« روزنامه سرآمد» گزارش می‌دهد؛

دزدی دریایی به سبک رژیم صهیونیستی

کشتی «مادلین» با تمام سرنشینانش مورد یورش نیروهای اسرائیلی قرار گرفت
​​​​​​​گروه بین الملل-سهیل مرتضوی-  کشتی «مادلین» حامل کمک‌های بشردوستانه، سفری انسا‌دوستانه اما پرخطر را با نادیده گرفتن هشدارهای رژیم صهیونیستی به سمت آب‌های نوار غزه آغاز کرده است تا پیام همبستگی و امید را به مردم رنج‌کشیده این منطقه برساند. بااین‌حال، روز گذشته بود که رسانه‌های جهان گزارش دادند که ارتش اسرائيل،  این کشتی را که با هدف انتقال کمک بشردوستانه به مردم نوار غزه به راه افتاده بود، توقیف کرده و ارتباط با این کشتی قطع شده است.
به گزارش روزنامه اقتصاد سرآمد، براساس گزارش خبرگزاری‌ها، نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی با یورش به کشتی مادلین -حامل گروهی از کنشگران که در تلاش بودند تا محاصره کمک‌رسانی به غزه را بشکنند- آن را توقیف کردند. «ائتلاف ناوگان آزادی» که این سفر بشردوستانه را سازماندهی کرده است، رژیم اسرائیل را به «ربودن» سرنشینان کشتی متهم کرد. وزارت دفاع اسرائیل می‌گوید؛ کشتی توقیف‌شده در حال انتقال به بندر اشدود است.
این کشتی که یک‌هفته پیش از سیسیل ایتالیا حرکت کرده بود، ۱۲سرنشین دارد. گفته شده اسرائیل کشتی را به شهر اشدود در سواحل غربی اسرائیل و در حدود ۲۷کیلومتری شمال نوار غزه منتقل کرده است. وزارت خارجه اسرائیل در بیانیه‌ای که الفاظ کنایه‌آمیز در آن استفاده شده است، با تایید ضمنی توقیف این کشتی، نوشته: «قایق تفریحی برای سلفی‌گرفتن سلبریتی‌ها» در ایمنی کامل به‌سر می‌برد و به سمت سواحل اسرائیل در حرکت است. کنشگران سرنشین این کشتی، منتقد جنگ اسرائیل در غزه و خواستار پایان فوری محاصره این باریکه بودند.
در چند روز گذشته خبر حرکت این کشتی به سوی غزه بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های جهانی داشت. اگرچه محموله‌های امداد این کشتی کوچک به نسبت کمک موردنیاز جنگ‌زدگان در غزه اندک بود، اما کنشگران هدف خود را در مرحله نخست شکستن محاصره غزه و اقدامی نمادین خوانده بودند. در همین حال وزارت خارجه رژیم صهیونیستی گفته است، سرنشینان این قایق امدادرسانی به کشورهای‌شان بازگردانده می‌شوند. چندهفته پیش شماری از همین کنشگران در کشتی دیگری سوار بر قایق دیگری به نام «ائتلاف ناوگان آزادی» از سواحل مالت به سمت غزه در حرکت بودند، اما عملیات بشردوستانه آن‌ها با حمله پهپادی به عرشه آن که باعث آتش‌سوزی شد، ناکام ماند.
اکنون یک مقام سازمان ملل در امور حقوق‌بشر فلسطینی‌ها نیز خواستار آن شده که کشتی‌های بیشتری «با هم به حرکت درآیند» تا کمک‌ها را به غزه برسانند. شهروندانی از برزیل، فرانسه، آلمان، هلند، اسپانیا، سوئد و ترکیه در این کشتی حضور دارند. برخی گزارش‌ها حاکی از آن است که وزیر دفاع رژیم صهیونیستی، در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس گرتا تونبرگ و دیگر فعالان حاضر در این کشتی را به «حمایت از حماس» متهم کرد و نوشت: «شایسته است که آن‌ها ببینند حماس چه جنایاتی علیه زنان، سالمندان و کودکان مرتکب شده است؛ همان کسانی که اسرائیل برای دفاع از آن‌ها می‌جنگد.» سرنشینان کشتی مادلین پیشاپیش ویدئوهایی با مضمون مشابه ضبط کرده بودند تا در صورتی که اسرائیل مانع سفر شد، پخش شود. در این ویدئوها که گرتا تونبرگ نیز در یکی از آن‌ها دیده می‌شود، آمده است: «اگر این ویدئو را می‌بینید، یعنی نیروهای تحت کنترل اسرائیل ما را ربوده‌اند و کشتی توقیف شده است.» این کنشگران در ادامه خواستار پیگیری کشورهای‌شان در جامعه بین‌الملل شده‌اند.

