الگوهای رشد شاخصهای بورس مشخص شد
لیدرهای سنتی عامل ریزش بازار سهام
گروه بازارسرمایه - تحلیلگران معتقدند، رشد شاخص به عملکرد سطح حمایت و قیمتها به کف رسیده است و باید شاهد رشد قیمتها باشیم. بازار سرمایه پس از چند روز سبزپوشی، در جریان معاملات امروز، لباس قرمز برتن کرد تا دوباره سهامداران با تغییر روند در بورس مواجه شوند.
به گزارش اقتصادسرآمد، برخی کارشناسان بازار سرمایه معتقدند، شاخص کل در حال تشکیل الگوی کف دوقلوی برگشتی است و شاخص کل هموزن هم مشکوک به تشکیل الگوی برگشتی سر و شانه معکوس است.
طی معاملات روزهای گذشته نیروهای صعودی بازار ضعیف تر از روزهای قبل شدند. به نظر میرسد پیشروهای سنتی بازار در معاملات امروز عامل ریزش بورس بودهاند.
تحلیلگران تکنیکال، رشد شاخص را به عملکرد سطح حمایت مرتبط میدانند و معتقدند، قیمتها به کف رسیده و باید شاهد رشد قیمتها باشیم. گروهی دیگر از تحلیلگران نیز رشد نمادهای نفتی را به علت رشد قیمت نفت میدانند و عوامل بنیادی را علت تداوم رشد شاخص میدانند.
امروز در بورس خودروی هایما توسط ایران خودرو در بورس کالا عرضه شد، با توجه به کاهش حجم معاملات گروه خودرو انتظار حمایت و رشد مثبتی قیمت در گروه خودرویی به وجود خواهد آمد.
امروز اغلب نمادهای بانکی و خودرویی با ریزش قیمت همراه بودند و بیشترین خروج پول حقیقی نیز در این گروه ها رخ داده است.
تشکیل الگوهای برگشتی نیاز به رشد
تقاضا دارد
مهدی امیدی، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گفت: الگوهای برگشتی در نمودارها معمولاً در انتهای روندهای نزولی یا صعودی تشکیل میشوند و علامت تغییر روند را به بازارها میدهند.
وی ادامه داد: در یک روند نزولی در صورتی که یک الگوی برگشتی تشکیل شود به عنوان پایان روند نزولی و تغییر جهت روند به حالت صعودی شناخته می شود و زمانی که در سقف قیمتی الگوی برگشتی تأیید شود، به عنوان سیگنال خروج و کاهش قیمت شناخته میشود.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: بسیاری از سهام و گروههای بازار وضعیت تکنیکالی مشابه شاخص کل و کل هموزن را دارند، ولی تایید الگوهای برگشتی زمانی اتفاق می افتند که مقاومت پیش رو با حجم قابل توجه شکسته شود، مسئلهای که مستلزم افزایش تقاضای بازار است.
افت شاخصهای عملکردی بورس
در پایان معاملات روز یکشنبه، شاخص کل بورس با ریزش 5 هزار و 948 واحدی نسبت به روز شنبه به رقم یک میلیون و 444 هزار و 96 واحد رسید. بازدهی این شاخص منفی 41 صدم درصد بوده است.
شاخص کل هموزن بورس نیز با افت هزار و 770 واحدی در سطح 408 هزار و 557 واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص نیز منفی 43 صدم درصد بوده است. همچنین شاخص کل فرابورس 83 واحد پائین آمد و در سطح 19 هزار و 305 واحد باقی ماند.
رشد ارزش کل معاملات بازار سهام
روزیکشنبه ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم 11 هزار و 847 میلیارد تومان افزایش یافت. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 6 هزار و 139 میلیارد تومان بود که 51 درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل میدهد.
ارزش معاملات خرد سهام با کاهش نسبت به روز کاری قبل به رقم 3 هزار و 387 میلیارد تومان رسید. سهم این معاملات از کل معاملات بورس 28 درصد بوده است.
افزایش خروج پول حقیقی از بازار سرمایه
روزگذشته ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی شد و 232 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد.در جریان معاملات روز یکشنبه بیشترین خروج پول حقیقی به سهام حکشتی (شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی)، خودرو (شرکت ایران خودرو) و خساپا (شرکت سایپا) اختصاص داشت و نمادهای فزر (پویا زرکان آق دره)، ونیرو (سرمایه گذاری نیرو) و وغدیر (سرمایه گذاری غدیر) بیشترین ورود پول حقیقی را داشتند.
افت ارزش صف های خرید بورس
در جریان معاملات روز یکشنبه، 232 نماد با رشد قیمت و 411 سهم نیز با کاهش قیمت مواجه شدند. در پایان معاملات امروز ارزش صف های فروش پایانی بازار نسبت به روز کاری قبل افزایش یافت و به 159 میلیارد تومان رسید. ارزش صفهای خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته کاهش یافت و در رقم 166 میلیارد تومان ایستاد.
امروز نمادهای غنوش (شرکت نوش مازندران)، بالبر (شرکت کابل البرز) و بکاب (صنایع جوشکاب یزد) بیشترین صف خرید را داشتند.
بیشترین صف فروش بازار در پایان معاملات به نماد غاذر (شرکت کشت و صنعت پیاذر)، حخزر (کشتیرانی دریای خزر) و سصفها (سیمان اصفهان) تعلق داشت.
هفته گذشته نیز شاهد افت و خیز شاخص ها بودیم. نمادهای فولاد، فملی و فارس بیشترین اثر را در افت شاخص کل بورس دارند و اخابر، وبملت، خودرو و خساپا بزرگان سبزپوش هستند.
نمادهای فولاد، فملی و فارس بیشترین اثر را در افت شاخص کل بورس دارند و اخابر، وبملت، خودرو و خساپا بزرگان سبزپوش هستند.
در فرابورس نیز نمادهای بپاس، بمپنا و فزر عامل نزول شاخص کل هستند و زاگرس، شاوان و قاسم اثر مثبت بر شاخص دارند.
در جدول پرتراکنشترین نمادهای بورس خساپا صدرنشین بود و خودرو و خگستر در رتبههای بعدی هستند. در فرابورس نیز نمادهای دی، فرابورس و کرمان پرتراکنشترین نمادها
هستند.