تاریخ انتشار:1404/2/30
راهکاری برای افزایش بهره‌وری در صنعت شیلات

تولید تیلاپیا در آب‌های لب‌شور؛

راهکاری برای افزایش بهره‌وری در صنعت شیلات

اقتصاد سرآمد- با توجه به کمبود آب های شیرین ،هدف گذاری برنامه هفتم توسعه، استفاده از آب‌های شور و لب شور است وگسترش تولید تیلاپیا در این آبها، می تواند یکی از راهکارهای بهره وری در صنعت شیلات محسوب شود.

به گزارش اقتصاد سرآمد، معاون توسعه آبزی پروری سازمان شیلات ایران به همراه مدیرکل سابق دفتر آبزیان آب شیرین سازمان شیلات ایران و دبیر اتحادیه تولید و تجارت آبزیان با حضور در مجله خبری تحلیلی هشت صبح رادیو اقتصاد، در۲۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ درباره وضعیت تولید ماهی تیلاپیا،مشکلات، موانع و راهکارها به گفت و گو نشستند.
  دکتر مهدی شکوری درباره اقدامات بخش دولتی برای تولید تیلاپیا گفت: برنامه‌های توسعه‌ای در سازمان شیلات ایران منطبق با برنامه هفتم توسعه است و در این برنامه دستیابی به تولید ۱.۸ میلیون تنی هدف گذاری شده است و ضرورت دارد حدود ۴۰۰ هزار تن افزایش تولید در طی ۵ سال آینده محقق شود.
  دکتر مهدی شکوری افزود:برای دستیابی به اهداف برنامه، پرورش برخی از گونه‌های آبزی، می‌تواند مسیر حرکت را هموار کند.
وی پرورش ماهی در دریا (قفس)  و در آب‌های دریای خزر و آب‌های جنوبی را از مهم‌ترین برنامه‌های سازمان شیلات ایران برشمرد و افزود: امیدواریم با رفع برخی از موانع موجود بتوانیم ،منابع ارزان قیمت پروتئینی را در اختیار مصرف کنندگان پرورش ماهی در دریا قرار دهیم.
شکوری هدف گذاری برنامه هفتم توسعه را استفاده از آب‌های شور و لب شور عنوان کرد و افزود: اعتقاد داریم که در آب‌های شیرین، بایستی به سمت افزایش بهره‌وری با استفاده از ادوات هوشمند،همچون نانو حباب ، آموزش نیروی انسانی و بهبود کیفیت غذای مصرفی آبزیان و سایر نهادها همچون بچه ماهی حرکت کنیم، که نه تنها افزایش تولید،بلکه به افزایش بهره‌وری نیز منجر شود.
  وی با اشاره به آنکه تولید تیلاپیا در آب‌های لب شور یکی از مصادیق افزایش تولید آبزیان است، تاکید کرد: عدم وابستگی آبزی پروران به دولت یکی از محسنات این بخش محسوب می‌شود اما لازم است دولت در زمینه بازاررسانی محصولات، کمک‌ حال آبزی پروران باشد .
او با اعلام آنکه بازار محصولات آبزی پروری در حال حاضر بسیار کوچک است تصریح کرد :آبزی پروران کشورمان بسیار هوشمند هستند و با توجه به بازار تولید می‌کنند.
شکوری درباره حمایت از حوزه آبزی پروری گفت: دولت اقدامات زیربنایی بسیار خوبی در زمینه بازار به انجام رسانیده است و اگر امکان گنجاندن آبزیان در سبد معیشتی مردم فراهم شود، کمک بزرگی خواهد بود تا مردم بتوانند به مقدار مناسبی از آبزیان در جیره غذایی خود دست یابند و به طور قطع پخش برنامه‌های رادیویی و تلویزیون بسیار موثر خواهد بود.
 

برچسب ها : تیلاپیلا اقتصاد سرآمد شیلات تجارت ابزیان

اخبار روز
ضمیمه