تاریخ انتشار:1399/11/14
سیگنال موقت همتی به دلار

سیگنال موقت همتی به دلار

اقتصادسرآمد - وضعیت سکه در روزهای اخیر پرنوسان بوده و بین دو کانال ۱۰ و ۱۱ میلیون تومان در نوسان بوده است. سکه تا زمانی که در یکی از این کانال‌ها به ثبات نرسد، با خرید و فروش‌های سنگین رو به رو نخواهد شد.

به گزارش اقتصادسرآمد، «نرخ ارز ممکن است به زیر ۲۰ هزار تومان نیز برسد و من فکر می‌کنم حتما تعدیل خواهد شد.» این بخش از صحبت‌های رئیس کل بانک مرکزی در بازار ارز مورد توجه قرار گرفت و موجب شد برخی از معامله‌گران اقدام به فروش دلار کنند؛ در نتیجه این اتفاق، اسکناس آمریکایی ۴۰۰ تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای ۲۴ هزار و ۱۰۰ تومان رسید.

مسوولان اقتصادی و سیاسی در هفته‌های اخیر بارها وعده دلار زیر ۲۰ هزار تومان را داده‌اند. با این حال، قیمت در کمترین حالت تا کانال ۲۱ هزار تومانی پایین رفته است. در صورتی که قیمت دلار طی ماه‌های آتی به زیر ۲۰هزار تومان نرود، ولی مقامات همچنان بر افت بیشتر قیمت تاکید کنند، ممکن است بازار واکنش معکوسی را از خود نشان دهد.
در واقع اعتبار بازارساز در صورتی که وعده‌ای دهد و آن وعده محقق نشود، دچار خدشه خواهد شد. البته رئیس کل بانک مرکزی در زمان دلار ۳۰ هزار تومانی،‌ در مورد سرمایه‌گذاری در بازار ارز هشدار داد و افت قیمت این ارز در آذر و دی ماه تا حدی اعتماد به سیاست‌گذار را بالا برد. با این حال، حداقل در یک ماه اخیر دلار به وعده‌های کاهش تا زیر ۲۰ هزار تومان، واکنشی نشان نداده است. رئیس کل بانک مرکزی و رئیس‌جمهور افت قیمت دلار به زیر ۲۰ هزار تومان را تا حدی وابسته به دسترسی منابع بلوکه شده ارزی دانسته‌اند؛ افت قیمت دلار در روز دوشنبه موجب شد در بازار سکه نیز بازیگران در موقعیت فروش قرار بگیرند. دیروز سکه ۱۵۰هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و با خروج از کانال ۱۱ میلیونی به بهای ۱۰ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان رسید.

وضعیت سکه در روزهای اخیر پرنوسان بوده و بین دو کانال ۱۰ و ۱۱ میلیون تومان در نوسان بوده است. سکه تا زمانی که در یکی از این کانال‌ها به ثبات نرسد، با خرید و فروش‌های سنگین رو به رو نخواهد شد. افت قیمت سکه در روز دوشنبه در شرایطی رخ داد که اونس طلا تا ساعت ۴ بعدازظهر در بازارهای جهانی عمدتا روند صعودی داشت. با این حال، به نظر می‌رسد برای سکه‌بازان نوسان کاهشی دلار اهمیت بیشتری نسبت به افزایش بهای اونس طلا داشت. در مورد دلیل افت قیمت دلار در روز دوشنبه جدا از صحبت‌های رئیس کل بانک مرکزی، می‌توان به عوامل دیگری نیز اشاره کرد. گروهی افت نرخ حواله درهم را به‌عنوان یک متغیر کاهنده مطرح می‌کردند.

این در حالی بود که برخی دیگر باور داشتند، بازار تصمیم گرفته بود، پیش از آغاز صحبت‌های بایدن و اعلام سیاست‌های خارجی در دوران او در زمینه خرید ارز احتیاط کند و حتی به استقبال کاهش قیمت‌ها برود. عده‌ای از فعالان نیز کاهش قیمت دلار را ناشی از سودگیری معامله‌گران می‌دانستند؛ به گفته آنها، دلار پس از حدود ۱۵ درصد افزایش طی دو هفته اخیر نیاز به یک اصلاح قیمتی داشت. در روزهای اخیر سرعت رشد دلار در کانال ۲۴ هزار تومان نیز کمی کند شد تا برخی از معامله‌گران از احتمال اشباع خریدها در بازار سخن بگویند.

سفته‌بازان در روزهای اخیر فعالیت خود را کاهش دادند. آنها تصور می‌کنند در زمانه‌ای که سایه مذاکرات بر سر بازار وجود دارد، بهتر است خریدهای سنگین را صورت ندهند. هر لحظه ممکن است خبری منتشر شود و جهت قیمت‌ها را عوض کند. البته تحلیلگران فنی باور دارند تا زمانی که قیمت دلار بالای ۲۳ هزار و ۸۰۰ تومان قرار دارد، شانس رشد قیمت بیشتر است. در واقع آنچه دلار را در مسیر ریسک کاهشی قرار می‌دهد، از دست دادن حمایت ۲۳ هزار و ۸۰۰ تومانی است.

برچسب ها : اقتصادسرآمد همتی دلار

اخبار روز
ضمیمه