رئیس شورای شهر خبر داد: 

کاهش ۱۵ درصدی  وابستگی بودجه شهری  شیراز به عوارض


گروه استان ها- توانایی ، شیراز- رئیس شورای اسلامی شهر شیراز با تشریح سیاست‌های مالی مدیریت شهری اعلام کرد: در سه تا چهار سال گذشته، وابستگی بودجه این کلان‌شهر به عوارض و پرداخت‌های مستقیم شهروندان دست‌ کم ۱۵ درصد کاهش یافته و تمرکز مدیریت شهری به سمت درآمدهای پایدار مبتنی بر سرمایه‌گذاری سوق پیدا کرده است.
به گزارش اقتصادسرآمد، سیدابراهیم حسینی در آیین افتتاح یک مجموعه شهربازی در شیراز با اشاره به رویکرد جدید شورا و شهرداری گفت: سیاست‌گذاری‌های انجام‌شده بر کاهش اتکا به عوارض شهری و حرکت به سمت بهره‌گیری از ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری متمرکز بوده و این مسیر طی سال‌های اخیر به‌صورت عملیاتی دنبال شده است.
وی با بیان اینکه در نتیجه این سیاست‌ها، وابستگی بودجه شهرداری به منابع ناپایدار کاهش محسوسی داشته است، افزود: در کنار این تغییر رویکرد، شاهد رشد چشمگیر حجم سرمایه‌گذاری شهری بوده‌ایم، به‌گونه‌ای که رقم سرمایه‌گذاری‌ها از چند هزار میلیارد تومان در دوره‌های قبل، به ده‌ها هزار میلیارد تومان افزایش یافته که برای شیراز یک دستاورد مهم محسوب می‌شود.
رئیس شورای اسلامی شهر شیراز با تأکید بر عدالت فضایی در برنامه‌ریزی شهری اظهار کرد: جبران عقب‌ماندگی‌ها و محرومیت‌های برخی مناطق هرچند فرآیندی زمان‌بر است، اما با برنامه‌ریزی هدفمند و اجرای پروژه‌های زیرساختی، این روند در مسیر تحقق قرار دارد.
وی این پروژه را نمونه‌ای از حمایت مدیریت شهری از سرمایه‌گذاری دانست و افزود: شورا و شهرداری با ایجاد بسترهای مناسب، زمینه حضور مؤثر سرمایه‌گذاران و ارائه خدمات بهتر به شهروندان را فراهم کرده‌اند که این رویکرد، اعتماد و رغبت سرمایه‌گذاران برای فعالیت در شیراز را افزایش داده است.
در ادامه این مراسم، شهردار شیراز با اشاره به نحوه اجرای این پروژه گفت: این مجموعه با سرمایه‌گذاری کامل بخش خصوصی و بدون استفاده از حتی یک ریال منابع مالی شهرداری احداث شده و نمونه‌ای موفق از الگوی صحیح مشارکت در توسعه شهری است.
محمدحسن اسدی با اشاره به عملکرد شورای ششم شهر شیراز اظهار کرد: این شورا با رویکردی برنامه‌محور، مسیر توسعه شهر را بر اساس اسناد بالادستی و برنامه‌های پنج‌ ساله از جمله «شیراز ۱۴۰۴» پیش برده و از تصمیم‌گیری‌های آزمون و خطایی پرهیز کرده است.
وی با بیان اینکه تاکنون نزدیک به یک‌هزار و ۲۰۰ مصوبه در شورای ششم به تصویب رسیده است، افزود: بیش از ۹۰ درصد این مصوبات توسط شهرداری اجرایی شده که نشان‌دهنده هماهنگی مؤثر میان شورا و مدیریت اجرایی شهر است.
شهردار شیراز با اشاره به وضعیت منطقه ۱۱ گفت: این منطقه که در گذشته جزو مناطق کم‌برخوردار به شمار می‌رفت، امروز میزبان پروژه‌های متعددی از جمله سالن‌های تئاتر، کتابخانه، مجموعه‌های ورزشی، ایستگاه‌های آتش‌نشانی، پارک‌های محله‌ای و طرح‌های بازآفرینی شهری است که بخش قابل توجهی از آن‌ها در آینده نزدیک به بهره‌برداری می‌رسد.
اسدی با تأکید بر نقش مشارکت مردمی در موفقیت طرح‌های بازآفرینی شهری بیان کرد: در محلاتی مانند قناعت‌پیشه، همراهی شهروندان موجب تحقق تغییرات محسوس شده و محرومیت‌زدایی به‌صورت میدانی در حال انجام است.
وی همچنین از بهره‌برداری حدود ۲۰ ابرپروژه شهری تا پایان سال جاری خبر داد و گفت: افزایش رضایتمندی عمومی و تقویت امید اجتماعی، از مهم‌ترین نتایج اقدامات مدیریت شهری است و شهرداری شیراز در ارزیابی‌های ملی، در زمره دستگاه‌های برتر کشور قرار دارد.
کاهش ۱۵ درصدی  وابستگی بودجه شهری  شیراز به عوارض
ارسال دیدگاه
اخبار روز
ضمیمه