مدیر عامل آب منطقه‌ای یزد مطرح کرد:

اجتماعی شدن آب راهبرد کلیدی برای نجات یزد از بحران کم‌آبی

گروه استان ها- دانشی ، یزد-  مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای یزد گفت: امروز آب در یزد باید به یک مسئله اجتماعی تبدیل شود و عبور از شرایط موجود تنها با اجتماعی شدن آب و مدیریت منابع موجود امکان‌پذیر است.
به گزارش اقتصادسرآمد، جواد محجوبی در نشست اجتماعی شدن آب در یزد پایدار که با حضور مدیران کل جهاد کشاورزی و منابع طبیعی و دیگر مسئولان استان برگزار شد، گفت: بر اساس مبانی علمی، یک موضوع زمانی به مسئله اجتماعی تبدیل می‌شود که چهار ویژگی داشته باشد؛ نخست این که مشکل‌زا باشد و ادراک عمومی مردم ناظر بر شرایط منفی باشد، دوم این که شایع و گسترده باشد، و جمعیت زیادی را درگیر کند. سوم، دید خوشبینانه برای امکان تغییر آن وجود داشته باشد و در آخر باور این که باید شرایط تغیر کند.  
وی با تاکید بر این که امروز می‌بایست به گونه‌ای تبیین کنیم تا باور تغییر شرایط به فعلیت برسد، افزود: بیش از یک دهه خشکسالی مستمر، کاهش منابع آب انتقالی و فشار بی‌سابقه بر سفره‌های زیرزمینی باعث شده آب به دغدغه نخست مردم استان تبدیل شود.
وی گفت: البته زمانی که در شرایط نرمال باید چندین متر ذخیره برفی در حوضه‌های تأمین‌کننده وجود داشته باشد اما اکنون بخش قابل توجهی از آن کاهش یافته، طبیعی است که نگرانی نسبت به تأمین آب افزایش یابد.
محجوبی با اشاره به آمار مصرف استان، تصریح کرد: یزد سالانه حدود ۹۰۰ میلیون مترمکعب آب مصرف می‌کند که تنها حدود ۶۵ میلیون مترمکعب آن از منابع بیرونی تأمین و بیش از ۸۳۰ میلیون مترمکعب از منابع زیرزمینی استان برداشت می‌شود بنابراین پایداری یزد از زیر پای خودش می‌گذرد و حفظ این منابع، اولویت نخست مدیریت آب استان است.
وی با بیان این که اصلاح وضعیت موجود نیازمند اراده جمعی است، گفت: اجتماعی شدن آب به این معناست که همه بخش‌ها اعم از دستگاه‌های اجرایی و شهرداری‌ها تا صنایع، کشاورزان، دانشگاه‌ها، رسانه‌ها و مردم، در مدیریت مصرف و افزایش بهره‌وری نقش فعال داشته باشند.
اجتماعی شدن آب راهبرد کلیدی برای نجات یزد از بحران کم‌آبی
ارسال دیدگاه
اخبار روز
ضمیمه