تاریخ انتشار:1399/11/21
پشت پرده پایان تاریخ انقضای واکسن‌های فایزر در آمریکا چه بود؟

پشت پرده پایان تاریخ انقضای واکسن‌های فایزر در آمریکا چه بود؟

اقتصادسرآمد - مه‌گیرشناس ژنتیکی در دانشگاه ایالتی نیویورک (SUNY) گفت: در آمریکا خیلی تلاش کردند که برنامه‌ریزی بسیار عادلانه‌ای برای تزریق واکسن داشته باشند، تا افرادی که در خط اول یا بیشترین خطر هستند، اول واکسن تزریق کنند. اما این گروه‌بندی که در آمریکا انجام شد، مشکلاتی ایجاد کرد، چراکه هرچه سیستم پیچیده‌تر می‌شود، نحوه اجرای آن هم پیچیده‌تر می‌شود و مجریان آن گیج می‌شوند.

به گزارش اقتصادسرآمد، رکسانا مصلحی، پروفسور همه‌گیرشناس ژنتیکی در دانشگاه ایالتی نیویورک (SUNY) و محقق موسسه ملی بهداشت ایالات متحده آمریکا NIH، افزود: این مشکلات به جایی رسید که در برخی از این مناطق در آمریکا که حتی بیمارستان‌های شناخته‌شده و سطح بالایی هستند، مجبور شدند که واکسن‌ها را دور بیاندازند، چراکه تا حدی این برنامه به حالت قاطعانه دنبال شد که مثلا وقتی افراد سالمند و گروه‌های پرخطر در بیمارستانی واکسن تزریق می‌کردند باز هم گروه بعدی واکسن تزریق نمی‌کردند چراکه آن‌ها نمی‌دانستند نوبتشان برای تزریق واکسن رسیده است. به همین دلیل واکسن می‌ماند و تاریخ انقضا آن می‌گذشت و دور انداخته می‌شد.

او توضیح داد: در نتیجه سیستم اولویت‌بندی تزریق واکسن در آمریکا بعد از آن تغییر کرد، کشورهای دیگر مخصوصا آن‌های که سیستم بهداشت عمومیشان مرکزی نیست، نباید این اشتباه را کنند.

مصلحی گفت: الان می‌گویند هر کسی که بالای ۶۵ سال دارد باید به واکسن دسترسی داشته باشد، . قبلا می‌گفتند اگر کسی بالای ۶۵ سال است و در خانه سالمندان زندگی می‌کند باید در اولویت باشد، البته این پیچیدگی‌ها برداشته شد. بعد هم اشخاص زیر ۶۵ سال درگیر با بیماری زمینه‌ای هم می‌توانند واکسن تزریق کنند. چون کادر درمان و پزشکان همگی واکسن تزریق کردند، آن‌ها دیگر در این اولویت‌بندی قرار ندارند.
 

برچسب ها : اقتصادسرآمد واکسن‌های فایزر واکسن‌های فایزر در آمریکا

اخبار روز
ضمیمه