تاریخ انتشار:1399/10/9

سیاست زدگی شوراها از عوارض همزمانی انتخابات است
محسن پیرهادی، رئیس فراکسیون مدیریت شهری مجلس در گفت و گو با ... گفت: سیاسی شدن بیش از حد نظام مدیریت شهری در کلان شهرها و مراکز استان ها، از عوارض برگزاری انتخابات شوراهای شهر و روستا و انتخابات ریاست جمهوری در یک روز مشترک است.
به گزارش اقتصادسرآمد این نماینده تهران افزود: در دوره اخیر، بسیاری از شهروندان نسبت به سیاست زدگی و حواشی در مدیریت شهری برخی کلان شهرها معترض بوده اند، این در حالیست که اساسا مدیریت شهری و مسئله شوراها، امری سیاسی نیست و در اصل یکصدم قانون اساسی که به وظایف شوراها پرداخته، در حوزه های متعددی از جمله اجتماعی، اقتصادی، عمرانی، بهداشتی، فرهنگی، آموزشی و رفاهی برای شوراها نقش تعیین شده که هیچ یک سیاسی نیست. طبیعت و اقتضای مدیریت شهری هم با ورود به امر سیاست مغایر است. به عنوان مثال در هیئت دولت یا مجلس، تصمیم گیری ها به گونه ای است که نگاه سیاسی در آن تاثیر دارد. این که کشور یک پیمان بین المللی را بپذیرد یا نپذیرد، در چه شرایطی و از چه موضعی مذاکره کند یا قانون انتخابات چگونه اصلاح شود، همه تابع شرایط کشور و مناسبات سیاسی داخلی و خارجی است، اما عمده وظایف شوراهای شهر و شهرداری ها همچون تامین حمل و نقل پاک و ارزان، گسترش فضای سبز، معماری و فضاهای کالبدی شهر و مسائل مرتیط با امور شهروندی، کاملا تخصصی بوده و ساحت آن به طور کلی از سیاست جداست. ممکن است دو سیاستمدار، در دو قطب مخالف هم ایستاده باشند اما در یک مسئله شهری، نظرشان کاملا یکسان باشد. این به دلیل ماهیت مسائل شهری و تخصصی بودن آن است.
پیرهادی همچنین گفت: متاسفانه در پی همزمانی انتخابات شوراها با انتخابات ریاست جمهوری، همه نگاه ها به انتخابات خبرساز تر یعنی ریاست جمهوری جلب می شود و فرصت و فضای مناسبی برای طرح دغدغه ها و مطالبات شهری باقی نمی ماند. نه نمایندگان فعلی شورا فرصتی برای ارائه گزارش به مردم می یابند و نه فرصت چندانی برای مردم و نخبگان شهری ایجاد می گردد تا مطالبات شهری را بر سر دست بگیرند و جامعه را بیشتر متوجه اولویت های محلی کنند. هدف از برگزاری انتخاباتی مانند انتخابات شوراها، تنها تعیین منتخبین نیست، بلکه ایجاد فضا و بستری برای تنظیم اولویت ها، هدایت سیاست گذاری ها به سمت موضوع و افزایش سطح نشاط و مشارکت محلی در تمام شهرها و روستاهای ایران است که در سال های اخیر، چندان محقق نشده است.
رئیس فراکسیون مدیریت شهری مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: باید برای این مسئله چاره ای اندیشید، چرا که بخش قابل توجهی از کارآمدی یا ناکارآمدی یک نهاد، به نحوه انتخاب و تعیین آن باز می گردد و از انتخابی که طبق چارچوب های سیاسی صورت پذیرد، نمی توان چندان توقع تخصصی بودن داشت. ما در حال رایزنی با نخبگان و فعالان مسائل شهری برای یافتن راه حلی در این حوزه هستیم.
برچسب ها : محسن پیر هادی نماینده مجلس رئیس فراکسیون مدیریت شهری
اخبار روز
-
استقرار ۱۰۰ دستگاه ماشین آلات راهسازی در ایلام برای اصلاح گلوگاههای ترافیکی مهران به حمیل
-
۵۴ کیلومتر مسیر روستایی در بوشهر اجرایی شد
-
پایانه مرزی شهید سلیمانی با طرح جامع توسعه مییابد
-
بازدید وزیر راه و شهرسازی از غرفه پایگاه گردشگری سلامت در فرودگاه شهدای ایلام
-
بازدید وزیر راه و شهرسازی از مرکز پایش راهداری و حمل و نقل جادهای مرز مهران
-
قیمت جدید طلا و سکه ۲۴ تیرماه ۱۴۰۴
-
دماوند رتبه دوم تولید ماهیان سردآبی در استان تهران
-
وزیر راه و شهرسازی از پایانه مرزی مهران بازدید کرد
-
خدماترسانی ۱۱۲۸ مجتمع خدماتی - رفاهی بینراهی به مسافران و کاربران جادهای کشور
-
کشف 5 تن انواع آبزیان و 200 کیلوگرم کوسه ماهی در آبهای بوشهر
-
تخلیه ۶ میلیون تن کالاهای اساسی در بنادر کشور طی ۳ ماهه نخست امسال
-
قدردانی معاون توسعه مدیریت و منابع وزیر راه و شهرسازی از عملکرد شهر فرودگاهی امام (ره) در جنگ ۱۲ روزه
-
راهاندازی قطار ویژه اربعین برای اولین بار در استان گیلان
-
توسعه پرورش ماهیان خاویاری در استخرهای خرد پرورش ماهی منطقه سیستان
-
لرستان در مسیر درخشش با صنعت ماهیان زینتی
-
حمایت از پژوهش ها در حوزه اقتصاد دریامحور
-
تلاش وزارت راه برای چهار خطه کردن مسیرهای اربعین
-
وزیر راه و شهرسازی نرخ بلیت پروازهای اربعین را اعلام کرد
-
محدوده رانشی تقاطع ماربره تا پایان سال تکمیل میشود
-
بسیج همه ظرفیتهای سازمان راهداری و حملونقل جادهای برای سفرهای اربعین ۱۴۰۴