تاریخ انتشار:1404/8/28
شگفتی دانش بنیان‌های دریایـــی

اقدام سنجیده معاونت علمی ریاست جمهوری؛

شگفتی دانش بنیان‌های دریایـــی

امید متین- نمایشگاه تخصصی شرکت‌های دانش بنیان دریایی در حالی برپاشد برپاشد که ابتدا با تردید اهالی دریا همراه بود اما بعد از چند ساعت، به شگفتی تبدیل شد.

به گزارش اقتصادسرآمد، آن چه در روز اول نمایشگاه گذشت، از چند جهت شگفتی ساز شد تا جایی که گروه تحلیل رسانه خلاق محور سرآمد که مجموع مصاحبه ها و برداشت‌های همکاران را مورد بررسی قرار داد، متوجه شد که این هم داستانی دانش بنیان‌ها را نمی‌توان در یک تحلیل، یک گزارش و چند مصاحبه گنجاند. هم ارزش کار، هم توان علمی شرکت‌ها، هم انگیزه باشکوه اعضای شرکت‌ها. هم کارهایی که می‌شود و می‌توانند انجام دهند. هم نیازهای بزرگی از توسعه دریایی که با توان همین دانش بنیان‌ها قابل رفع است و.... و نیز انبوهی از موانع عجیب و غریب که جلوی کار دانش بنیان‌ها را گرفته است. موانع داخلی که به مراتب بدتر از تحریم آمریکایی و مکانیزم ماشه، حلق علم و انگیزه دانش بنیان‌ها را اختاپوسی گرفته و می‌فشارد.
سرآمدِ دانش بنیان‌ها
از این رو، تصمیم گروه تحلیل رسانه خلاق محور سرآمد که ۱۱ سال از فعالیت دریایی آن می‌گذرد این است که حجم انبوه خواسته‌ها و نیازها و توان‌ها و موانع را در طول سال رصد کند و بازتاب مفصل و معناداری به مسئولان و افکار عمومی داشته باشد.
از این رو، روزنامه دریایی سرآمد با حمایت دکتر خراسانچی که زحمت اصلی برگزاری این رویداد مهم و اثربخش را به عهده دارد، قوی و مستمر در خدمت دانش بنیان‌ها قرار گیرد.
روزنامه دریایی سرآمد در این راستا از مدیران عامل و اعضای هیات مدیره دانش بنیان‌ها دعوت به همکاری و همراهی می‌کند. و به عنوان حامی رسانه‌ای دانش بنیان‌ها، برای هم اندیشی و همکاری اعلام آمادگی می‌کنیم.
حیرت خبرگان دریایی
در روز نخست، گفت وگوی سرآمد با خبرگان، مسئولان و فعالان دریایی در باره ارزش و اعتبار این همگرایی دانش بنیانی، نشان داد که این رویداد موجب حیرت نخبگان دریایی شده است.
عبارات باورکردنی نیست، خیلی دور از انتظار بود، شگفت زده شدیم، فراتر از انتظار بود و.... از عبارات پرتکراری بود که از زبان فعالان دریایی شنیده شد.
برای اولین بار است که انبوهی از گماش (مروارید) دانش دریایی کنار هم قرار می‌گیرند و یک علم آیش برگزار می‌کنند. تا کنون تصور نمی‌شد که این همه دانش بنیان در موضوع دریا داشته باشیم.
نکته شگفتی به کمیت این همه ختم نمی‌شود، هر چند که از نظر عددی، همه شرکت‌ها موفق به حضور در این رویداد نشده اند. و این شرکت‌های حاضر بخشی از دانش بنیان‌های کشور هستند.
نکته دیگر در محتوا، خلاقیت، نوآوری و تولید موفق است. آن چه در نمایشگاه دانش بنیان‌های دریایی مشاهده کردیم، واقعا و بی‌کم و کاست دانش‌محور بودند.
تصور دانش بنیان‌های صوری و کاسبکارانه شکست. فیک و دروغ نبودند. واقعی و راستین هستند و نقطه امید برای ایران دریایی همین است.
عبور از موانع
سطح کمی و کیفی دانش بنیان‌ها و میزان موفقیت آن‌ها با عبور سخت از موانع متعدد شگفتی را مضاعف کرده است.
وقتی فهرستی از موانع و مشکلات شرکت‌های دانش بنیان را تهیه کردیم، از خود پرسیدیم با این همه مانع مگر می‌شود حرکت کرد؟ چه انگیزه‌ای پشت مدیر عامل و هیات رئیسه این شرکت‌ها بوده و هست که دو با مانع را با چنین قدرتی آغاز کرده‌اند.
و صد حیف و هزار افسوس که دولت و بروکراسی وحشتناک، فقط یکی از موانع است. دولتی که باید یار شاطر باشد بار خاطر شده است.
موانع متعدد مانند خار و سنگ بر بال و پر دانش بنیان‌ها چسبیده است. پروازشان را سخت و سنگین و نفس گیر کرده است. با این همه آویز بی خاصیت، پرواز شبیه یک توهم است. فقط تصور کنید این قید و بندها از دست و بال دانش بنیان‌ها برداشته شود، چه پروازی خواهیم دید؟
اگر علم در ثریا باشد، این دانش بنیان‌ها به آن خواهند رسید. می‌دانید چه می‌گویم؟؟
همت ریاست جمهوری
حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به سرعت و با قدرت به موضوع دانش بنیان‌ها ورود کرده است. این رویداد بزرگ و مهم نشان از یک جهت گیری راهبردی و جدی دارد که امید داریم محکم ادامه یابد. دست مریزاد دارد این اقدام ارزشمند.
مسئولان مهمی از نمایشگاه بازدید کردند. نه بازدید گذرا و تشریفاتی. واقعا برای درک و حل مساله آمده بودند. با مدیران شرکت‌ها هم‌اندیشی کردند. وقت گذاشتند و قول پیگیری دادند تا حال دانش بنیان‌ها را به از این کنند.
همه نشانه‌های خوب و بازتاب مثبت دارند تا یک موج زیبا برای کمک مالی، قانونی و حمایتی از دانش بنیان‌ها داشته باشند. 
و اما دانش بنیان‌ها
شرکت‌ها باید یه تلاش خود در معرفی خود و تولیدات خود ادامه دهند و همزمان مطالبات مشترک را دنبال کنند. بالاخره تا طفل نگرید کی دهندش لبن؟
ما در روزنامه دریایی سرآمد به انعکاس ارزش‌ها، تولیدات و مطالبه‌های دانش بنیان ها ادامه خواهیم داد و موثر خواهیم بود به شرط همراهی و همکاری.
موارد متعدد دیگری قابل طرح است که در قالب مصاحبه، گزارش‌ها و تحلیل‌هادر شماره‌های آتی منتشر خواهد شد.
 
 

برچسب ها : دانش بنیان‌های دریایـــی اقتصادسرآمد معاونت علمی ریاست جمهوری

اخبار روز
ضمیمه