«سرآمد» گزارش می‌دهد؛

تبعات منفی قوانین کشتی‌سازی برای صادرات LNG آمریکا

گروه انرژی- امید عباسی - رونق صادرات گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) ایالات متحده که به شدت توسط دولت ترامپ حمایت می‌شود، می‌تواند با قوانین تجاری جداگانه‌ای که توسط دولت او برای احیای کشتی‌سازی آمریکا و مقابله با نفوذ چین پیشنهاد شده است، تضعیف شود. این در حالی است که چندهفته قبل مدیران صنعت ال‌ان‌جی آمریکا در نامه‌هایی به دولت دونالد ترامپ هشدار دادند، نمی‌توانند از قوانین جدیدی که علیه کشتی‌های چینی وضع شده است، پیروی کنند.
به گزارش روزنامه اقتصاد سرآمد، طبق دستورالعمل‌های جدید پیشنهادی نماینده تجاری ایالات متحده، از سال۲۰۲۸، در مجموع یک‌درصد از صادرات ال‌ان‌جی آمریکا باید از طریق کشتی‌هایی با پرچم ایالات متحده حمل شود و از سال‌۲۰۲۹ به بعد، یک‌درصد از صادرات ال‌ان‌جی ایالات متحده باید توسط کشتی‌های با پرچم ایالات متحده و ساخت ایالات متحده حمل شود. این تعداد کشتی به تدریج در طول دهه‌ها افزایش خواهد یافت و تا سال‌۲۰۴۷، در مجموع ۱۵درصد از کل صادرات ال‌ان‌جی ایالات متحده باید توسط کشتی‌های ساخت آمریکا و با پرچم آمریکا حمل شود.
آنطور که اویل پرایس در گزارش خود نوشته است، یک‌درصد، در صورتی رقم ناچیزی به نظر می‌رسد که در نظر نگیریم آمریکا، بزرگ‌ترین صادرکننده ال‌ان‌جی در جهان است و ناوگان جهانی ال‌ان‌جی فعلی، فقط یک کشتی با پرچم ایالات متحده (اما ساخته‌شده در فرانسه) دارد و اینکه ساخت یک کشتی حمل ال‌ان‌جی در آمریکا، سال‌ها طول خواهد کشید و احتمالا دو تا چهاربرابر قیمت ساخت یک کشتی در کره‌جنوبی یا چین هزینه خواهد داشت. هدف اصلی قوانین پیشنهادی نماینده تجاری آمریکا، مقابله با نفوذ چین و احیای کشتی‌سازی آمریکاست. بااین‌حال، گروه‌های صنعت انرژی و تحلیلگران می‌گویند که این دستورالعمل بیش از آنکه تسلط چین را تضعیف کند، به صادرات ال‌ان‌جی آمریکا آسیب می‌زند.

درخواست لغو شروط ترامپ توسط لابی نفت و ال‌ان‌جی
گروه‌های لابی نفت و ال‌ان‌جی آمریکا، از نماینده تجاری ایالات متحده می‌خواهند که این شرط را برای کشتی‌های حمل ال‌ان‌جی لغو کند، زیرا رعایت این دستورالعمل غیرممکن است. آمریکا ظرفیت کشتی‌سازی، توانایی فنی یا زنجیره‌های تامین لازم برای افزایش قابل‌توجه ساخت کشتی‌های حمل ال‌ان‌جی آمریکا برای عمل به الزامات نماینده تجاری ایالات متحده را ندارد. انجمن تجاری «مرکز گاز طبیعی مایع» اعلام کرد که علاوه‌بر این، آمریکا در حال حاضر فاقد خدمه بسیار متخصص و ماهر برای بهره‌برداری و نگهداری کشتی‌های ال‌ان‌جی است.
آمریکا در سال میلادی گذشته، مجموعا ۱۳۹۶محموله ال‌ان‌جی صادر کرد. همزمان براساس داده‌های CLNG، ناوگان کشتی‌های ال‌ان‌جی، ۷۹۲کشتی فعال دارد. از این تعداد، فقط یک کشتی با پرچم آمریکا حرکت می‌کند. طی سال۲۰۲۴، حدود ۱۴۰۰محموله ال‌ان‌جی آمریکا به خریداران در سراسر جهان تحویل داده شد و این رقم تا پایان دهه جاری، دوبرابر خواهد شد، زیرا پایانه‌های ال‌ان‌جی در دست ساخت، وارد مرحله فعالیت می‌شوند.
طبق الزامات نماینده تجاری ایالات متحده ، برای اینکه یک‌درصد از صادرات ال‌ان‌جی آمریکا در سال۲۰۲۹، توسط کشتی‌های ساخت آمریکا حمل شوند، باید ۶کشتی حمل ال‌ان‌جی ساخت آمریکا تا پایان دهه جاری موجود باشد که عملی نیست. آخرین کشتی حمل ال‌ان‌جی آمریکا در سال۱۹۸۰ ساخته شد. بااین‌حال، تحلیلگران می‌گویند: صنعت درباره آنچه یک کشتی ساخت آمریکا را تشکیل می‌دهد، به شفافیت نیاز دارد.
پیش از این فایننشال تایمز در گزارشی نوشته بود: براساس نامه‌هایی که در هفته‌جاری میلادی توسط مؤسسه نفت آمریکا برای دولت ترامپ ارسال شده، صنعت ال‌ان‌جی این کشور هشدار داده است که قوانین منتشرشده توسط «جیمی‌سون گریر» نماینده تجاری ایالات متحده، در روز 17آوریل، ممکن است به این صنعت با درآمد 34میلیارد دلار در سال که از ارکان اصلی برنامه «سلطه انرژی» ترامپ به‌شمار می‌رود، آسیب برساند.
قوانین جدید ترامپ بخشی از تلاش‌های ایالات متحده برای افزایش فشارها به چین و تقویت همزمان صنعت کشتی‌سازی آمریکاست. این اقدامات باعث نگرانی صادرکنندگان داخلی شده است، چراکه نگران‌ این موضوع هستند که هزینه عقد قرارداد با کشتی‌ها به شدت افزایش خواهد یافت. صنعت ال‌ان‌جی آمریکا در حال حاضر از یک معافیت سه‌ساله در اجرای این قوانین بهره‌مند شده است، چراکه این حوزه وابستگی زیادی به کشتی‌های ساخت چین و دیگر کشورها دارد.

