تاریخ انتشار:1404/6/25
سند یادداشت تفاهم کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و پاکستان امضا شد

با حضور وزیر راه و شهرسازی و وزیر تجارت و بازرگانی پاکستان؛

سند یادداشت تفاهم کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و پاکستان امضا شد

اقتصادسرآمد- سند یادداشت تفاهم بیست و دومین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و پاکستان عصر روز سه شنبه ۲۲ شهریورماه میان وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران و وزیر تجارت و بازرگانی جمهوری اسلامی پاکستان امضا شد.

به گزارش اقتصادسرآمد، آیین اختتامیه بیست و دومین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و پاکستان به ریاست فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران و جام کمال خان وزیر بازرگانی جمهوری اسلامی پاکستان به میزبانی تهران برگزار شد و در این مراسم سند یادداشت تفاهم این اجلاس میان دو طرف به امضا رسید.
 
در ادامه این نشست همچنین تفاهم نامه ریلی میان جبارعلی ذاکری معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران و سید مظهر علی شاه رییس راه آهن پاکستان به امضا رسید.
 
وزیر راه و شهرسازی در این آیین با اشاره به اینکه بیست و دومین کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و پاکستان پس از سه سال وقفه با موفقیت پایان یافت، ضمن قدردانی ویژه از مردم، رسانه‌ها و احزاب کشور دوست و برادر پاکستان، از حمایت آن‌ها در جریان جنگ ۱۲ روزه اخیر در منطقه تجلیل کرد و با ابراز تأسف، تسلیت خود را به خانواده‌های آسیب‌دیده از سیل در پاکستان نیز ابراز کرد.
 
وی افزود: تفاهمات خوبی در حوزه‌های فرهنگی، صنعتی، تجاری، علمی و گردشگری میان دو کشور حاصل شد.
 
هدف‌گذاری برای توسعه تبادلات اقتصادی تا ۱۰ میلیارد دلار
 
صادق با اشاره به برگزاری این کمیسیون یک ماه پس از سفر رئیس‌جمهور ایران به پاکستان، تصریح کرد: بر اساس توافقات، هدف‌گذاری برای توسعه تبادلات اقتصادی تا ۱۰ میلیارد دلار صورت گرفته که هم‌اکنون حجم آن به ۳.۱ میلیارد دلار رسیده است.
 
وزیر راه و شهرسازی در ادامه با اشاره به بخشی از این تبادلات که به صورت تهاتری انجام می‌شود، افزود: موضوعات حمل و نقل، از جمله گلوگاه‌های موجود، افزایش تردد کامیون‌های ایرانی در عمق خاک پاکستان و فعال‌سازی بازارچه‌های مرزی مانند پیشین-مند از محورهای مهم همکاری است.
 
وی همچنین درباره توسعه خطوط ریلی از جمله کویته-تفتان-زاهدان گفت: این مسیرها صرفاً برای ارتباط دو کشور نیست، بلکه تسهیل حمل و نقل بار و کالا نیز مدنظر است.
 
وزیر راه و شهرسازی ایران در ادامه به تفاهم در خصوص همکاری‌های بندری از جمله بنادر گوادر پاکستان و چابهار ایران، اشاره کرد و افزود: تسهیل حمل کالا و تردد زوار نیز در دستور کار قرار دارد.
 
صادق بیان کرد: جلسه بعدی کمیسیون مشترک در آینده نزدیک برگزار خواهد شد تا برنامه‌های مصوب و مورد توافق و تفاهم میان دو کشور تا رسیدن به مرحله عملیاتی پیگیری شوند.
 
وی در ادامه تأکید کرد: علاوه بر ۱۲ تفاهم‌نامه منعقد شده میان رؤسای جمهور دو کشور، در این اجلاس به ۱۳ تفاهم‌نامه جدید نیز دست یافتیم و اجرای آن‌ها با پیگیری دو طرف و برگزاری اجلاس‌های مشترک دنبال خواهد شد.
 
وزیر بازرگانی پاکستان: پیشرفت‌های اخیر حاصل تعهدات سران دو کشور است
 
در ادامه این مراسم جام کمال خان، وزیر تجارت و بازرگانی جمهوری اسلامی پاکستان، با قدردانی از دولت جمهوری اسلامی ایران به دلیل میهمان‌نوازی گرم، گفت: در جریان سفر رسمی خود به تهران طی دو روز گذشته، دیدارهای مفیدی با مقامات ارشد جمهوری اسلامی ایران از جمله وزرای راه و شهرسازی، صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی و همچنین معاون اول رئیس‌جمهور داشتم.
 
وی افزود: این دستاوردها نتیجه تعهدات سران دو کشور در جریان دیدار اخیر رؤسای جمهوری ایران و پاکستان در اسلام‌آباد است که زمینه‌ساز تحرک تازه‌ای در روابط دوجانبه شده است.
 
وزیر تجارت بازرگانی پاکستان ادامه داد: در حاشیه این کمیسیون مشترک، نشست تخصصی میان ۵۰ شرکت پاکستانی با شرکت‌های ایرانی برگزار شد که این امر نشان‌دهنده علاقه‌مندی بخش خصوصی دو کشور به توسعه روابط اقتصادی و تجاری است.
 
کمال خان با اشاره به مسئولیت مشترک خود و فرزانه صادق، همتای ایرانی‌اش، در هدایت کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و پاکستان، تصریح کرد: تمرکز ما بر دستیابی به توافقات مشخص در تمامی حوزه‌های اقتصادی بود و خوشبختانه در تمامی موارد مورد بحث، به توافق دوجانبه دست یافتیم.
 
وی افزود: پروتکل‌های مورد توافق در چارچوب همکاری‌های اقتصادی طیف وسیعی از بخش‌ها را در بر می‌گیرد و هدف اصلی آن، تأمین منافع ملموس برای مردم دو کشور است.
 
وزیر تجارت و بازرگانی پاکستان اظهار کرد: ایران و پاکستان با برخورداری از مرزهای مشترک و پیوندهای تاریخی و فرهنگی دیرینه، ظرفیت‌های گسترده‌ای برای توسعه همکاری‌های اقتصادی دارند و مردم هر دو کشور خواستار لمس واقعی نتایج این همکاری‌ها در زندگی روزمره خود هستند.
 
وی همچنین با اشاره به حمایت‌های متقابل ایران و پاکستان در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی، تأکید کرد: دو کشور در شرایط حساس اخیر مواضع مشترکی اتخاذ کردند و از یکدیگر حمایت به عمل آوردند که این امر می‌تواند پشتوانه‌ای برای گسترش همکاری‌های راهبردی باشد.
 
کمال خان با قدردانی از تلاش‌های کارگروه‌های تخصصی دو کشور برای تهیه و تدوین توافقات اخیر، اظهار امیدواری کرد؛ دور بعدی نشست کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و پاکستان در سریع‌ترین زمان ممکن در اسلام‌آباد برگزار شود و توافقات پیشین نیز مورد پیگیری قرار گیرد.
 
وی در پایان از دولت و ملت ایران به خاطر استقبال گرم و میزبانی صمیمانه قدردانی کرد

برچسب ها : وزیر راه و شهرسازی اقتصادسرآمد وزیر تجارت و بازرگانی پاکستان

اخبار روز
ضمیمه