تاریخ انتشار:1404/2/30
توسعه ماهی تیلاپیا در ایستگاه هیئت مقررات زدایی در انتظار قطار توسعه پایدار/قطع برق در حوزه آبزی پروری تولید را کند نه بلکه نابود می کند

مدیرکل سابق دفتر آبزیان آب شیرین سازمان شیلات ایران:

توسعه ماهی تیلاپیا در ایستگاه هیئت مقررات زدایی در انتظار قطار توسعه پایدار/قطع برق در حوزه آبزی پروری تولید را کند نه بلکه نابود می کند

اقتصاد سرآمد- توسعه ماهی تیلاپیا در ایستگاه هیئت مقررات زدایی منتظر قطار توسعه پایدار است واگر امروز به صورت منطقی ریل گذاری نشود،این قطار روی ریل های مختلف حرکت خواهد کرد.

به گزارش اقتصاد سرآمد، دکترمهدی شکوری معاون توسعه آبزی پروری، سید قباد مکرمی مدیرکل سابق دفتر آبزیان آب شیرین سازمان شیلات ایران و علی اکبر خدایی دبیر اتحادیه تولید و تجارت آبزیان در مجله خبری تحلیلی هشت صبح رادیو اقتصاد ۲۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ به بررسی کمیت و کیفیت ماهی تیلاپیا پرداختند.
مدیرکل سابق دفتر آبزیان آب شیرین سازمان شیلات ایران درباره میزان مصرف، سرانه و راهکارهای افزایش آن گفت:مصرف و دسترسی آبزیان در مقایسه با سنوات گذشته تغییرات بسیاری داشته است به گونه‌ای که دسترسی به آبزیان در شرایط حاضر بسیار آسان بوده و آمارهای مصرف نیز واقعی است.
  سید قباد مکرمی افزود :علاوه بر مصرف مستقیم، استفاده از پودر ماهی در غذای مرغ و همچنین مصرف کنسرو ماهی در سرانه مصرف لحاظ نمی‌شود، اما وجوددارد.
  وی درباره میزان تولیدآبزیان در کشور گفت: بر اساس آمار اعلام شده توسط سازمان شیلات ایران، میزان تولید آبزیان ناشی از صید و آبزی پروری یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن برآورد شده است .
مکرمی با اعلام آنکه قطار آبزیان به سرعت بر روی ریل پیشرفت در حال حرکت است گفت: آبزیان از جمله تولیداتی هستند که قابلیت سرمایه‌گذاری داشته و مصرف آن نیز در حال افزایش است .
  وی ادامه داد: برخلاف مرغ و گوشت قرمز، آبزیان دارای طیف وسیعی از تنوع در مقدار و قیمت هستند و منطقی است که ماهی‌های دریایی از قیمت بالاتری در مقایسه با آبزیان پرورشی برخوردار باشد، همان گونه که قیمت گوشت گوزن ناشی از شکار، در مقایسه با انواع گوشت‌های تولیدی به طور قطع قیمت بالاتری دارد، قیمت ماهیان دریایی نیز بالاست.
  مکرمی افزود: قیمت ماهی فیتوفاک در بازار میوه و تره بار هر کیلو ۱۲۰ هزار تومان عرضه می‌شود و قیمت این ماهی در مقایسه با حبوبات و سایر انواع گوشت‌ها معقول است.
  وی درباره ظرفیت‌های تولید آبزیان در کشور گفت: میزان ظرفیت تولید در کشور بستگی به مقدار سرمایه‌گذاری دارد به گونه‌ای که مطابق برنامه هفتم توسعه نیز تولید آبزیان ۱.۸ میلیون تن پیش بینی شده است .
مکرمی درباره وضعیت  تولیدماهی تیلاپیا تصریح کرد: حدود ۱۶ سال است که با تحقیقات انجام شده توسط موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور این گونه به کشور وارد شده و همچنان تحقیقات بر روی آن ادامه دارد  همچنین با توجه به آنکه دومین ماهی پر تولید در جهان بوده، در بیش از ۱۴۰ کشور دنیا مورد استفاده قرار است.
 
در نبود حمایت‌های دولت از حوزه آبزی پروری، جلوی توسعه و پیشرفت آبزیان گرفته نشود


  مدیرکل سابق دفتر آبزیان آب شیرین سازمان شیلات ایران همچنین گفت :مطابق آمار، استقبال مردم با توجه به قیمت و طعم این ماهی بسیار خوب بوده اما به دلیل مباحثی که از سوی سازمان حفاظت محیط زیست مطرح شد، توسعه ماهی تیلاپیا در کشورمان به صورت کند در حال پیشرفت است.
  مکرمی افزود: حدود دو سالیست که صدور مجوزهای مربوط به توسعه این ماهی در هیئت مقررات زدایی مطرح شده و در حال بررسی است و تصمیمات اتخاذ شده توسط این هیئت فصل الخطاب خواهد بود و مطابق تصمیمات اتخاذ شده، تولید تیلاپیا تحت نظارت و دستورالعمل‌های اعلام شده از سوی سازمان شیلات ایران و تحت نظارت سازمان حفاظت محیط زیست بلامانع است.
وی ادامه داد:با توجه به آنکه دستور العمل تولیدماهی تیلاپیا از سوی سازمان شیلات ایران به صورت منطقی تدوین شده است، توسعه ماهی تیلاپیا در ایستگاه هیئت مقررات زدایی منتظر قطار توسعه پایدار است واگر امروز به صورت منطقی ریل گذاری نشود،این قطار روی ریل های مختلف حرکت خواهد کرد.
مکرمی همچنین درباره قطعی های برق و اثراتی که در حوزه آبزی پروی دارد، گفت : آبزی پروری بسیار متکی به برق است و مسئولان اداره برق باید بدانند که قطع برق به معنای کاهش تولید نیست، بلکه به معنای نابودی تولید است و ضرورت دارد برنامه ویژه‌ای برای حوزه تولید و آبزی پروری تدوین شود.
وی درباره کمک‌های دولت برای بازار رسانی محصولات آبزی ادامه داد: سیاست‌های کشور در حال حاضر حمایت از حوزه آبزیان نیست در حالی که برای پروتئینی همچون مرغ، مقادیر قابل توجهی ارز برای تنظیم بازار هر ساله اختصاص پیدا می‌کند.
  مکرمی ادامه داد: بهتر است در نبود حمایت‌های دولت از حوزه آبزی پروری، جلوی توسعه و پیشرفت آبزیان از سوی سایر ارگان ها، گرفته نشود.
 

برچسب ها : ماهی تیلاپیلا اقتصاد سرامد سازمان شیلات ایران

اخبار روز
ضمیمه