سوءمديريت دراقتصاددريامحور
مگر سردار، سرداري كند
ایرج گلشنی - اوضاع مديريت در حوزه دريايي ايران به شدت بحراني است و اقيانوس برنامهها، بسيار مواج و خطرناك است. گروهي درصدد هستند كه وضعيت بحراني بحرهاي ايران را سامان دهند؛ دلشان ميخواهد اما تخصص لازم را ندارند. سوءمديريت مشهود و تصميم شخصي عيان است و در نهايت، ابر ابهام تيره و تار چتر ياس بر سر اقتصاددريامحور ايران باز كرده است و بيرحمانه، فرصتسوزي ميبارد.
سالها از كشورهاي همتراز – بلكه پايينتر از خود- عقب افتادهايم و هنوز حتا يك راهبرد معين و مشخص براي توسعه درياپايه نداريم. هنوز كاسه چه كنم چه كنم دستمان گرفتهايم و زمان ميكشيم. هر چه بيشتر زمان از دست ميرود، پروژههاي مورد نياز، هزينهبارتر ميشوند.قدرت تصميمگيري براي طرحهاي متوسط نيست؛ تا برسد به ابر طرحهايي كه ميلياردها همت پول مي خواهد و سالها فرصت. اين دولت سيزدهم كه به نيمه رسيده است و از خود ميپرسد: چه طرحي شروع كنم كه دو ساله تمام شود و بتوانم قيچي بر گلوي روبانش بنهم؟ جواب هيچ است. كدام طرح دريايي ميتواند دو ساله بالغ شود كه بتوانيم به نام دولت سيزدهم عقدش كنيم؟سردار باقري، كه نگرش و شهامت همان باقري بزرگ را به ارث برده است، به ميدان آمده و در مجمع تشخيص مصلحت نظام، دو پيشنهاد تكراري، اما ضروري را مطرح كرده است كه قبلا نيز مطرح شده ، ولي مهر رد خورده بودند. يكي: بازنگري در« آمايش سرزميني سواحل»
و ديگري: ايجاد يك «مركز دولتي دريايي» هر دو پيشنهاد، سالهاست كه مطرح هستند؛ اما ره به جايي نبردهاند. بحث تاسيس يك وزارتخانه براي فعاليتهاي دريايي از ديرباز مطرح بوده است؛ اما همواره دولت پرسيده است: وزارتخانه دريايي؟ به نظر ميرسد كه دولت سيزدهم اگر قرارا ست كاري بكند، لازم است در قدم اول با ايجاد يك وزارتخانه يا يك مركز يا ... وحدت مديريت ايجاد كرده و با قدرت و صلابت، نسبت به بازنگري سازمانها و مديران آنها اقدام كند.

ارسال دیدگاه
عناوین این صفحه
-
گردشگری دریایی موتور محرکه اقتصاد درياپايه ایران
-
پیشنهاد ایجاد بندر جدید درکرانه دریای عمان
-
بررسی تاثیر بازاریابی بر شکلگیری بندرتاریخی کنگ
-
مگر سردار، سرداري كند
-
درتوسعه سواحل مَکُران زمان زیادی را از دست دادهایم
-
پاسخ مثبت نیروی دریایی سپاه به درخواست کمک شناور تجاری خارجی در تنگه هرمز
-
«بندر مقام» کاندیدای روستای گردشگری در جهان
اخبار روز
-
۳۳۸۳ کامیون بارگیری و خارج شد
-
پیشگامی گروه پاسارگاد در توسعه انرژی خورشیدی
-
ادمیرال برگزبده سومین اجلاس برند برتر مسولیت اجتماعی شد
-
انضباط مالی و هوش مصنوعی، اولویت های بانک ملی ایران در سال ۱۴۰۴
-
پرداخت ۲۸۶۰ فقره وام ازدواج و فرزندآوری در فروردین ۱۴۰۴
-
درآمد عملیاتی ۱۶ هزار میلیارد تومانی بانک پاسارگاد در فروردین ۱۴۰۴
-
تسریع در اجرای طرح آبرسانی زیاران به بیلقان برای تامین آب البرز و تهران
-
امضای تفاهم نامه گروه فولاد مبارکه با مدیر عامل ارشد بانک سپه
-
اسپاد دریا پایا از نیروهای امدادی و آسیبدیدگان بندر حمایت کرد
-
نیروگاههای برقآبی شرکت آب و نیرو عامل کاهش خاموشیها
-
رییس جمهور: وضعیت فعلی مدیریت بنادر پذیرفتنی نیست
-
کمکرسانی نیروی دریایی ارتش به مصدومان بندر شهید رجایی
-
قشم در کنار بندرعباس؛ اعلام همبستگی و پشتیبانی عملیاتی از سوی بندر کاوه
-
عیادت وزیر راه و شهرسازی از مصدومان حادثه انفجار بندر شهید رجایی در بیمارستان نیروی دریایی ارتش
-
تکذیب اظهارات منتسب به مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان درباره حادثه بندر شهید رجایی
-
از سرگیری عملیات بندری در بندر شهید رجایی
-
آمادگی کامل نیروی دریایی ارتش برای مدیریت بحران حادثه بندر شهید رجایی
-
بورس انرژی مرجع قیمتگذاری سوخت کشتیها شد
-
کسب رتبه اول بهرهوری بخش آب کشور توسط شرکت آب و نیرو
-
افتتاح نیروگاه خورشیدی 10 مگاواتی صندوق ذخیره فرهنگیان توسط وزیر آموزش و پرورش