیزات پزشکی، لوازم ورزشی، محصولات پتروشیمی و شیمیایی، روغن‌موتور، مواد غذایی، کودهای شیمیایی، تجهیزات ساختمانی، تجهیزات صنایع گاز و برق را در اسرع وقت تأمین کند و برای آغاز این همکاری‌ها، زمینه همکاری در قالب تهاتر کالا فراهم است که البته باید با نظر مساعد دولت‌های ایران و مالی، بسترهای موردنیاز آن فراهم شود.
استقبال دولت مالی از تعامل با ایران
در این دیدار، وزیر صنعت و تجارت جمهوری مالی نیز با اشاره به سابقه دوستی و رابطه سیاسی خوب و با قدمت دو کشور، گفت: دولت مالی از توسعه فعالیت‌های تجاری، اقتصادی و سرمایه‌گذاری با ایران حمایت و استقبال می‌کند.
محمود الحمد همچنین خواستار تشکیل یک کمیته همکاری مشترک میان اتاق‌های بازرگانی دو کشور و ارتباط مستمر جهت رفع مشکلات و پیدا کردن راه‌حل برای توسعه همکاری‌های اقتصادی شد.
او با اشاره به موضوع برگزاری اولین کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور، ابراز امیدواری کرد که این رویداد نتایج مؤثری در توسعه مبادلات دو کشور داشته باشد و راه را برای همکاری‌های آینده هموار کند.
چند در سال‌های گذشته اقتصاد ایران توانسته علی رغم تحریم‌ها آمارهای تجاری خود را حفظ کند، اما به نظر می‌رسد استفاده از شیوه‌های جدید تجاری نیز به افزایش همکاری با کشورهای منطقه کمک جدی خواهد کرد.با وجود آنکه مذاکرات هسته‌ای به گام‌های پایانی خود رسیده، اما هنوز مشخص نیست که دو طرف چه زمانی به توافق نهایی می‌رسند و از این رو ایران باید از تمام ظرفیت‌های خود برای افزایش آمارهای تجاری استفاده کند.در سال‌های گذشته با نهایی شدن عضویت ایران در اتحادیه اوراسیا و استفاده از امکانات تعرفه‌های ترجیحی، بخشی از دغدغه‌های تجار در همکاری با همسایگان شمالی برطرف شده، اما به نظر می‌رسد امکان استفاده از این ظرفیت‌ها در رابطه با دیگر کشورها نیز وجود خواهد داشت.یکی از شیوه‌هایی که در سال‌های گذشته بارها از آن صحبت شده بحث تهاتر کالاست. در این شیوه با کنار زدن تحریم‌های بانکی، امکان آن به وجود می‌آید که دو طرف با توجه به نیازهای داخلی خود اقدام به صادرات و واردات کالا کنند.عبدالله مهاجر دارابی  رئیس اتاق بازرگانی ساری  با اشاره به ظرفیت‌های تهاتر کالا که در ازبکستان وجود دارد، می‌گوید ایران می‌تواند با استفاده از این شیوه میزان تجارت مشترک خود با ازبکستان را به شکل قابل توجهی افزایش دهد.
او به پایگاه اتاق ایران گفته: در سال گذشته و با استفاده از شیوه تعرفه ترجیحی امکان افزایش قابل توجه تبادلات تجاری میان ایران و ازبکستان به وجود آمده و تحت تاثیر این شرایط، تجار دو کشور امکان افزایش همکاری‌ها در بخش‌های مختلف را پیدا کرده‌اند.
به گفته رئیس اتاق بازرگانی ساری، هدف گذاری تجارت مشترک دو میلیارد دلاری میان ایران و ازبکستان کاملا قابلیت اجرا دارد و در صورتی که روابط مثبت سیاسی میان دو کشور به ارتباطات اقتصادی مناسب بدل شود، شانس بهبود عملکرد در این بخش وجود خواهد داشت.
دارابی با اشاره به شیوه‌هایی مانند تهاتر کالا، بیان کرد: در این تردیدی وجود ندارد که تحریم‌ها برای تجارت ما محدودیت‌هایی به وجود آورده است اما قطعا می‌توان در همین شرایط نیز برنامه ریزی‌های جدیدی را در دستور کار قرار داد و با استفاده از شیوه‌هایی مانند تهاتر کالا راه را برای افزایش تجارت باز کرد.وی خاطرنشان کرد: کالاهای ایرانی از مسیر زمینی و از طریق ترکمنستان به سمت ازبکستان حرکت می‌کنند. اگر با انجام مذاکرات لازم، مشکلاتی که در این مسیر برای حمل و نقل کالاها به وجود می‌آید برطرف شوند، قطعا شانس افزایش تجارت مشترک با ازبکستان وجود خواهد داشت.