گزارش«اقتصادسرآمد» از واحد تولیدی که نماد زیبایی سفره های ایرانی است

140 سال تولید ملی چینی زرین

گروه شرکت ها- سابقه ظروف سفالینه و آبگینه در ایران به حدود 7 هزار سال و ظروف چینی در کشور چین که زادگاه ظروف چینی است به چندین هـزار سال قبل می رسد کـه نمونه های آن در موزه ها و مراکـز علمی جهان موجود می باشد.
به گزارش اقتصادسرآمد، ‏از میزان تولید جهانی ظروف چینی به ویژه کشور چین اعداد و ارقام دقیقی در دسترس نمی باشد اما به صورت تخمین بین 1 تا 1/5 میلیون تن در سال برآورد می شود که حدود 80% آن متعلق به کشور چین است و به نظر می رسد دومین کشور تولیدکننده این صنعت ایران می باشد که حدود 5% تولید جهانی را در اختیار دارد و حدود 15% بقیه متعلق به سایر کشورها می‌باشد.
با کیفیت ترین ظروف چینی در کشورهای آلمان (با سابقه حدود 300 سال)، انگلستان، فرانسه و در آسیا در کشور ژاپن تولید می شود. کشوری مانند آلمان در دهه 1980 با تولید سالانه 100 هزار تن چینی جزو قوی ترین کشورها بود که به دلیل رقابت کشور چین، میزان تولید آن در حال حاضر به کمتر از 20 هزار تن رسیده است.
قدمت صنعت جدید چینی در ایران به حدود 35 سال قبل می رسد و در این مدت این صنعت رشدی برابر با 1500 درصد داشته است، در سال های قبل از انقلاب تعداد 3 واحد چینی سازی در استان گیلان و قزوین وجود داشت که این تعداد امروزه به 24 واحد بزرگ رسیده ولی متأسفانه به خاطر مشکلات اقتصادی و رقابت غیرمنصفانه ظروف مشابه (یک بار مصرف، ملامین و ظروف شیشه‌ای که از نظر بهداشت جهانی به مصرف کننده نیز توصیه نمی شود) و عدم سودآوری، بیش از 10 واحد به تعطیلی کشیده شده است.ضمناً اولین واحد راه اندازی شده بعد از انقلاب صنایع چینی زرین ایران است.داستان کسب‌وکارش شبیه به کتب و نوشتارهای تاریخی است. سفالینه‌‌ و کاشی‌کاری در میان گذشتگانش قدمتی ۱۴۰ ساله دارد. از همان دوران کودکی و نوجوانی مرارت‌ها و رنج‌های پدرش در ساخت ظروف و سرامیک را از نزدیک لمس کرد، دیدن این مصائب زمینه‌ساز آن شد تا قدم در مسیری بگذارد که بتواند به پدرش خدمت کند و صنعت خانوادگی‌شان را متحول کند. او برای رسیدن به این هدف تنها به تجربه و مهارت‌ها اکتفا نکرد. برای آنکه این حرفه را به اوج ببرد راه علمی و آکادمیک را برگزید و در ایام جوانی به آلمان رفت. کشوری که به‌عنوان مهد چینی‌سازی و سرامیک‌سازی دنیا شناخته می‌شود. آنجا در رشته «سرامیک صنعتی» تحصیل کرد و پیچیدگی‌ها و ظرافت‌های این صنعت را به شیوه علمی فرا گرفت. اما این تازه آغاز راهی بود برای کارخانه‌ای که بعدها در سطحی وسیع به تولید انبوه ظروف چینی رسید، محصولاتش از مرزهای داخلی فراتر رفت و استانداردهای جدیدی را در این صنعت به جامعه عرضه کرد. اینها بخشی از سرگذشت «عباسعلی قصاعی،‌ بنیان‌گذار کارخانه چینی زرین ایران» است. او متولد شهر نظنز در سال ۱۳۲۶ است. کسی که نامش با صنعت چینی ایران گِره خورده است. وقتی که در سال ۱۳۵۰ پس از پایان تحصیلاتش به ایران بازگشت،‌ به‌تدریج اولین گام‌ها را برای مدرن‌سازی تولید چینی در ایران برداشت و کارخانه چینی زرین ایران را در دهه ۶۰ با بهره‌گیری از دانش بین‌المللی آن روز پایه گذاشت. او تا دو دهه بعد هم فرآیند توسعه تولیدهای کارخانه را تحت تاثیر نظم و مبانی صنعت آلمانی پیش برد. صنعت او امروز هم با وجود مشکلات متعددی که برای تولیدهای چینی ایرانی به وجود آمده، همچنان پابرجاست و راهش را ادامه می‌دهد. «تداوم و استمرار» واژگانی دقیق برای توصیف کسب‌و‌کار این کارآفرین است. تداومی که می‌تواند حاصل دو چیز باشد، اول آشنایی او با «تاریخ این حرفه در ایران» و دوم «بهره‌مندی از علم روز در ابعاد بین‌المللی». داستان عباسعلی قصاعی داستان احترام و ادای دین به کسب‌و‌کاری است که نسل‌های گذشته سنگ‌ بنای آن را گذاشتند و او توانست این سنگ بنا را با احساس مسوولیت تبدیل به یک بنای زیبا و صنعتی نوین در ایران کند.بنیان گذار کارخانجات مدرن صنایع چینی زرین ایران عباسعلی قصاعی متولد سال 1326 در شهرستان نطنز است که پس از اخذ دیپلم از دبیرستان البرز تهران برای ادامه تحصیلات عالیه به کشور آلمان عزیمت نموده و از دانشگاه دولتی نورنبرگ در رشته مهندسی سرامیک فارغ التحصیل شد.
وی در سال 1350 کارگاه چینی سازی پدری خود را با توسعه و بروزرسانی روش های تولید به کارخانه چینی قصاعی نطنز با حدود 50 نفر پرسنل و میزان تولید قابل توجه تبدیل نمود. بطور موازی در دهه 50 و 60 هجری شمسی در شرایطی که کشور از گذرگاه های تاریخی انقلاب 1357 و جنگ تحمیلی عبور می کرد، اقدام به پیاده سازی و توسعه مدرنترین خط مکانیزه تولید ظروف چینی از آلمان نمود. در سال 1366 فاز اول کارخانه صنایع چینی زرین ایران را در اصفهان با همکاری برادر خود جناب آقای مهندس مسعود قصاعی راه اندازی نمودند. وی هم اکنون ریاست هیأت مدیره شرکت را به عهده دارد و بطور همزمان فعلاً سمت های ریاست انجمن صنایع چینی ایران، عضو هیأت نمایندگان اتاق های بازرگانی، صنایع و معادن ایران و تهران، عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی و صنایع ایران و آلمان، عضو انجمن مدیران صنایع و چندین انجمن و تشکل های دیگر را به عهده دارد.در حال حاضر شرکت صنایع چینی زرین ایران با بیش از 1400 نفر پرسنل به عنوان یک شرکت پیشرو و مبتکر این صنعت در جهان به شمار می آید و نسل چهارم خانواده قصاعی مشغول پیشبرد اهداف این شرکت هستند.
140 سال تولید ملی چینی زرین
ارسال دیدگاه
اخبار روز
ضمیمه