تاریخ انتشار:1400/11/13
انتقال آب دریا به زاهدان پروژه‌ای ۳۹ هزار میلیارد تومانی

انتقال آب دریا به زاهدان پروژه‌ای ۳۹ هزار میلیارد تومانی

اقتصاد سرامد - استاندار سیستان و بلوچستان گفت: مفهوم انتقال آب این نیست که حتما آب دریای عمان به همه نقاط منتقل شود و اتفاقا آغاز این فرآیند باید از سواحل باشد و همیشه گفتم انتقال آب دریای عمان به زاهدان یک پروژه ۳۹ هزار میلیارد تومانی است اما در ابتدا می‌توانیم شهرهای نوار ساحلی را از آب‌شیرین‌کن‌ها بهره‌مند کنیم.

به گزارش اقتصاد سرآمد، حسین مدرس خیابانی در آیین آغاز عملیات اجرایی آب‌شیرین‌کن چابهار افزود: رهبر معظم انقلاب در خصوص توسعه سواحل مکران تاکید کرده‌اند و اینکه ما به عنوان سربازان نظام و رهبری دائما این سخنان را تکرار کنیم کفایت نمی‌کند و حتما باید روی زمین و در عمل نیز توصیه‌های ایشان را اجرایی و عملیاتی کنیم.

وی بیان کرد: امروز مصادیق عملی این نصایح را در حوزه‌های گوناگون داشتیم و یک واحد تولید لنج و ساخت شناورهای صیادی و دریایی در کنارک را افتتاح کردیم که ۴۰ نفر در این واحد تولیدی مشغول به کار شدند.

مدرس خیابانی اضافه کرد: کلنگ‌زنی آب‌شیرین‌کن نگین مکران در چابهار را داریم که ۵۶۰ هزار متر مکعب برداشت آب دارد که امیدواریم از این میزان ۱۴۰ هزار متر مکعب در اختیار مردم قرار گیرد و این یک خبر خوب برای ما و مردم جنوب استان است. این مصداق واقعی انتقال آب از دریای عمان است.

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: اینکه آب دریای عمان بتواند مشکلات ما را در بحث خشکسالی و کمبود آب صنعت، کشاورزی و دامپروری تامین کند، یک مفهوم جدی و واقعی است. ما نمونه این را در انتقال آب خلیج فارس اجرا کردیم و امروز هم در دریای عمان کلید خورده است.

وی بیان داشت: ۱۴۰ هزار متر مکعب این آب برای مصرف مردم و ۴۰۰ هزار متر مکعب آن هم برای پتروشیمی درنظر گرفته شده است و حتی مزایای همین پتروشیمی نیز به مردم منطقه خواهد رسید.

مدرس خیابانی با بیان اینکه پتروشیمی چابهار یک طرح بی‌نظیر است گفت: این طرح از ۱۸ پلنت و کاربرد متفاوت از واحدهای مختلف پتروشیمی با پایه متانول برخوردار است. آنگونه که مدیران این شرکت عنوان کردند؛ فاز نخست این مجموعه با تولید یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن محصول متانول تا پایان سال ۱۴۰۱ به بهره‌برداری می‌رسد.

استاندار سیستان و بلوچستان اضافه کرد: صنایع پایین‌دستی این مجموعه به ترتیب به بهره‌برداری خواهد رسید و این هم یک اتفاق خوب است چراکه تاکنون همه تصور می‌کردند سیستان و بلوچستان یک استان تجاری است و باید بتوانیم از اقتصاد دریا استفاده کنیم اما امروز بنگاه‌های بزرگ اقتصادی همچون فولاد مکُران، پتروشیمی و نیروگاه‌ها می‌توانند تحول چشمگیری در این دیار رقم بزنند.

وی در خصوص اهمیت ساخت مسکن در سیستان و بلوچستان هم اظهار داشت: اینکه ما در چابهار طرح یکهزار و ۲۰۰ واحدی مسکن را شروع کنیم یعنی برای بیش از ۱۲۰ رشته صنعتی ایجاد اشتغال می‌کنیم و تعداد زیادی از جوانان بیکار منطقه مشغول به کار خواهند شد و از آسیب‌های اجتماعی کاسته می‌شود. امروز عملیات اجرایی مسکن ملی  هزار و ۲۰۰ واحدی چابهار را کلید زدیم و این موضوع مهمی است چون این منطقه با مشکل حاشیه‌نشینی مواجه است.

وی بیان کرد: باید پای بنگاه‌های بزرگ اقتصادی و صنعتی همچون پتروشیمی مکران را به این استان باز کنیم و امیدوارم با اجرای طرح‌های بزرگ، توصیه مقام معظم رهبری مبنی بر پیشرفت و آبادانی سواحل مکران شتاب بگیرد.

برچسب ها : اقتصاد دریا مسکن بنادر

اخبار روز
ضمیمه