هشدار موسسه نفت آمریکا چه بود؟
مؤسسه نفت آمریکا در نامه‌هایی خطاب به وزیران انرژی و کشور هشدار داده که پیروی از این قوانین برای تولیدکنندگان ال‌ان‌جی غیرممکن است. بر پایه اطلاعات افرادی که در جریان محتوای این نامه‌ها هستند، در حال حاضر هیچ کشتی ساخت آمریکا برای حمل ال‌ان‌جی وجود ندارد و هیچ ظرفیت مازادی در کارخانه‌های کشتی‌سازی داخل برای ساخت کشتی‌های ویژه ال‌ان‌جی تا ضرب‌الاجل سال2029 در دسترس نیست.
این مؤسسه همچنین هشدار داده است که این قوانین توان تولیدکنندگان داخلی برای «سلطه بر صنعت جهانی ال‌ان‌جی» را تهدید می‌کند و جایگاه ایالات متحده به‌عنوان «ابرقدرت انرژی جهان» را به خطر می‌اندازد. مؤسسه نفت آمریکا در ادامه هشدار داد که این اقدام ممکن است دولت‌های آینده این کشور را به استفاده خلاقانه از ابزارهای تجاری مشابه برای تعلیق مجوزهای صادراتی سوق دهد. این صنعت همچنین از دولت خواسته است صادرات نفت‌خام و فرآورده‌های پالایشی مانند بنزین و گاز مایع را از این عوارض معاف کند، چراکه چنین هزینه‌هایی باعث اختلال در زنجیره تأمین و کاهش توان رقابتی خواهد شد.

عقب‌نشینی از اعمال عوارض بر کشتی‌های ال‌ان‌جی
در آوریل سال‌جاری میلادی، نماینده تجاری ایالات متحده جزئیات برنامه‌های خود برای دریافت هزینه تناژ از کشتی‌های ساخت چین را اعلام کرد. این هزینه‌ها قرار بود از اکتبر۲۰۲۳ میلادی از کشتی‌های حمل خودرو و تانکرهای‌LNG که در بنادر ایالات متحده پهلو می‌گیرند، دریافت شود. هدف این طرح، مهار تسلط چین در صنعت کشتی‌سازی و تقویت قابلیت‌های کشتی‌سازی داخلی آمریکا بود، اما در یک عقب‌نشینی ناگهانی، اجرای این طرح به اکتبر۲۰۲۵ میلادی موکول شد. علاوه‌بر این، در آخرین اظهارنظر نماینده تجاری ایالات متحده، دریافت عوارض از کشتی‌های حامل گاز‌LNG و خودروهای ساخت چین لغو شد. 
استدلال اصلی برای این تصمیم این است که بازار انرژی ممکن است تحت تأثیر چنین عوارضی دچار اختلال شود. براساس این گزارش، اقدامات اولیه نماینده تجاری آمریکا با انتقادات زیادی روبه‌رو شد. به همین دلیل، USTR تصمیم گرفته است که از کشتی‌های حمل خودروهای چینی هزینه‌ها را براساس تناژ خالص (نه براساس تعداد خودرو) دریافت کند. این در حالی است که قرار بود هزینه‌ها براساس معادل واحد خودرو محاسبه شوند.
در ادامه گزارش آمده است که دفتر‌USTR، با توجه به نگرانی‌های صنعت انرژی آمریکا، تصمیم به بازنگری در سیاست‌های خود گرفته است. براساس دستورالعمل‌های قبلی، شرکت‌های حمل‌و‌نقل‌LNG ملزم بودند که ظرف ۴سال، یک‌درصد از صادرات‌LNG ایالات متحده را با کشتی‌های ساخت این کشور و تحت پرچم ایالات متحده حمل کنند. در غیر این صورت، این شرکت‌ها با خطر از دست دادن مجوزهای صادرات‌LNG خود مواجه می‌شدند. بااین‌حال، صنعت‌LNG آمریکا نگرانی‌های خود را در مورد تاثیر منفی این قانون بر صادرات و تجارت انرژی ابراز کرد و USTR تصمیم به بازنگری در این مورد گرفت. جالب است بدانیم که امروز تنها ۳فروند از ۸۰۰کشتی حمل‌LNG در ناوگان جهانی، ساخت ایالات متحده هستند.

تبعات منفی قوانین کشتی‌سازی برای صادرات LNG آمریکا
ارسال دیدگاه
اخبار روز
ضمیمه