تاریخ انتشار:1399/10/3

معاون وزیر نفت در امور گاز خبر داد:
افزایش 7 میلیارد مترمکعبی مصرف گاز در سال ۹۹ در بخش خانگی
از ابتدای سال تاکنون، نسبت به سال گذشته در همین بازه زمانی، ۱۰ میلیارد مترمکعب بیشتر گاز تولید کردهایم که بخش عمده آن، در بخش خانگی مصرف شده است.
به گزارش اقتصاد سرآمدبه نقل از روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران، حسن منتطرتربتی، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در نشست خبری چهارشنبه سوم دی ماه، با بیان این مطلب، اظهار داشت: سال گذشته در همین بازه زمانی، ۱۹۳ میلیارد مترمکعب گاز تولید کردیم که این رقم امسال به ۲۰۳ میلیارد مترمکعب افزایش یافته است.
وی با اشاره به مصرف ۲۰۳ میلیارد مترمکعب گاز در سال جاری، ادامه داد: این عدد در مقایسه با مدت مشابه سال ۹۸، نشاندهنده رشد ۱۰ میلیارد مترمکعبی در مصرف گاز است.
تربتی با بیان اینکه این عدد از نظر ارزش و مقدار انرژی، بسیار قابل ملاحظه است و نیز با اشاره به وضعیت تولید و مصرف گاز، افزود: بر اساس آمار، از این رقم، ۷ میلیارد مترمکعب به بخش خانگی و ۳ میلیارد مترمکعب به افزایش تأمین سوخت در نیروگاهها اختصاص یافته و این امر، بدین معناست که کل ۱۰ میلیارد مترمکعب افزایش تولید، تنها به بخش خانگی و نیروگاهی اختصاص داده شده که رقم بسیار بالایی است.
معاون وزیر نفت در امور گاز تاکید کرد: در آذر ماه، روزانه ۵۲ میلیون مترمکعب گاز بیشتری تولید شده که معادل ۲ فاز پارس جنوبی است. این افزایش تولید در بخش خانگی با افزایش مصرف ۴۶ میلیون مترمکعبی و در بخش نیروگاهی با افزایش تأمین ۹ میلیون مترمکعبی طی آذر ماه روبرو بوده است.
وی با بیان این که در بخش مصرف، افزایش عمدتاً به سمت خانوارها، چه از طریق گاز و چه از طریق برق و نیروگاهها هدایت میشود، گفت: باید فعالیت بیشتری برای بهینهسازی در بخش تبلیعات و تجهیزات انجام دهیم.
تربتی اذعان داشت: در این مسیر و در بحث تجهیزات، بهینهسازی موتورخانهها اتفاق افتاد و مجریان در استانها مشخص شدند و کار در جریان است تا به مراحل پایانی برسد، در بخش اطلاعرسانی اقدامات خوبی صورت گرفته و باید ادامه داشته باشد تا مردم بدانند که بدون هیچگونه هزینهای، میتوانند برای اصلاح موتورخانههای خود و به تبع آن، کاهش گازبهای خود، اقدام کنند. اما بخش دیگر این مساله نیز مربوط به مردم است که باید به صرفهجویی بیشتر تشویق شوند که میتواند بسیار مؤثر باشد.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در ادامه و در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به روند توسعه گازرسانی در کشور، و توسعه گازرسانی روستایی در سالهای اخیر، گفت: درست است که ما در حال توسعه هستیم و هرسال روستاهای بسیاری گازدار میشوند، ولی سهم این توسعه از تولید، تنها ۱۵ تا ۲۰ میلیون مترمکعب و مابقی آن، یعنی ۳۵ میلیون مترمکعب دیگر، ناشی از مصارف خانگی و بیشتر، مصرف آب گرمی است که بواسطه ویروس کرونا در منازل استفاده میشود.
تربتی با بیان این که اولویت شرکت ملی گاز ایران، تأمین گاز خانگی است، تصریح کرد: با این حال، این نکته را نباید فراموش کرد که با افزایش مصرف، میزان گازرسانی به صنایع محدود و استفاده از سوخت دوم، زیاد میشود که این امر خود در آلودگی هوا مؤثر است؛ ولی امیدواریم با رعایت درست و مصرف بهینه، ناچار به قطع گاز نیروگاهها و صنایع نشویم.
برچسب ها : خبر گاز معاون وزیر گاز تهران
اخبار روز
-
سد قوچم، حلقه واسط انتقال آب از غرب به شرق کردستان
-
محور چالوس چهارخطه می شود
-
تقدیر فرمانده سپاه از مرکز وکلا
-
سفر؛ آزمونی برای مسئولیت و آگاهی
-
رُمان نویسنده هرمزگانی به چاپ سوم رسید/ «آن تابستان»؛ سوژه مردمپسند ناب اقلیمی برای سینما
-
سرمایهگذاری در پروژههای شهری پیشرفت کرده، اما برخی چالشها باقی است
-
گام جدیددرنگهداشت محلات۲۷گانه منطقه یک باشروع بهار قرآن و طبیعت
-
بازدید مدیر دفتر یونسکو در تهران، از شناور تحقیقاتی «کاوشگر خلیج فارس»
-
صادرات محوری و توسعه فناوری رویکرد اصلی مناطق آزاد
-
تأکید هند بر توسعه چابهار همزمان با تهدید آمریکا
-
افتتاح بخشی از پروژه آزادراه تبریز-مرند
-
عملیات ترمیم خط اسید استیک مربوط به مخازن 1001
-
پانزدهمین نمایشگاه بینالمللی قیر، آسفالت، عایقها، بتن، سیمان و ماشینآلات وابسته افتتاح شد
-
هدفگذاری ایران و قزاقستان برای حمل ۵ میلیون تن بار از مسیر ریلی کشورمان
-
تخصصی ترین وزراتخانه جولانگاه افراد سفارشی و رابطه ای شده است
-
دهمین بوت کمپ اقتصادی با رویکرد توسعه کسب و کارهای نوظهور برگزار شد
-
نیازمند برنامه کلان ملی در حوزه منابع انسانی دریانوردان هستیم
-
همایش شرکت های برتر ایران برای بررسی و رتبه بندی 100 شرکت برتر در سال مالی 1402 برگزار شد
-
امروز باید تکلیف خود را نسبت به نگاه امنیتی حاکم بر فضای دیتا روشن کنیم
-
بازدید میدانی مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره شرکت پایانه ها و مخازن پتروشیمی به منظور بررسی عملکرد واحدهای مختلف بندر پتروشیمی ماهشهر