تاریخ انتشار:1399/11/12
پشت‌پرده پرواز جنگنده‌های اسرائیلی بر فراز لبنان

پروژه صدای مرگ؛

پشت‌پرده پرواز جنگنده‌های اسرائیلی بر فراز لبنان

اقتصادسرآمد - رژیم اسرائیل با نقض مکرر حریم هوایی لبنان، آن هم در شرایطی که این کشور هنوز از بحران‌هایی نظیر حادثه انفجار در بندر بیروت و بحران شدید اقتصادی خود فارغ نشده، سعی دارد تا به نوعی از اوضاع آشفته این کشور هم برای تضعیف آن استفاده کرده و هم از این طریق، اهداف و منافع سیاسی و امنیتی خود را (از طریق ایجاد وحشت در جامعه لبنان) محقق کند. امری که خسارت‌های زیادی را برای لبنان و منافع ملی این کشور، به دنبال داشته و خواهد داشت.

به گزارش اقتصادسرآمد، "بِلِن فرناندز*" نویسنده و تحلیلگر "پایگاه خبری میدل ایست آی" در گزارشی، به مساله نقض مکرر حریم هوایی لبنان توسط رژیم صهیونیستی پرداخته و آن را اقدامی نظام‌مند از جانب این رژیم جهت ایجاد وحشت در جامعه لبنان و کنترل آن، ارزیابی کرده است. وی در این رابطه می‌نویسد:

«در نخستین ساعاتِ کریسمس و آغاز شدن سال نو میلادی، من (نویسنده گزارش: بِلِن فرناندز)، یک پیامک از یک دوست فلسطینی-لبنانی‌ام در بیروت دریافت کردم که مساله عجیبی را با من در میان گذاشت. وی گفت در نخستین ساعات بامداد با صدای پرواز چند جنگنده که بعدا معلوم شده اسرائیلی بوده اند از خواب برخاسته و حتی صدای انفجار ناشی از شلیک موشک توسط آن‌ها را که ظاهرا اهدافی در خاک سوریه را هدف قرار داده اند نیز شنیده است.
البته که نقض حریم هوایی لبنان توسط جنگنده‌های اسرائیلی مساله تازه‌ای نیست. رژیم اسرائیل مدت هاست که نه فقط به نقض حریم هوایی و سرزمینی لبنان می‌پردازد، بلکه تا حد زیادی امنیت شنوایی و روحی مردم لبنان را نیز نشانه رفته است.

به گزارش فرارو، "رابرت فیسک" روزنامه نگار فقید در کتاب خود با عنوان Pity the Nation (ترحم به ملت) که در رابطه با جنگ داخلی لبنان در فاصله سال‌های ۱۹۷۵ تا ۱۹۹۰ نگارش شده، به حادثه پرواز دو جنگنده اسرائیلی در ارتفاع پایین در بیروت در سال ۱۹۷۸ اشاره می‌کند که منجر به ایجاد وحشت فراوان در این شهر و شکسته شدن شیشه‌های بسیاری از خانه‌ها و فروشگاه‌ها شد.

از آن زمان تاکنون، این مساله (پرواز جنگنده‌های اسرائیلی بر فراز حریم هوایی لبنان و وحشت آفرینی در این زمینه)، برای اسرائیلی‌ها به یک عادت تبدیل شده است. اسرائیلی‌ها همواره با استفاده از پرواز جنگنده‌های خود بر فراز حریم هوایی لبنان و ایجاد آلودگی صوتی، اقدام به وحشت آفرینی در این کشور کرده اند و سعی داشته اند تا مردم لبنان را آزار و اذیت کنند.

تاکنون جریان‌های رسانه‌ای بین المللی، علاقه چندانی به پوشش اقدامات مکرر اسرائیلی‌ها در نقض حریم هوایی لبنان از خود نشان نداده اند. قطعا این رویکرد آن‌ها ناشی از فقدان اطلاعات نیست. خودِ دولت لبنان نیز از علنی کردن این مساله و جلب توجه در رابطه با آن خودداری می‌کند و فقط به شکایت به نهاد‌های بین المللی نظیر سازمان ملل متحد بسنده می‌کند. اخیرا نیز دولت لبنان در این رابطه، شکایتی را به سازمان ملل متحد تسلیم کرده است.

تاریخِ شوم اسرائیل در نقض حریم هوایی لبنان
در ماه مارس سال ۲۰۱۹ میلادی، "آنتونیو گوترش" دبیرکل سازمان ملل متحد گزارش کرد که اسرائیل به طور مکرر حریم هوایی لبنان را (تقریبا به صورت روزانه) نقض می‌کند و این اقدام آن در تناقض آشکار با قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت و اصل حاکمیت لبنان است. قطعنامه ۱۷۰۱ در سال ۲۰۰۶ و پس از جنگ ۳۳ روزه اسرائیل و لبنان منعقد شد که موجب شهادتِ دست کم ۱۲۰۰ نفر از مردم لبنان (که اغلب آن‌ها غیرنظامی بودند) گشت.

