فاصله اندک تا بانکداری دیچیتال

مدیر امور بازاریابی داتین درباره فاصله سیستم بانکداری از الکترونیکی تا دیجیتالی شدن گفت: بانکداری دیجیتال سیر تحول بانکداری الکترونیک است و فاصله زیادی با پیاده‌سازی بانکداری دیجیتال در ایران نداریم.
به گزارش اقتصادسرآمد،  با توجه به افزایش بازیگران صنعت فین‌تک، بانک‌ها نیز به دنبال افزایش سرمایه‌گذاری در فناوری هستند. دولت‌های سراسر جهان به‌طور مداوم در حال سرعت بخشیدن به پذیرش سرویس‌های بانکداری دیجیتال هستند. در ایران نیز بانک‌ها ملزم به آغاز یک سفر به سمت بانکداری دیجیتال شده‌اند.در همین خصوص میلاد بیگدلی شاملو، مدیر امور بازاریابی داتین با اشاره به خدمات بانکداری در گذشته گفت: اگر ۱۰ سال گذشته قصد داشتیم شعبه بانکی را تصور کنیم مفاهیمی مثل اینترنت و موبایل بانک وجود نداشت. تا قبل از پا به عرصه گذاشتن این مفاهیم، بانک‌ها نقش سیستم‌های سنتی و کاغذی را بازی می‌کردند. با گذشت زمان و استفاده بانک‌ها از سبک‌های جدید فناورانه، صنعت بانکداری توانست نقش‌های جدیدی را بر عهده بگیرد. وی  خاطر نشان کرد: امروزه مفاهیمی مانند بلاکچین، اینترنت اشیا و هوش مصنوعی سیستم‌های بانکی را تحت تأثیر قرار داده‌­اند. یکی از مباحثی که امروزه به شدت پر اهمیت است، بانکداری دیجیتال و تفاوت‌های این حوزه نسبت به بانکداری الکترونیک است؛ صنعت بانکداری با استفاده از فناوری اطلاعات توانسته محصولات جدیدی مانند اینترنت و موبایل بانک را تحت عنوان بانکداری الکترونیک عرضه کند.بیگدلی با بیان این مطلب گفت: طی چند سال اخیر مفهوم بانکداری دیجیتال در کشور مطرح شده است.
 فناوری اطلاعات این فضا را به وجود آورده تا بانکداری دیجیتال بتواند علایق هر مشتری را شناسایی و با توجه به آن خدمات و سرویس ارائه کند؛ همچنین با توسعه بانکداری دیجیتال، سرویس‌های بانکی مطابق با تغییر نیاز صنایع مختلف  خود را وفق می‌دهندمدیر امور بازاریابی داتین در ادامه با بیان اینکه بانکداری دیجیتال و الکترونیک با یکدیگر تفاوت دارند، گفت: صنعت فناوری اطلاعات در سال‌های اخیر تغییر کرده و متناسب با آن لازم است سایر صنایع که از آن بهره برده‌­اند به‌روزرسانی شوند. 
در واقع بانکداری دیجیتال سیر تحول بانکداری الکترونیک است و از سال­‌های گذشته بسیاری از بانک‌ها و شرکت‌ها، محصولات و خدمات خود را مبتنی بر مفهوم بانکداری دیجیتال ارائه کرده‌اند.
بیگدلی ادامه داد: مفهوم بانکداری دیجیتال را وجود زیرساخت‌های ارائه غیرحضوری خدمات بانکی به مشتریان از صفر تا صد تعریف کرد که نیاز به حضور فیزیکی مشتری در بانک و وجود شعبه‌های متعدد بانکی را بی‌معنی می‌کند.وی افزود:با وجود بانکداری دیجیتال، استارت‌آپ‌ها می‌توانند با استفاده از خدماتی که بانک‌ها در قالب API و تحت عنوان Open Banking ارائه می‌کنند محصولات جدیدی را تولید و نقش مکمل بانک‌ها را ایفا کنند؛ رمز ارزها، مرزها را در دنیا از بین برده و سعی می‌کنند بانک‌های مرکزی را نیز به حاشیه بکشانند. 
فاصله اندک  تا بانکداری دیچیتال
ارسال دیدگاه
اخبار روز
ضمیمه