دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی ایران:
استقبال صادرکنندگان پتروشیمی از حذف رانت ارزی
دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی ایران با استقبال از راه اندازی بازار ارز تجاری گفت: تشکیل بازار توافقی ارز مانع از توزیع رانت بوده و به نفع اقتصاد کشور است.
به گزارش اقتصادسرآمد،احمد مهدوی ابهری درباره دستاوردهای راه اندازی بازار ارز تجاری برای صادرکنندگان اظهار داشت: این اقدام روی کل اقتصاد کشور اثرگذار است زیرا چند نرخی بودن ارز، رانتهایی را در کشور ایجاد کرده است که باید از بین برود و ارز یارانهای فقط باید برای کالاهای اساسی و امنیت غذایی و نیازهای دارویی مردم اختصاص یابد.
دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی ایران درباره مشکلات ناشی از ارز چندنرخی توضیح داد: وقتی صادرکننده ارز حاصل از صادرات خود با نرخ دستوری و کمتر از نرخ واقعی آن به واردکننده می دهد، یعنی در حقیقت رانت ایجاد شده و به تولیدکننده خارجی رانت داده می شود.
مهدوی ابهری افزود: در بازار توافقی قرار است صادرکننده و واردکننده در یک قیمتی که با هم توافق می کنند، ارز مبادله کنند؛ یعنی اگر واردکننده برایش به صرفه بود، ارز را از صادرکننده می خرد و به این ترتیب رانت ناشی از قیمت دستوری ارز و بازار از بین می برد. این فعال صنعت پتروشیمی ادامه داد: تعیین نرخ ها در شرایط توافقی رانت را از بین می برد و باعث ارزآوری و شفافیت بیشتر می شود که ثمرات آن برای کل جامعه خواهد بود. وی در عین حال با بیان اینکه آغاز اجرای این طرح ممکن است با برخی مقاومتها و تبعات اجتناب ناپذیر روبرو شود اما این مشکلات به مرور حل می شود، افزود: برای کسانی که دنبال آن بودند که در صف نیما باشند تا ارز ارزان بگیرند، این شفاف سازی خوشایند نیست چون ارز نیمایی برای آنها صرفه اقتصادی داشت.
ارسال دیدگاه
عناوین این صفحه
اخبار روز
-
ضرورت افزایش توان تاب آوری در صنعت توریسم دریایی هرمزگان
-
کاهش 54 درصدی صید ماهی سفید در دریای خزر
-
تأمین مالی توسعه زیرساختهای انرژی با تمرکز بر نیروگاههای تجدیدپذیر
-
بازگشت جریمه اقساط جنگ رمضان به مشتریان بانک صادرات ایران
-
محصولات نو بانک تجارت پشتیبان زنجیره تأمین شرکتهای تولیدی کشور
-
مؤسسه اعتباری ملل ۸۷ هزار میلیارد ریال تسهیلات قرضالحسنه پرداخت نمود
-
تسهیلات ۲ میلیارد ریالی بدون ضامن در طرح شایان بانک ملت
-
دیما، پیشران بانکداری دیجیتال
-
کمک به آزادی ۴۱ زندانی به مناسبت اعیاد قربان و غدیر و چهلویکمین سالروز تأسیس بانک سینا
-
«ادریس سالاری» عهدهدار شش اولویت راهبردی ارتباطی در بانک ملی ایران شد
-
آغاز رسمی رویه ترانزیت در بندر جاسک
-
ترسیم نقشه راه توسعه نوآوری در حملونقل ریلی
-
بورس تهران برای دومین روز متوالی سبزپوش شد
-
بازسازی زیرساختها و بازتعریف درآمدزایی؛ راهبرد جدید شرکت فرودگاهها
-
تاکید اعضای هیات مدیره بر صرفهجویی در هزینهها
-
فرصت «ریمدان» برای نقشترانزیتی در کریدور اقتصادی چین - پاکستان
-
آینده پنج کریدور راهبردی منطقه در پساجنگ
-
پروژه حفاری به کجا رسید؟
-
اختصاص 10 میلیارد تومان برای مرمت قلعه تاریخی روس ها در جزیره آشوراده
-
تراز تجاری غیرشفاف ایران



