تاریخ انتشار:1404/6/24
آمادگی اسلام‌آباد برای گسترش همکاری‌های اقتصادی، فنی و منطقه‌ای با تهران

وزیر تجارت و بازرگانی پاکستان اعلام کرد؛

آمادگی اسلام‌آباد برای گسترش همکاری‌های اقتصادی، فنی و منطقه‌ای با تهران

اقتصادسرآمد- وزیر تجارت و بازرگانی جمهوری اسلامی پاکستان با اشاره به اشتراکات تاریخی، فرهنگی و دینی میان دو کشور ایران و پاکستان، بر ضرورت تقویت همکاری‌های اقتصادی، تجاری و منطقه‌ای تاکید کرد و گفت: مردم و دولت پاکستان در کنار ملت ایران ایستاده‌اند و خواهان شکل‌گیری آینده‌ای مشترک مبتنی بر رفاه، امنیت و توسعه هستند.

به گزارش اقتصادسرآمد، «جام کمال خان» وزیر تجارت و بازرگانی پاکستان، صبح امروز دوشنبه 24 شهریورماه در افتتاحیه بیست‌ودومین نشست کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و پاکستان، ضمن قدردانی از میزبانی گرم جمهوری اسلامی ایران، گفت: باعث افتخار فراوان است که به نمایندگی از دولت و ملت پاکستان، در این نشست مهم حضور دارم و سلام مردم پاکستان را به دولت و ملت برادر ایران تقدیم می‌کنم.
 
وی با اشاره به مدیریت هوشمندانه هیأت ایرانی، بر عمق روابط دو کشور تأکید کرد و افزود: ایران و پاکستان نه تنها همسایگانی مسلمان‌اند، بلکه در فرهنگ، تاریخ، جغرافیا و سرنوشت، اشتراکاتی بنیادین دارند و آینده آن‌ها به یکدیگر گره خورده است.
 
ایستادگی مشترک ایران و پاکستان در برابر تجاوز رژیم صهیونیستی
 
وزیر تجارت و بازرگانی پاکستان با اشاره به تحولات اخیر در منطقه گفت: در برابر حملات رژیم اشغال‌گر قدس، دو ملت در کنار هم ایستاده‌اند و این همبستگی، ریشه در قرن‌ها روابط تاریخی و مردمی دارد.
 
وی افزود: روابط مردم دو کشور، تاریخی، عمیق و فراتر از سطح دولت‌هاست و قرابت فرهنگی و دینی، پیوندی ناگسستنی میان آن‌ها ایجاد کرده است.
 
ظرفیت‌های مشترک برای تحول اقتصادی
 
«جام کمال خان» با اشاره به ظرفیت‌های بالای اقتصادی ایران و پاکستان، گفت: تجارت دوجانبه هنوز فاصله زیادی با توان واقعی دو کشور دارد. در همین راستا، نقش کمیته‌های تخصصی، اتاق‌های بازرگانی و کمیسیون مشترک در ارتقای حجم مبادلات، کلیدی و تعیین‌کننده است.
 
وی همچنین بر توسعه بازارچه‌های مرزی، صادرات خدمات فنی و مهندسی، دامپروری و کشاورزی تأکید کرد و افزود: پاکستان در حوزه آبیاری و فناوری‌های نوین کشاورزی دارای تجربه‌های ارزشمندی است که می‌تواند در اختیار ایران قرار گیرد.
 
انرژی‌های تجدیدپذیر، حمل‌ونقل و فناوری؛ زمینه‌های جدید همکاری
 

 وزیر تجارت و بازرگانی پاکستان با اشاره به ظرفیت‌های گسترده دو کشور در حوزه انرژی، اظهار کرد: انرژی خورشیدی و بادی می‌تواند مبنای مشارکت قوی برای توسعه پایدار در دو کشور و منطقه باشد.
 
وی همچنین حوزه حمل‌ونقل را یکی از محورهای کلیدی همکاری دانست و افزود: با توجه به ظرفیت‌های موجود در راه، ریل و دریا، توسعه شبکه حمل‌ونقل می‌تواند ایران را به دروازه جنوب آسیا و خاورمیانه تبدیل کند و نقش منطقه‌ای دو کشور را تقویت کند.
 
تاکید بر همکاری‌های نوآورانه، فرهنگی و مقابله با چالش‌های اقلیمی
 
«جام کمال خان» در ادامه با اشاره به اهمیت توسعه فناوری‌های نوین، نوآوری و اقتصاد دیجیتال گفت: ایجاد مراکز نوآوری نه تنها به اشتغال و رشد اقتصادی کمک می‌کند بلکه ظرفیت رقابت‌پذیری بین‌المللی دو  کشور را نیز افزایش می‌دهد.
 
وی همچنین همکاری در حوزه فناوری اطلاعات، گردشگری، ورزش، امور فرهنگی و اجتماعی را دارای اولویت دانست و اظهار کرد: رشد جمعیت و چالش‌های اقلیمی، هر دو کشور را در برابر تهدیدهای مشترکی قرار داده است؛ بنابراین همکاری در مدیریت منابع آبی، تاب‌آوری بهداشتی، دارو و سلامت می‌تواند بسیار اثرگذار باشد.
 
نگاه مشترک در عرصه جهانی
 
وزیر تجارت و بازرگانی پاکستان در پایان با اشاره به اشتراک دیدگاه دو کشور در زمینه مناسبات جهانی، گفت: ایران و پاکستان دارای اهداف مشترک در مسیر گسترش صلح، رفاه و امنیت در منطقه و جهان اسلام هستند.
 
وی ابراز امیدواری کرد که این نشست، با اتخاذ تصمیمات ملموس و سازنده، به تقویت همکاری‌های راهبردی و تحقق قله‌های جدیدی در روابط دوجانبه منجر شود.
 
وی در پایان بار دیگر تأکید کرد: مردم پاکستان در کنار مردم ایران هستند و از حقانیت جمهوری اسلامی ایران در برابر تجاوزگری رژیم صهیونیستی دفاع می‌کنند

برچسب ها : وزیر تجارت و بازرگانی پاکستان اقتصادسرآمد اسلام‌آباد

اخبار روز
ضمیمه