تاریخ انتشار:1404/3/18
همگرایی دستگاه‌ها تضمین‌کننده غذای سالم برای مردم

همگرایی دستگاه‌ها تضمین‌کننده غذای سالم برای مردم

اقتصادسرآمد- با ایجاد همگرایی ملی، گام‌های مؤثری در جهت ارتقای سلامت جامعه برداشته خواهد شد.

به گزارش اقتصادسرآمد، معاون برنامه ریزی و مدیریت منابع سازمان در پنل تخصصی با عنوان نگاهی به نقش شیلات در امنیت غذایی کشور که در حاشیه همایش علمی روز ایمنی غذا با اشاره به آمار سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در این باره گفت: مطابق پیش بینی های انجام شده تا 25 سال آینده، شیلات به عنوان مهم ترین بخش تامین پروتئین در جهان خواهد بود.
عیسی گلشاهی افزود: باید به سمت تولید انواع آبزیان در آب های شور و لب شور و غیر متعارف حرکت کنیم و در راستای افزایش سرانه مصرف به سمت توسعه بازار و تنوع بخشیدن به تولیدات روی آوریم.
وی با اشاره به تولیدات حوزه شیلات و آبزی پروری که مطابق آمار یک میلیون و 380 هزار تن برآورد شده است باید به سمتی حرکت کنیم که دسترسی عموم مردم به آبزیان در تمامی نقاط کشور افزایش پیدا کند.
گلشاهی به متغیر بودن سطح مصرف آبزیان در استان های مختلف اشاره کرد و گفت: با توجه به آنکه آبزیان به عنوان غذای سلامتی مطرح شده است در شرایط حاضر باید به سمت دسترسی بیشتر و تنوع بخشی به تولیدات شیلاتی حرکت کرده و با افزایش کیفیت محصول تولیدی تجارت آبزیان را افزایش دهیم.  
 
ایران دروازه مناسبی برای صادرات مجدد آبزیان
 
  معاون برنامه ریزی و مدیریت منابع سازمان در ادامه خاطرنشان کرد: در مسیر صادرات انواع ماهیان استخوانی، آبزیان ماکول و غیرماکول، ماهیان بومی، ماهیان زینتی و سایر آبزیان بایستی مدنظر قرار گیردبه عنوان مثال در راستای افزایش صادرات حرکت هم زمان به سمت تولید و واردات ماهیان زینتی، پرواربندی و صادرات مجدد قابلیت بسیار مناسبی در کشورمان وجود دارد.
وی با اعلام آنکه شیلات و آبزی پروری قابلیت هم زمان و توام برای خلق ثروت و فقرزدایی را دارد، تصریح کرد: کیفیت محصولات شیلاتی تولید شده در کشورمان به گونه ای است که امکان صادرات به کشورهای مطرح دنیا وجود داشته، بنابراین قابلیت های مذکور به خصوص در مناطق روستایی وجود دارد.
وی همچنین گفت: با توجه به ارزش غذایی مناسبی که آبزیان در تامین امگا 3 دارند بایستی به سمت افزایش مصرف، تصمیم سازی های موثری به انجام برسد.
معاون برنامه ریزی و مدیریت منابع سازمان به ضریب تبدیل غذایی مناسب، سطح تولید بالا، پایین بودن گازهای گلخانه ای تولیدی، آب بری کمتر اشاره کرد و گفت: مثلا برای تولید یک کیلوگرم آبزی تنها 500 تا 700 لیتر آب نیاز است، تولید آبزیان توجیه اقتصادی بالایی داشته و جهت گیری سازمان شیلات ایران نیز تشویق سرمایه گذاری، اصلاح ساختار بازار با تسهیل و روانسازی امور به نفع بخش خصوصی است.
 
حرکت از افزایش کمی به سمت افزایش تخصصی با نگاه ویژه به بازار و مشتری مداری
 
گلشاهی به بهره برداری پایدار و مسئولانه در حوزه صید و صیادی، تولید محصولات جانبی همچون ریز جلبک ها اشاره کرد و گفت: مطابق قانون برنامه هفتم پیشرفت باید علاوه بر افزایش کمی در حوزه شیلات و آبزیان به سمت افزایش تخصصی و کیفی نیز حرکت کنیم و در این بین نگاه ویژه ای به بازار و مشتری مداری داشته باشیم.
وی همچنین ارتقاء کیفیت محصولات شیلاتی در بنگاه های تولیدی را مورد تاکید قرار داد و گفت: با توجه به وجود پروتکل های بهداشتی چندجانبه و تدوین نقشه راه توسعه مصرف، در راستای تامین غذای سالم برای مردم بایستی همگرایی بین دستگاهی اتفاق افتاده و با عزمی ملی به سمت این اهداف حرکت کنیم.
 

برچسب ها : سازمان شیلات اقتصادسرآمد صادرات ابزیان

اخبار روز
ضمیمه