تاریخ انتشار:1404/5/19
برگزاری جلسه کمیته فنی کاربرد پودر جلبک اسپیرولینا

برگزاری جلسه کمیته فنی کاربرد پودر جلبک اسپیرولینا

اقتصادسرآمد- جلسه کمیته فنی کاربرد پودر جلبک اسپیرولینا در راستای رفع مشکلات تولیدکنندگان برای ورود این محصول در سفره غذایی مردم در سازمان شیلات ایران برگزار شد.

به گزارشاقتصادسرآمد، با حضور معاون برنامه ریزی و مدیریت منابع سازمان شیلات، مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فراوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات، نمایندگانی از دفتر غذا و دارو، پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی، دانشکده تربیت مدرس، علوم پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی و بخش خصوصی، امروز ۱۹ مرداد۱۴۰۴ در جلسه ای، محدودیت های اعمال شده در کاربرد پودر جلبک اسپیرولینا به عنوان غذا یا ماده اولیه صنایع غذایی مورد بررسی قرار گرفت.
 
معاون برنامه ریزی و مدیریت منابع سازمان شیلات در این جلسه به جایگزینی پروتئین آبزیان به عنوان اولین گروه پروتئینی تا سال    2050  اشاره کرد و گفت: تولید آبزیان و سایر محصولات آبی از جمله جلبک ها در دستور کار سازمان شیلات ایران قرار دارد و بایستی به سمت تولید ارزان و ارزش آفرینی به محصولات آبزی حرکت کنیم.
 
عیسی گلشاهی افزود: سازمان شیلات به دنبال توسعه پایدار و تعامل با سایر دستگاه ها بوده و برای رفع مشکلات تولید کنندگان بخش خصوصی تلاش می کند.
 
وی بر تکمیل زنجیره ارزش تاکید کرد و ادامه داد: بررسی ضوابط و مقررات سایر کشورها در حوزه جلبک اسپیرولینا در جلسات آتی انجام و از کمک سایر دستگاه ها نیز برای رفع مشکل موجود بهره گرفته شود.
 
مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری وتوسعه بازار آبزیان سازمان شیلات در این جلسه به مشکلات تولیدکنندگان جلبک ها اشاره کرد و گفت: تولید جلبک در کشور از سال 1397 با فعالیت 4 شرکت دانش بنیان در 4 استان کشور آغاز و تا پایان سال 1403 با تولید 395 تن خمیر جلبکی در 11 استان کشور روبرو بود.
 
عباس مختاری افزود: در حال حاضر 22 شرکت دانش بنیان در زمینه تولید جلبک فعالیت دارند اما از سوی سازمان غذا و دارو استفاده از پودر جلبک در مصارف مستقیم در چرخه صنایع غذایی ممنوع بوده و تنها در حوزه آبزیان و آرایشی و بهداشتی کاربرد دارد.
 
وی ادامه داد: امیدواریم که با بررسی های انجام شده توسط ارگان های ذیربط بتوانیم این ماده ارزشمند را در جیره غذایی مردم جای دهیم.
 
گفتنی است در این جلسه اخذ مجوز توسط سازمان غذا و دارو برای بسته های جلبک، ارزیابی های حسی، ترویج مصرف جلبک در خانواده ها و برگزاری همایشی در راستای آشنایی با جلبک اسپیرولینا توصیه و مقرر شد در جلسات آینده برنامه ریزی های مناسبی در این زمینه انجام شود.
 

برچسب ها : كميته فني كاربرد اقتصادسرآمد سازمان شيلات ايران

اخبار روز
ضمیمه