با توجه به جنگ‌های مکرر اسرائیل علیه لبنان و کشتار گسترده مردم این کشور در برهه‌های زمانی مختلف، چندان عجیب نیست که به این نتیجه برسیم که اقدام تل آویو در نقض مکرر حریم هوایی لبنان، تا چه اندازه موجب ایجاد ترس و وحشت در میان مردم لبنان می‌شود.

آنتونیو گوترش در گزارش خود به این نکته اشاره کرده که از نوامبر ۲۰۱۸ تا فوریه ۲۰۱۹، نیرو‌های حافظ صلح سازمان‌ملل‌متحد در لبنان، به طور میانگین ماهانه ۹۷ پرواز متجاوزانه جنگنده‌های اسرائیلی بر فراز حریم هوایی لبنان را به ثبت رسانده اند. بر اساس گزارش گوترش، ۷۷ درصد از پرواز‌های غیرقانونی اسرائیل بر فراز حریم هوایی لبنان توسط پهپاد‌های پیشرفته انجام شده است و باقیِ پرواز‌ها از طریقِ جت‌های جنگنده و دیگر اجسام پرنده ناشناس انجام شده اند.

رژیم اسرائیل در سال‌های اخیر عملا به گونه‌ای رفتار کرده که انگار انجامِ پرواز‌های غیرقانونی بر فراز لبنان و نقض حاکمیت این کشور را یک حق قانونی برای خود می‌داند و کشور‌هایی نظیر آمریکا نیز عملا این روایت را پذیرفته اند. مساله‌ای که حقیقتا به یک تاریخِ پر از شرارت برای اسرائیل در قبال مردم لبنان شکل داده است.

جنگ روانی
نوار غزه منطقه دیگری است که اسرائیل به طور مکرر اقدام به نقض حریم هوایی آن با هدف تضعیف روحیه فلسطینی‌ها می‌کند. اسرائیلی‌ها خود به نحو مضحکی مدعی هستند که این کار را با این هدف انجام می‌دهند که مطمئن شوند فلسطینی‌ها مردم خوبی باقی می‌مانند. با این حال، همه می‌دانند که اسرائیل سعی دارد مردم غزه را از لحاظ روحی روانی، آسیب پذیر نگه دارد.

در سال ۲۰۱۳، خبرنگار الجزیره "جاناتان کوک" در جریان گزارشی می‌گوید که علی رغم عقب نشینی اسرائیل از نوار‌ غزه در سال ۲۰۰۵، پرواز‌های مکرر جنگنده‌ها و پهپاد‌های اسرائیلی بر فراز غزه، همچون "صدای مرگ" می‌ماند و سعی دارد این نکته را به مردم فلسطین یادآوری کند که اسرائیل همه جا هست و آن‌ها هیچ حریم خصوصی نخواهند داشت. اسرائیلی‌ها عملا با این اقدام خود "جنگ روانی" عمیقی را علیه مردم فلسطینی به راه انداخته و به دنبال آن هستند که به آن‌ها بگویند که هنوز اشغال اراضی فلسطینی توسط اسرائیلی‌ها خاتمه نیافته است.

استفاده "جاناتان کوک" از واژه صدای مرگ به هیچ عنوان اغراق آمیز نیست. اسرائیل تاکنون بار‌ها و بار‌ها در جریان هزاران حمله خود علیه فلسطینی ها، غیرنظامیان زیادی از جمله زنان و کودکان را سلاخی کرده و عملا موجب ایجاد وحشت در میان مردم فلسطین شده است.

اخیرا در لبنان، پرواز جنگنده‌های اسرائیلی در ارتفاع کم بر فراز حریم هوایی این کشور، بار دیگر مساله ساز شده است. خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی در تاریخ ۱۰ ژانویه این تیتر را به کار برده که پرواز‌های با ارتفاع کمِ اسرائیل بر فراز لبنان که تقریبا به صورت روزانه انجام می‌شوند، تبدیل به یک عامل مزاحمت و وحشتِ جدی برای مردم این کشور شده‌اند.

بر اساس آنچه نیرو‌های حافظ صلح سازمان ملل در لبنان بیان کرده اند: "در فاصله ماه‌های ژوئن تا اکتبر سال ۲۰۲۰ میلادی، اسرائیل به طور میانگین روزانه ۱۲.۶۳ مرتبه، حریم هوایی لبنان را نقض کرده است. در این میان، ۹۵ درصد از اقدامات غیرقانونی اسرائیل، از طریق پهپاد‌ها انجام شده اند".

درست بر اساس همین کارنامه اسرائیل است که باید در شرایطی که اسرائیلی‌ها خود را به عنوان بزرگترین قربانیان تروریسم معرفی می‌کنند، از اقدامات تروریستی آن‌ها و اینکه واقعا آن‌ها در این رابطه (ترویج وحشت و ناامنی) چگونه عمل می‌کنند، افشاگری انجام شود».

برچسب ها : اقتصادسرآمد پرواز جنگنده‌های اسرائیلی لبنان

اخبار روز
ضمیمه