printlogo


وابستگی کشور به دلار کاهش می یابد؟
ضرورت ایجاد ارتباط دوسویه تجاری با کشورهای عضو شانگهای

گروه تجارت بین الملل - جمعه گذشته (۲۵ شهریورماه امسال) با سفر سید ابراهیم رییسی، رییس جمهور به شهر دوشنبه پایتخت تاجیکستان برای شرکت در اجلاس سران سازمان همکاری‌های شانگهای، اعضای این سازمان با عضویت دایمی ایران موافقت کردند.سازمان همکاری‌های شانگهای شامل کشورهای روسیه، چین، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ازبکستان، پاکستان، هند و ایران است. 
به گزارش اقتصادسرآمد، هیبت اله اصولی، نایب رییس کمیسیون اقتصاد کلان اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه عضویت رسمی ایران در سازمان شانگهای باعث کاهش وابستگی کشور به دلار و یورو خواهد شد، به ایرنا گفت: با بهره‌مندی از روابط سیاسی و اقتصادی با کشورهای عضو سازمان همکاری‌های شانگهای، دروازه‌ای بزرگ برای تحول در اقتصاد ایران باز می‌شود.
در خصوص عضویت دایمی ایران در سازمان همکاری‌های شانگهای، اظهار داشت: یکی از مزایای این عضویت، کاهش وابستگی کشور به ارزهای دلار و یورو است که می‌تواند بر بانکداری کشور تاثیر مثبتی بگذارد.
وی با اشاره به بهبود وضعیت ترانزیتی کشور با همکاری با اعضای پیمان شانگهای، تاکید کرد: در کنار ایجاد امنیت در همسایگی ایران، از سوی دیگر بر توسعه مرزی و گسترش تجاری در این محدوده تاثیر به سزایی خواهد گذاشت.
عضو اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان کرد: عضویت در سازمان همکاری‌های شانگهای، فصلی جدید برای روابط بازرگانان باز می‌کند و به همین دلیل اهمیت قابل توجهی برای فعالان اقتصادی دارد و باید هرچه زودتر پیشنهادها در بخش اعمال شود.
وی با تاکید بر اینکه فعالان اقتصادی می‌توانند بهره‌برداری‌های بهتری از تجارت خود داشته باشند، تصریح کرد: با افزایش سطح مبادلات اعضا، شرایط برای اعطای تسهیلات فراهم می‌شود که می‌تواند برای بسیاری از مشکلات اقتصادی و توسعه تجاری راهگشا باشد.
اصولی با اشاره به تغییر در تعرفه‌های تجاری میان اعضای سازمان همکاری‌های شانگهای، گفت: هر مسیری که فصل جدیدی در تجارت کشور به وجود بیاورد و تحولات مالی را رقم بزند موجب تغییر و بهبود در اقتصاد کشور می‌شود و می‌تواند به توسعه اقتصادی کمک کند.
نایب رییس کمیسیون اقتصاد کلان اتاق بازرگانی ایران تاکید کرد: هر گشایشی در شرایط کنونی، می‌تواند در بهبود اقتصاد کشور تاثیر گذار باشد و این آغازی جدید برای مبادلات ایجاد کند.
وی با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین مزایای همکاری با اعضای پیمان شانگهای، تامین نیاز کالایی ایران در بخش‌های مختلف است، اظهار داشت: عضویت در این سازمان فرصتی است تا درهایی که با تحریم بر روی ایران بسته شده‌اند، بار دیگر بازگشایی شوند و بر همین اساس باید از این فرصت بهترین و بیشترین بهره‌برداری را داشته باشیم.
لزوم ایجاد ارتباط دوسویه تجاری با کشورهای
 عضو پیمان شانگهای
قائم مقام دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران گفت: ایران پس از سپری کردن دوران عضویت ناظر، به عنوان عضو رسمی سازمان عضو همکاری‌های شانگهای پذیرفته شده و باید بتوانیم یک رابطه تجاری دوسویه با اعضای این سازمان ایجاد کنیم.
به گزارش ایرنا، ایران روز جمعه گذشته (۲۵ شهریورماه) به صورت رسمی به عضویت سازمان همکاری‌های شانگهای در آمد. سران کشورهای چین، روسیه، هند، ایران، ازبکستان، قزاقستان، بلاروس، ترکیه، آذربایجان، قرقیزستان، پاکستان، مغولستان، تاجیکستان و ترکمنستان عضو این نهاد اقتصادی منطقه‌ای هستند.در این زمینه، قائم مقام دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: کشورهای عضو سازمان شانگهای به منظور تسهیل تجارت، موافقت‌نامه‌های تعرفه ترجیحی بین خودشان تعریف کرده‌اند.«آرمان خالقی» تاکید کرد: حال که ایران پس از سپری کردن دوران عضویت ناظر، به عنوان عضو رسمی این سازمان پذیرفته شده، باید بتوانیم یک رابطه تجاری دوسویه با اعضای این پیمان منطقه‌ای ایجاد کنیم.وی یادآور شد: هرچند حضور در این سازمان به معنای بازار جدیدی برای کشورمان نیست، اما باید بتوانیم خطوط جدید فی‌مابین خود و دیگر کشورها ایجاد و به‌ویژه با کاهش تعرفه‌های گمرکی بتوانیم امکان رقابت‌پذیری کالاها و محصولات ایرانی را بیش از پیش فراهم کنیم.خالقی تصریح کرد: آنچه مایه امیدواری است، با عضویت رسمی ایران در این سازمان منطقه‌ای، می‌توانیم از تعرفه‌های ترجیحی، کمک‌های تجاری، ارائه خدمات و فناوری‌های موجود در اختیار دیگر کشورهای عضو استفاده کنیم.
وی با اشاره به اسنادی که با عضویت ایران در این پیمان منطقه‌ای به امضا رسیده، بیان داشت: دولت باید پیگیر اجرایی شدن این اسناد باشد و به‌ویژه بخش خصوصی را به‌کارگیری کرده و فعالان اقتصادی، تجاری و تولیدکنندگان را به هم معرفی کند تا از قابلیت‌های یکدیگر استفاده کنند.
قائم مقام دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران خاطرنشان کرد: دولت زمینه‌ساز بستر مناسبات اقتصادی فی‌مابین است و اگر قرار است از مواهب چنین پیمانی بهره‌مند شویم، باید بخش خصوصی را از امکانات فراهم شده مطلع و آنها را به‌کارگیری و همچنین باید از تجارب همکاری‌های موجود که از قبل وجود داشته به خوبی استفاده کنیم.
وی ادامه داد: با حضور رسمی ایران در این سازمان، دولت در ادامه باید موانع موجود را از سر راه بردارد تا بخش‌های خصوصی ایران و دیگر کشورهای عضو بتوانند بهتر و راحت‌تر باید یکدیگر ارتباط داشته باشند.