گزارشگر سازمان ملل خواستار آزادی سرنشینان مادلین شد
فرانچسکا آلبانزه، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور فلسطین روز گذشته طی پیامی در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که با ناخدای کشتی مادلین تماس گرفته و وقتی کشتی متوقف شده هیچ‌کس آسیب ندیده است. آلبانزه نوشت: در حالی‌که ناخدا با من صحبت می‌کرد، صدای صحبت سربازان را شنیدم. او گفت که قایق دیگری به آن‌ها نزدیک می‌شود، ارتباط قطع شد. فرانچسکا آلبانزه خواستار آزادی فوری 12سرنشین بازداشت‌شده کشتی مادلین توسط ارتش اسرائیل شد.
آلبانزه با انتشار پیامی در شبکه‌های اجتماعی با اشاره به بازداشت فعالان حقوق‌بشر حین تلاش برای انتقال مواد غذایی به نوار غزه توسط نظامیان اسرائیلی، نوشت: آن‌ها باید فورا آزاد شوند. گزارشگر ویژه سازمان ملل با اشاره به محاصره همه‌جانبه نوار غزه توسط اسرائيل، تاکید کرد: باید از هر بندر دریای مدیترانه کشتی‌های حامل مواد غذایی، انسانیت و وجدان به غزه اعزام شود. آن‌ها بادبان‌های خود را برخواهند افراشت و با هم شکست‌ناپذیر خواهند شد. او تاکید کرد که شکست محاصره غزه یک مسئولیت قانونی برای دولت‌ها و یک ضرورت اخلاقی برای بشریت است.

درباره ائتلاف آزادی چه می‌دانیم؟
«ائتلاف ناوگان آزادی» خود را یک «جنبش همبستگی مردمی» توصیف می‌کند که می‌گوید: «برای پایان دادن به محاصره غیرقانونی غزه توسط اسرائیل» تلاش می‌کند. کشتی مادلین هم در همکاری با این ائتلاف بین‌المللی غیرانتفاعی به سمت غزه حرکت کرد. آن‌ها می‌گویند، قصد دارند محاصره دریایی غزه را بشکنند و کمک‌های بشردوستانه به آنجا برسانند. این ائتلاف که در سال۲۰۱۰ تشکیل شد، می‌گوید که با «شرکای جامعه مدنی» همکاری می‌کند، نه با هیچ حزب، جناح یا دولتی. کشتی مادلین که به نام اولین و تنها زن ماهیگیر غزه نام‌گذاری شده است، در اول ژوئن ایتالیا را با هدف جلب توجه به بحران غذایی در غزه ترک کرد. ائتلاف ناوگان آزادی می‌گوید، این کشتی حامل مقادیر نمادینی از کمک‌ها، از جمله برنج و شیرخشک است. اسرائیل می‌گوید، آنچه این کشتی با عنوان کمک ‌انسانی یاد می‌کند، «کمتر از یک کامیون کمک» بوده است.
این گروه ناوگان کوچکی از کشتی‌ها را اداره می‌کند که تلاش کرده‌اند تا از طریق دریا کمک و آذوقه به نوار غزه برسانند، اما به ندرت موفق شده‌اند. رژیم صهیونیستی ماه گذشته، یک کشتی دیگر با نام «وجدان» حامل کمک به غزه را در آب‌های بین‌المللی مالت هدف حمله پهپادی قرار داد. این کشتی پس از محاصره نسل‌کشی غزه توسط رژیم صهیونیستی، در حال ارسال کمک به این منطقه بود. ۱۵سال پیش نیز نظامیان کماندوی صهیونیست حمله مرگباری به ماوی مرمره، بزرگ‌ترین کشتی در ناوگان کمک‌رسانی حامل فعالان ترک، انجام دادند. کشتی یادشده حامل ۱۰هزار تن کمک‌های بشردوستانه بود و از استانبول به قصد شکستن محاصره غزه توسط رژیم صهیونیستی حرکت کرده بود. حمله رژیم صهیونیستی به این کشتی در ۳۱مه۲۰۱۰ سبب کشته‌شدن ۹داوطلب بشردوستانه شد. مادلین سی‌وششمین کشتی است که توسط ائتلاف ناوگان آزادی سازماندهی شده است.

حاضران در کشتی مادلین چه کسانی هستند؟
همانطور که گفته شد کشتی مادلین ۱۲فعال بین‌المللی را در خود دارد که عبارتند از: گریتا تونبرگ، فعال محیط‌زیست و آب‌وهوا و عدالت اجتماعی از کشور سوئد؛ ریما حسن، عضو پارلمان اروپایی از حزب چپ‌گرای «فرانسه تسلیم‌ناپذیر»؛ عمر فیاض، روزنامه‌نگار شبکه الجزیره برای پوشش رسانه‌ای حرکت کشتی؛ یانیس محمدی، روزنامه‌نگار وبگاه فرانسوی «پلاست»؛ پاسکال موریراس، فعال فرانسوی که در کشتی‌های قبلی ناوگان آزادی نیز حضور داشته است؛ تیاگو آفیلا، روزنامه‌نگار برزیلی و فعال اجتماعی و سیاسی حامی آرمان فلسطین که بیش از دودهه در این زمینه سابقه فعالیت دارد؛ بابتیس آن‌دری، پزشک فرانسوی که قصد دارد خدمات خود را به مسافران و حاضران فعال در کشتی برای درگیری‌های احتمالی با نیروهای اسرائیلی ارائه دهد؛ یاسمین آجار، فعال آلمانی دارای اصالت کُرد و عضو ائتلاف ناوگان آزادی؛ ریوا فیارد، فعال در زمینه آب‌وهوا از فرانسه؛ سوایپ اوردو، فعال ترک؛ سرجیو توریبیو، عضو خدمه کشتی از اسپانیا و عضو سازمان حمایت از محیط‌زیست دریا موسوم به «سی شیبرد» و مارکو فان‌رینیس، دانشجوی مهندسی دریایی از کشور هلند و عضو کادر خدمه کشتی.
دزدی دریایی به سبک رژیم صهیونیستی
ارسال دیدگاه
اخبار روز
ضمیمه