تاریخ انتشار:1405/3/10
اختصاص 10 میلیارد تومان برای مرمت قلعه تاریخی روس ها در جزیره آشوراده

فریدون فعالی در گفت و گو با اقتصادسرآمد:

اختصاص 10 میلیارد تومان برای مرمت قلعه تاریخی روس ها در جزیره آشوراده

اقتصادسرآمد- مدیر کل اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گلستان از اختصاص 10 میلیارد تومان اعتبار جهت آغاز فاز دوم عملیات مرمت و احیای قلعه تاریخی روس ها در جزیره آشوراده خبر داد.

فریدون فعالی در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد سرآمد از اختصاص 10 میلیارد تومان اعتبار جهت آغاز فاز دوم عملیات مرمت و احیای قلعه تاریخی روس ها در جزیره آشوراده خبر داد.
مدیر کل اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گلستان، یادآور شد: عملیات اجرایی فاز نخست مرمت این قلعه تاریخی واقع در تنها جزیره دریای خزر، سال گذشته با تخصیص 7 میلیارد تومان اعتبار به پایان رسیده بود.
وی در ادامه گفته های خود خاطرنشان ساخت: بر اساس برآوردهای صورت گرفته در سال گذشته توسط کارشناسان میراث فرهنگی استان، اتمام عملیات مرمت و احیای قلعه تاریخی روس ها در مجموع به 22 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
فعالی با اشاره به اینکه عملیات مرمت و احیای قلعه تاریخی روس ها با هدف توسعه زیرساختهای گردشگری در استان گلستان آغاز شده است، بیان داشت: انتظار می رود با اتمام عملیات مرمت و فراهم شدن امکان بازدید گردشگران از این بنای تاریخی، شاهد رونق بیش از پیش گردشگری در جزیره آشوراده به عنوان یکی از مهمترین قطب های مهم گردشگری شمال کشور باشیم.
مدیر کل اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گلستان، همچنین به سرمایه گذاری بخش خصوصی در سایت 22 هکتاری جزیره آشوراده جهت ایجاد زیرساختهای گردشگری و جذب گردشگران و طبیعت گردان به این جزیره اشاره کرد و گفت: وجود قلعه تاریخی روس ها در آشوراده به عنوان جاذبه تاریخی و فرهنگی، می تواند زمینه ساز رونق گردشگری در منطقه باشد.
این مقام مسئول در استان گلستان، اظهار امیدواری کرد: با پیگیری های اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، مابقی اعتبارات لازم و برآور شده جهت تکمیل عملیات مرمت و احیای قلعه تاریخی روس ها به زودی تامین شود.
لازم به ذکر است، یکی از بناهای تاریخی جزیره آشوراده قلعه ای تاریخی موسوم به قلعه روس هاست. این قلعه یادگاری از استعمار روس ها و اشغال این جزیره توسط قوای نظامی شان در قرن نوزدهم است. روس ها در سال ۱۸۳۸ میلادی وارد این جزیره شدند و بناهای متعددی در اینجا ساختند که از جمله آنها این دژ نظامی بود. این دژ نظامی که به شکل مثلث است اکنون به ثبت ملی نیز رسیده است. این ساختمان که در سه ضلع آن، سه برج دیده‌بانی دارد مقر نظامیان روسی بود که بعدها در دوره پهلوی تبدیل به پاسگاه نظامی می‌شود. در قاعده این بنای مثلثی نیز سه اتاق بنا شده و در دو ضلع دیگر چهار اتاق. همچنین در محوطه آن نیز یک آب انبار قرار داشته است. اندازه دو ضلع این قلعه آجری ۴ متر و طول قاعده آن که ورودی قلعه نیز در آن قرار دارد ۵۴ متر است. ورودی قلعه نیز یک سردر هلالی شکل دارد.

برچسب ها : قلعه تاریخی روس ها اقتصادسرامد جزیره آشوراده

اخبار روز
ضمیمه