تاریخ انتشار:1399/10/20

آلودگی هوا و افزایش تلفات بارداری
اقتصادسرآمد _محققان دریافتند که زنان باردار در کشورهایی مانند هند، پاکستان و بنگلادش که در معرض هوای آلوده هستند، ممکن است با خطر بیشتر مردهزایی و سقطجنین مواجه باشند. این بررسی نشان داد که بهبود کیفیت هوا میتواند خطر سقطجنین و مردهزایی را کاهش دهد.
به گزارش اقتصادسرآمد ، به نقل از فوربس، با افزایش بررسیهای انجامشده، محققان دریافتند که آلودگی هوا با سلامت مادران و کودکان مرتبط است. گزارشها نشان میدهد که آلودگی هوای داخل و خارج منجر به مرگ ۵۰۰ هزار نوزاد در جهان شده است، اما این اولین بررسی است که ارتباط آلودگی هوا با بیشترین میزان خاتمه بارداری در جنوب آسیا (پرجمعیتترین منطقه در جهان) را نشان میدهد؛ بنابراین، درک عوامل خطر برای از دستدادن بارداری در جنوب آسیا برای بهبود سلامت مادران در سطح منطقه و جهان بسیار مهم است.خسارات ناشی از تاثیرات بهداشت عمومی ناشی از آلودگی هوا تنها در کشور هند ۳۶.۸ میلیارد دلار برای اقتصاد این کشور هزینه داشته است. مدلسازی نشان داد که سالانه حدود ۳۴۹ هزار و ۶۸۱ بارداری در سه کشور جنوب آسیا با قرار گرفتن در معرض ذرات آلاینده PM۲.۵ و غلظتهایی بیشازحد استاندارد کیفیت هوای کشور هند (بیش از ۴۰ میکروگرم بر مترمکعب) به پایان میرسد و این آلودگی در بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۶ عامل ۷درصد تلفات بارداری در منطقه بوده است.اگر کشورها استانداردهای دقیقتر آلودگی هوا (۱۰ میکروگرم بر مترمکعب) که توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) تعیینشده را حفظ کنند، میتواند از حدود ۲۹.۷ درصد تلفات بارداری جلوگیری کنند.دکتر تائو ژو، محقق اصلی این تحقیق از دانشگاه پکن چین گفت: «آسیای جنوبی بیشترین میزان تلفات بارداری در سطح جهانی را دارد و آلودهترین مناطق با ذرات PM۲.۵ در جهان است.»لازم به ذکر است، PM۲.۵ ذرات یا قطرات ریزی هستند که عرض آنها تقریبا ۳۰ برابر کمتر از موی انسان است. این ذرات میتوانند در اعماق دستگاه تنفسی حرکت کرده و به ریهها برسند و باعث تشدید علائم بیماریهایی مانند آسم و بیماریهای قلبی شوند.از دست دادن بارداری میتواند تاثیرات روحی، جسمی و اقتصادی بر زنان، ازجمله افزایش خطر ابتلا به اختلالات افسردگی پس از زایمان، مرگومیر نوزادان در بارداریهای بعدی و افزایش هزینههای مربوط به بارداری مانند از دست دادن نیروی کار داشته باشد؛ بنابراین، کاهش تلفات بارداری ممکن است منجر به پیشرفتهای ناگهانی در برابری جنسیتی شود.برای این بررسی، محققان دادههای حاصل از نظرسنجی خانوار درباره سلامتی را از سال ۱۹۹۸ تا ۲۰۱۶ (زنانی که حداقل یکبار بارداری را خاتمه داده و یا یک یا چند مورد مردهزایی را گزارش کردهاند) و قرار گرفتن در معرض ذرات PM۲.۵ در دوران بارداری را از طریق ترکیب ماهواره با خروجی مدلسازی جو ارائه کردند.در این بررسی محققان ۳۴ هزار و ۱۹۷ زن که بارداری خود را به پایان رسانده بودند (۲۷ هزار و ۴۸۰ سقطجنین و ۶۷۱۷ مردهزایی) با تولدهای زنده مقایسه کردند. موارد از دست دادن بارداری در کشورهای هند ۷۷ درصد، پاکستان ۱۲ درصد و بنگلادش ۱۱ درصد بود.قرار گرفتن در معرض ذرات PM۲.۵ در بارداری با افزایش احتمال از دست دادن بارداری همراه و این مورد بعد از سایر عوامل همچنان قابلتوجه بود. هر افزایش در ۱۰ میکروگرم بر مترمکعب تخمین زده شد که خطر از دست دادن بارداری مادر را ۳ درصد افزایش میدهد.یافتهها نشان داد که افزایش خطر برای مادران روستایی یا افرادی که در سنین بالاتر باردار شدهاند، در مقایسه با مادران جوان مناطق شهری بیشتر بود. از دست دادن بارداری همراه با آلودگی هوا بیشتر در مناطق شمالی هند و پاکستان دیده میشود.
برچسب ها : الودگی هوا تلفات بارداری کشورهای پر جمعیت
اخبار روز
-
سد قوچم، حلقه واسط انتقال آب از غرب به شرق کردستان
-
محور چالوس چهارخطه می شود
-
تقدیر فرمانده سپاه از مرکز وکلا
-
سفر؛ آزمونی برای مسئولیت و آگاهی
-
رُمان نویسنده هرمزگانی به چاپ سوم رسید/ «آن تابستان»؛ سوژه مردمپسند ناب اقلیمی برای سینما
-
سرمایهگذاری در پروژههای شهری پیشرفت کرده، اما برخی چالشها باقی است
-
گام جدیددرنگهداشت محلات۲۷گانه منطقه یک باشروع بهار قرآن و طبیعت
-
بازدید مدیر دفتر یونسکو در تهران، از شناور تحقیقاتی «کاوشگر خلیج فارس»
-
صادرات محوری و توسعه فناوری رویکرد اصلی مناطق آزاد
-
تأکید هند بر توسعه چابهار همزمان با تهدید آمریکا
-
افتتاح بخشی از پروژه آزادراه تبریز-مرند
-
عملیات ترمیم خط اسید استیک مربوط به مخازن 1001
-
پانزدهمین نمایشگاه بینالمللی قیر، آسفالت، عایقها، بتن، سیمان و ماشینآلات وابسته افتتاح شد
-
هدفگذاری ایران و قزاقستان برای حمل ۵ میلیون تن بار از مسیر ریلی کشورمان
-
تخصصی ترین وزراتخانه جولانگاه افراد سفارشی و رابطه ای شده است
-
دهمین بوت کمپ اقتصادی با رویکرد توسعه کسب و کارهای نوظهور برگزار شد
-
نیازمند برنامه کلان ملی در حوزه منابع انسانی دریانوردان هستیم
-
همایش شرکت های برتر ایران برای بررسی و رتبه بندی 100 شرکت برتر در سال مالی 1402 برگزار شد
-
امروز باید تکلیف خود را نسبت به نگاه امنیتی حاکم بر فضای دیتا روشن کنیم
-
بازدید میدانی مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره شرکت پایانه ها و مخازن پتروشیمی به منظور بررسی عملکرد واحدهای مختلف بندر پتروشیمی ماهشهر