تاریخ انتشار:1399/10/9
سیاست زدگی شوراها از عوارض همزمانی انتخابات است
محسن پیرهادی، رئیس فراکسیون مدیریت شهری مجلس در گفت و گو با ... گفت: سیاسی شدن بیش از حد نظام مدیریت شهری در کلان شهرها و مراکز استان ها، از عوارض برگزاری انتخابات شوراهای شهر و روستا و انتخابات ریاست جمهوری در یک روز مشترک است.
به گزارش اقتصادسرآمد این نماینده تهران افزود: در دوره اخیر، بسیاری از شهروندان نسبت به سیاست زدگی و حواشی در مدیریت شهری برخی کلان شهرها معترض بوده اند، این در حالیست که اساسا مدیریت شهری و مسئله شوراها، امری سیاسی نیست و در اصل یکصدم قانون اساسی که به وظایف شوراها پرداخته، در حوزه های متعددی از جمله اجتماعی، اقتصادی، عمرانی، بهداشتی، فرهنگی، آموزشی و رفاهی برای شوراها نقش تعیین شده که هیچ یک سیاسی نیست. طبیعت و اقتضای مدیریت شهری هم با ورود به امر سیاست مغایر است. به عنوان مثال در هیئت دولت یا مجلس، تصمیم گیری ها به گونه ای است که نگاه سیاسی در آن تاثیر دارد. این که کشور یک پیمان بین المللی را بپذیرد یا نپذیرد، در چه شرایطی و از چه موضعی مذاکره کند یا قانون انتخابات چگونه اصلاح شود، همه تابع شرایط کشور و مناسبات سیاسی داخلی و خارجی است، اما عمده وظایف شوراهای شهر و شهرداری ها همچون تامین حمل و نقل پاک و ارزان، گسترش فضای سبز، معماری و فضاهای کالبدی شهر و مسائل مرتیط با امور شهروندی، کاملا تخصصی بوده و ساحت آن به طور کلی از سیاست جداست. ممکن است دو سیاستمدار، در دو قطب مخالف هم ایستاده باشند اما در یک مسئله شهری، نظرشان کاملا یکسان باشد. این به دلیل ماهیت مسائل شهری و تخصصی بودن آن است.
پیرهادی همچنین گفت: متاسفانه در پی همزمانی انتخابات شوراها با انتخابات ریاست جمهوری، همه نگاه ها به انتخابات خبرساز تر یعنی ریاست جمهوری جلب می شود و فرصت و فضای مناسبی برای طرح دغدغه ها و مطالبات شهری باقی نمی ماند. نه نمایندگان فعلی شورا فرصتی برای ارائه گزارش به مردم می یابند و نه فرصت چندانی برای مردم و نخبگان شهری ایجاد می گردد تا مطالبات شهری را بر سر دست بگیرند و جامعه را بیشتر متوجه اولویت های محلی کنند. هدف از برگزاری انتخاباتی مانند انتخابات شوراها، تنها تعیین منتخبین نیست، بلکه ایجاد فضا و بستری برای تنظیم اولویت ها، هدایت سیاست گذاری ها به سمت موضوع و افزایش سطح نشاط و مشارکت محلی در تمام شهرها و روستاهای ایران است که در سال های اخیر، چندان محقق نشده است.
رئیس فراکسیون مدیریت شهری مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: باید برای این مسئله چاره ای اندیشید، چرا که بخش قابل توجهی از کارآمدی یا ناکارآمدی یک نهاد، به نحوه انتخاب و تعیین آن باز می گردد و از انتخابی که طبق چارچوب های سیاسی صورت پذیرد، نمی توان چندان توقع تخصصی بودن داشت. ما در حال رایزنی با نخبگان و فعالان مسائل شهری برای یافتن راه حلی در این حوزه هستیم.
برچسب ها : محسن پیر هادی نماینده مجلس رئیس فراکسیون مدیریت شهری
اخبار روز
-
شناور بینظیر "زاگرس" به آب انداخته میشود
-
همایش «بوشهر در مسیر توسعه پایدار دریا محور» برگزار شد
-
مشاغل وابسته به دریا بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد
-
سهم ایران از تحقیق و توسعه دریامحور ۲۰ میلیارد دلار است
-
توجه به حفظ محیط زیست در توسعه دریامحور ضروری است
-
پاداش دلاری به عملکرد ضعیف مدیران قبلی؟!
-
خلیج پارس منتشر شد
-
پروژه ۱۰ هزار واحدی نهضت ملی مسکن پرند جان تازه گرفت
-
افتتاح ۴ کیلومتر از محور هراز تا پایان سال
-
حمایت نمایندگان زن مجلس از وزیر راه در مسیر تحقق برنامه هفتم توسعه
-
تسهیلات بانکی کم بهره به سرمایه گذاران حوزه حمل ونقل ریلی پرداخت می شود
-
آموزش علوم دریایی(سواد اقیانوسی) در مدرسه شاهد فیروزکوهی تهران
-
صادرات تخم مرغ بی کیفیت به عراق و افغانستان
-
معاون تامین سرمایه و اقتصاد حمل و نقل راه آهن منصوب شد
-
توسعه نیشکر و صنایع جانبی در صف عرضه اولیه فرابورس
-
لزوم راه اندازی سوپرمارکت مالی با محوریت بیمه
-
تحریم و FATF مانع از رشد سرمایهگذاری خارجی است
-
رتبه نخست مستند سازی به روابط عمومی راه آهن رسید
-
رویارویی میرزا کوچک خان با متجاوزان انگلیسی، ارتش سفید تزاری و خیانت دولت
-
سفر مدیران شرکت بورسی به امارات برای حضور در بلاک فرایدی دبی؟