تاریخ انتشار:1404/8/28
هم‌افزایی مناطق آزاد و اتاق بازرگانی برای توسعه همکاری‌های اقتصادی

در نشست مشترک دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد با رئیس اتاق بازرگانی ایران مطرح شد؛

هم‌افزایی مناطق آزاد و اتاق بازرگانی برای توسعه همکاری‌های اقتصادی

اقتصادسرآمد- نشست مشترک رضا مسرور، دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، با رئیس اتاق بازرگانی ایران، اعضای هیأت‌رئیسه اتاق و مدیران عامل سازمان‌های مناطق آزاد چابهار، قشم و مدیر گمرک سازمان منطقه آزاد کیش و جمعی از مشاوران، معاونان و مدیران دبیرخانه شورا برگزار شد.

به گزارش اقتصادسرآمد، رضا مسرور در این نشست که با هدف توسعه همکاری‌های ساختاری بین مناطق آزاد و بخش خصوصی برگزار شد، با اشاره به اقدامات کلان دوره جدید مدیریت مناطق آزاد از جمله لایحه اصلاح قانون، سند تحول، سند اقتصاد دیجیتال، ارتقای بهره‌وری، پیشبرد بورس بین‌الملل و تکمیل پروژه‌های زیرساختی، تأکید کرد و افزود: رویکرد ما تعامل حداکثری با بخش خصوصی است و تجربه جهان نشان می‌دهد که محور تحول اقتصادی همیشه بخش خصوصی بوده است؛ دولت تنها نقش بسترساز دارد.
 
تاکید بر سرمایه‌گذاری در هسته‌های تحول مناطق آزاد
 
مسرور، تمرکز اصلی مناطق آزاد را شکل‌دهی «هسته‌های تحول» در هر منطقه دانست و از آمادگی کامل برای حضور اتاق بازرگانی در این طرح‌ها خبر داد.
 
وی به نمونه‌هایی همچون منطقه آزاد مشترک ریمدان–پاکستان، پروژه‌های انرژی در قشم، توسعه اسکله‌های منطقه آزاد انزلی و برنامه‌های همکاری با فعالان اقتصادی اشاره کرد و گفت: در مرز ریمدان زیرساخت‌ها در حال شکل‌گیری است و ظرفیت‌های کم‌نظیری برای سرمایه‌گذاری وجود دارد. اتاق بازرگانی می‌تواند در این طرح‌ها نقش جدی ایفا کند.
 
توسعه روابط با کشورهای همسایه و تقویت مسیرهای تجاری
 
دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی یکی از محورهای اصلی توسعه مناطق آزاد را همکاری راهبردی با کشورهای همسایه دانست و خواستار فعال‌سازی اتاق‌های مشترک ایران با ترکیه، آذربایجان و ارمنستان شد.
 
مسرور با اشاره به پیشرفت‌های زیرساختی در ارس و کاسپین، این مناطق را کانون‌های مهم اتصال ایران به مسیرهای تجاری شمال ـ جنوب دانست.
 
تغییر رویکرد تجاری و حرکت به‌سوی تولید صادرات‌محور
 
وی با بیان اینکه «نسل جدید مناطق آزاد» باید از تمرکز بر مراکز تجاری عبور کند، گفت: هدف ما حرکت به سمت تولید صادرات‌محورست. سرمایه‌گذاری‌های گذشته ارزشمند است اما نگاه آینده مناطق آزاد بر تولید، فناوری و اقتصاد دیجیتال است.
 
پیشنهاد تشکیل اتاق‌های مستقل بازرگانی در مناطق آزاد
 
دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با اشاره به اهمیت حضور ساختاری بخش خصوصی در مناطق آزاد، پیشنهاد داد در مناطق آزاد اتاق‌های مستقل بازرگانی ایجاد شود.
 
در پایان این نشست توافق شد پیش‌نویس تفاهم‌نامه همکاری بین دبیرخانه شورای‌عالی و اتاق بازرگانی ایران با محوریت سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در هسته‌های تحول، توسعه همکاری‌های منطقه‌ای، مشارکت در پروژه‌های زیربنایی و بررسی تشکیل اتاق‌های مستقل بازرگانی در مناطق آزاد تهیه شود.
 

برچسب ها : تولید صادرات‌محور اقتصادسرامد مناطق ازاد

اخبار روز
ضمیمه