تاریخ انتشار:1405/7/26
اطلس زیستگاه‌های حساس ساحلی و دریایی در شمال و جنوب کشور تهیه شد

شهرام فداکار به اقتصاد سرآمد خبر داد:

اطلس زیستگاه‌های حساس ساحلی و دریایی در شمال و جنوب کشور تهیه شد

اقتصادسرآمد- مدیرکل دفتر حفاظت از زیست‌بوم‌ها و سواحل دریایی سازمان حفاظت محیط زیست از تدوین اطلس زیستگاه‌های حساس ساحلی و دریایی در شمال و جنوب کشور خبر داد و گفت: این پروژه با همکاری دانشگاه تهران و دانشگاه شهید بهشتی انجام شده است.

شهرام فداکار در گفت و گو با اقتصاد سرآمد از تدوین اطلس زیستگاه‌های حساس ساحلی و دریایی در شمال و جنوب کشور خبر داد و گفت: این پروژه با همکاری دانشگاه تهران و دانشگاه شهید بهشتی انجام شده است.
مدیرکل دفتر حفاظت از زیست‌بوم‌ها و سواحل دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، ادامه داد: یک مطالعه در دریای خزر انجام شد و یک مطالعه نیز در خلیج فارس و دریای عمان انجام گرفت. نتیجه این دو مطالعه، تهیه اطلس زیستگاه‌های حساس ساحلی و دریایی بود.
فداکار گفت: در بخش جنوب، مطالعه‌ای که انجام دادیم با استقبال بسیار خوب کشورهای عضو کنوانسیون کویت مواجه شد و درصدد هستیم اطلس تهیه‌شده را در اختیار کشورهای عضو قرار دهیم، البته شرایط فعلی کمی در این زمینه اشکال ایجاد کرده اما خوشبختانه یک اطلس با کیفیت بسیار خوب تهیه شده است که جزئیات زیادی دارد و با روش علمی کاملاً مناسب انجام شده و در دسترس است.
مدیرکل دفتر حفاظت از زیست‌بوم‌ها و سواحل دریایی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: این اطلس روی پرتال سازمان حفاظت محیط زیست نیز قرار گرفته است و می‌توان از آن استفاده کرد.
مطالعه زیستگاه‌های حساس در شمال با تمرکز بر مصب رودخانه‌ها
این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست درباره مطالعه انجام‌شده در شمال کشور نیز گفت: در شمال همین کار انجام شده است، اما عمده مطالعه ما بر مصب رودخانه‌ها متمرکز بوده است.
وی توضیح داد: بخش عمده زیستگاه‌های اساسی ساحلی و دریایی ما در شمال، علاوه بر مناطق تحت مدیریت سازمان که در خط ساحلی قرار دارند، مصب رودخانه‌ها هستند که به عنوان زیستگاه حساس ساحلی محسوب می‌شوند.
مدیرکل دفتر حفاظت از زیست‌بوم‌ها و سواحل دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، بیان داشت: اطلس این زیستگاه‌ها تهیه شده و حتی حدود حریم مصب‌ها نیز در این مطالعه مشخص شده است.
فداکار، خاطرنشان ساخت: این موضوع در واقع یک مطالعه با تکلیف قانونی بود که بر عهده سازمان حفاظت محیط زیست قرار داشت و حدود حریم مصب‌ها و رودخانه‌ها نیز در محل تلاقی آنها با دریا مورد بررسی قرار گرفت.
وی اظهار داشت: بر اساس قانون، ما تا حد مشخصی از مصب‌ها می‌توانیم مداخله داشته باشیم و بخش‌های دیگر نیز در حوزه مسئولیت سایر بخش‌های سازمان حفاظت محیط زیست قرار می‌گیرد. آن بخشی که بر عهده معاونت محیط زیست دریایی و تالاب‌ها بوده، به صورت اطلس تهیه شده و نقشه و جزئیات آن کاملاً مشخص است.

برچسب ها : زیستگاه‌های حساس ساحلی و دریایی اقتصادسرآمد جنوب کشور

اخبار روز
ضمیمه