گفت و گوی تفضیلی با کارآفرین مخترع؛

مخترع اصفهانی چراغ اقتصاد مقاومتی را پرنورتر کرد

به گزارش اقتصاد سرآمد  - گاهی مخترعان در گوشه‌گوشه این کشور دست به تغییرات کوچک می‌زنند، تغییراتی که در برخی موارد تحولات بزرگی ایجاد می‌کند. مصرف انرژی کمتر و بازدهی بیشتر، تنها چیزی است که برای اقتصاد مقاومتی به آن نیاز داریم.
«نگاه کردن به اطراف» شاید از جمله هنرهایی باشد که در وجود همه ما نهفته است اما تعداد محدودی به آن توجه می‌کنند و آن را پرورش می‌دهند و این هنر زمانی ارزشمندتر می‌شود که با دیدی عمیق‌تر  به این هنر دیگران بنگریم. در برخی موارد با ایجاد تغییرات کوچک می‌توان اثرات بزرگی بوجود آورد. رسول فصیحی مخترع 52 ساله ازجمله این گروه انسانهاست و هرچند که رشته تحصیلی مرتبطی با علایق خود نداشته اما به فکر تغییر و تحول در دنیای اطراف خود می‌افتد. این مخترع دستی هرچند کوچک در لامپ‌های کم‌مصرف برده و اثری عجیب را ایجاد کرده است چیزی که شاید ما بیشتر به دنبال آن هستیم. لامپی با  نور بیشتر، عمری طولانی‌تر و شاید نشکن بودن. این تمام چیزهایی است که این مخترع جز کمبود لامپ‌های موجود دیده و سعی در برطرف کردن آنها کرده است.
در ادامه به گفت‌وگو با او می‌نشینیم:
در مورد اختراع خودتان توضیح بدید.
من لامپی را اختراع کردم که می‌تواند نور 360 درجه بدهد. در لامپ‌هایی که در بازار هستند نمی‌توان نور را به صورت 360 درجه داشته باشیم.
لامپ‌های موجود در بازار چگونه هستند؟
لامپ‌های موجود در بازار فیبر مدار چاپی هستند و ال‌ای‌دی‌ها در فیبر مدار بسته دوبعدی چیده شده که آنها توسط یک حباب می‌توانند فقط نور را تا شعاع تقریبا 180 درجه بچرخانند. به همین علت در لامپ‌های قدیمی اصولا سطحی که سمت خنک‌کننده آن باشد در تاریکی قرار می‌گیرد.
اختراع من این مزیت را دارد که نور را به طور کامل در تمام جهت‌ها مانند لامپ‌های فیلامنتی یا تنگستنی قدیمی پخش می‌کند.
چه شد که به فکر این ایده افتادید؟
اولین مورد این بود که وقتی در منازل لامپ‌های ال‌ای‌دی جدید را به خاطر کم‌مصرف بودن استفاده می‌کنند به ویژه در لوستر‌ها، اگر به سمت بالا ببندند یعنی حباب به سمت بالا باشد سقف را روشن می‌کند و سمت پایین در نور کم  قرار می‌گیرد و اگر در جهت معکوس قرار بگیرد این دفعه سقف در تاریکی یا نور کم قرار می‌گیرد و سقف کم نور باعث می‌شود که فضا کوچک‌تر به نظر برسد به همین دلیل من به این فکر افتادم که با روشی نور را به صورت 360 درجه بتوانم مانند لامپ‌های تنگستنی قدیمی و فیلامنتی بچرخانم.
مواد اولیه برای تولید این لامپ چیست؟
در مواد اولیه تفاوتی وجود ندارد همه لامپ‌های ال‌ای‌دی، شامل ال‌ای‌دی‌، فیبر مدار چاپی، ته پیچ، حباب و یک خنک‌کننده هستند. ما هم همه این مواد را در این لامپ به کار بردیم ولی تفاوت ما نوع برش‌هایی است که روی فیبر مدار چاپی می‌دهیم. این برش‌ها سبب می‌شود که اجازه دهد فیبر مدار چاپی دور یک سطح استوانه‌ایی بچرخد و نور 360 درجه را به ما بدهد.
هزینه تولید یک لامپ شما چقدر است؟
البته من لامپ های مختلف در وات های مختلف تولید کردم تقریبا از 13 وات به بالا. در حال حاضر نمی‌توانم در مورد هزینه تمام شده این لامپ‌ها صحبت کنم ولی می‌توانم بگویم که اگر ازران‌تر از لامپ‌های مشابه هم وات خودش نباشد، گران‌تر نیست.
مشکلات شما برای تولید این محصول چه بوده؟
من مشکل خاصی در این راه نداشتم. فقط این طرح زمان‌بر بود. نزدیک به 8 ماه ثبت اختراع طول کشید. زمان زیادی برای داوری طولانی شد و علت آن این بود که باید تحقیق در تمام دنیا می‌شد که نمونه آن موجود نباشد. تنها مشکل همین بود. در مدل‌سازی نیز، پیدا کردن کسانی که بتوانند دقیقا چیزی که من می‌خواهم را پیاده کنند و قالب بسازند باعث تاخیر در اجرا شد.
و مشکلات شما برای تولید انبوه این لامپ‌ها چیست؟
تنها مشکل برای تولید انبوه این لامپ سرمایه در گردش بالای مورد نیاز برای تولید این محصول به علت مصرف زیاد آن در کشور است و به طور مسلم برای صادرات نیز سرمایه در گردش بسیار زیادی نیاز دارد.
برای تولید انبوه این محصول چند نفر مشغول به کار می‌شوند؟
خوشبختانه مراحل تولید لامپ ال‌ای‌دی در تمام دنیا تقریبا دستی است به جز نصب ال‌ای‌دی روی فیبر مدار چاپی، بقیه مراحل لامپ‌ها در تمام دنیا حتی در چین هم به صورت دستی جمع می‌شود. به همین علت تولید انبوه نیاز به کارگر زیاد دارد و فکر می‌کنم اگر ما با توجه به مصرف روز‌افزون این نوع لامپ در کشور و بازاری که می‌تواند در خارج از کشور داشته باشد نیروهای انسانی زیادی را به کار می‌گیرد. در حال حاضر کارخانه‌ای تولید لامپ داخلی زیر 100 نفر پرسنل ندارند. / تسنیم
 مخترع اصفهانی چراغ اقتصاد مقاومتی را پرنورتر کرد
ارسال دیدگاه
اخبار روز
ضمیمه