تاریخ انتشار:1405/7/16
«نوار گردشگری عرفان» از عطار تا شمس تبریزی شکل می‌گیرد

صالحی‌امیری خبر داد؛

«نوار گردشگری عرفان» از عطار تا شمس تبریزی شکل می‌گیرد

اقتصاد سرآمد_ وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با تأکید بر ظرفیت‌های فرهنگی و تمدنی ایران، از طراحی «نوار گردشگری عرفان» از عطار تا شمس تبریزی خبر داد و گفت: خوی به عنوان یکی از ایستگاه‌های این مسیر، به شبکه‌ای از جاذبه‌های عرفانی و تاریخی در ایران متصل خواهد شد.

به گزارش خبرنگار اقتصاد سرآمد، سیدرضا صالحی‌امیری در آیین افتتاح بارگاه شمس تبریزی در خوی، با قدردانی از رهبران ادیان، روحانیت، اصحاب رسانه و همه شخصیت‌ها و افرادی که برای تحقق این پروژه تلاش کردند، اظهار کرد: از همه کسانی که دغدغه داشتند تا این بارگاه امروز با این شکوه در این جغرافیا افتتاح شود، قدردانی می‌کنم.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به حضور مهمانان خارجی در این مراسم افزود: به مهمانان خارجی، نمایندگان سازمان ملل متحد، یونسکو، اکو، سفارتخانه‌ها و سفرای محترمی که در این مراسم حضور پیدا کردند، خیرمقدم عرض می‌کنم.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با تأکید بر اهمیت ایران و هویت ملی گفت: ایران یک جسم دارد و یک روح و ما امروز به خاطر ایران در کنار یکدیگر قرار گرفته‌ایم؛ ایرانیان برای ایران جان خود را فدا خواهند کرد.

دشمنان نمی‌توانند فرهنگ و تمدن ایران را شکست دهند

صالحی‌امیری با اشاره به ظرفیت‌های تاریخی و تمدنی کشور تصریح کرد: دشمنان ملت نمی‌دانند و حاکمان بی‌خرد کاخ سفید آگاهی ندارند که این ملت قابل شکست نیست؛ چراکه فرهنگ، تمدن و تاریخ این ملت در بیش از یک میلیون اثر تاریخی جای گرفته است.

وی ادامه داد: ممکن است با جنگ بتوانید به مراکز صنعتی ما تهاجم کنید، اما نمی‌توانید به فرهنگ، هنر و تمدن ایران‌زمین نزدیک شوید و حتماً مغلوب خواهید شد.

وزیر میراث فرهنگی با اشاره به گستردگی آثار تاریخی کشور اظهار کرد: این جمعیتی که امروز می‌بینید، به‌ویژه جوانان خوی، باید به خودشان تبریک بگویند که در این جغرافیا و در این فضا زندگی و تنفس می‌کنند.

وی افزود: باید به همه مردم آذربایجان غربی و شرقی و همه مردم ایران تبریک بگوییم که افتخار داریم تمدن بزرگی را به ارث برده‌ایم؛ تمدنی که در هر جغرافیا و هر نقطه‌ای از ایران که وارد می‌شویم، یک اثر تاریخی در آن مشهود است.

ایران؛ خورشیدی که به جهان نور و حرارت می‌دهد

صالحی‌امیری با اشاره به سفرهای اخیر خود به نقاط مختلف کشور گفت: چند روز گذشته در بوشهر بودم و بناهای تاریخی بوشهر تا بندر سیراف را دیدم که در مسیر ثبت جهانی قرار دارد. پیش از آن در اصفهان بودیم و مسجد عتیق و دیگر آثار تاریخی این شهر را دیدیم و قبل از آن نیز در استان‌های دیگر حضور داشتیم.

وی با بیان اینکه «همه ایران زیباست»، گفت: باور کنید ایران ما در تاریخ و تبار خود به مثابه خورشیدی است که به همه جهانیان هم حرارت می‌دهد و هم نور.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ادامه داد: جغرافیایی که امروز ما و شما در آن ایستاده‌ایم، جغرافیایی مقدس است؛ جغرافیایی که معرفت، عرفان، اخلاق، شعر و ادب را از آن آموخته‌ایم.

فرهنگ و تمدن باید از مدرسه تا دانشگاه آموزش داده شود

صالحی‌امیری خطاب به آموزش و پرورش، صداوسیما و رؤسای دانشگاه‌ها گفت: اگر قرار است فرزندان ما در فضای فرهنگی زندگی کنند، باید فرهنگ و تمدن را به آنها آموزش دهیم.

وی افزود: فرهنگ و تمدن باید در مدرسه به دانش‌آموزان و در دبیرستان و دانشگاه به همه آموزش داده شود.

وزیر میراث فرهنگی همچنین با اشاره به نقش رسانه ملی در تقویت هویت ایرانی اظهار کرد: در رأس این کار، صداوسیما قرار دارد که امروز برنامه «ایران جان» را آغاز کرده و باید قدردان این برنامه فاخر باشیم؛ چراکه این برنامه برای ایجاد دلبستگی به ایران است.

ایران جان، تاریخ، غیرت و شرافت ماست

صالحی‌امیری با اشاره به تأکیدات مطرح‌شده درباره هویت ملی گفت: ایران مغناطیسی است که همه ما را در کنار هم قرار می‌دهد.

وی ادامه داد: در حسینیه امام خمینی(ره) تأکید شد که «ای ایران» را بخوانید؛ ایران هم جان ماست، هم تاریخ ماست، هم غیرت ماست، هم شرافت ماست و هم مقاومت ماست.

وزیر میراث فرهنگی تأکید کرد: ما با ایران تعریف می‌شویم. ایران یک جسم دارد و یک روح و مشاهیر ما در ایران مملو از فرهنگ، معرفت و معنویت هستند؛ از آستان مقدس امام رضا(ع) در مشهد مقدس تا همه نقاطی که بخشی از تاریخ و تمدن ایران را در خود جای داده‌اند.

ایران ظرفیت قدرت اول تمدنی جهان را دارد

وی با اشاره به ظرفیت‌های تمدنی کشور گفت: با ثبت آثار تاریخی و تمدنی ایران، امروز ما قدرت اول تمدنی جهان بودیم و این ظرفیت را به صورت بالقوه داریم.

صالحی‌امیری با قدردانی از همه کسانی که برای ساخت و تکمیل بارگاه شمس تبریزی تلاش کردند، اظهار کرد: خیلی‌ها برای ایجاد این بنا تلاش کردند و باید از همه آنها قدردانی کرد.

وی افزود: چرا در شرایط جنگ، با تأکید رئیس‌جمهور، در همه جغرافیای ایران بناهای مشابه در حال ساخت است؟ ما از این به بعد حداکثر هر ماه یک بنا را افتتاح خواهیم کرد و برای تحقق این هدف، برنامه‌ریزی جدیدی انجام داده‌ایم.

خوی در «نوار گردشگری عرفان» قرار گرفت

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در ادامه از اتصال خوی به یک مسیر گردشگری با محوریت عرفان و مشاهیر ایران خبر داد و گفت: جغرافیای خوی را به یک نوار گردشگری به نام «نوار گردشگری عرفان» متصل کرده‌ایم.

وی درباره مسیر این نوار گردشگری توضیح داد: این مسیر از عطار آغاز می‌شود، به سمنان و شیخ ابوالحسن خرقانی و بایزید بسطامی می‌رسد، سپس به سهرورد و شیخ اشراق و سهروردی می‌رسد و در ادامه به ایستگاه خوی، یعنی این دیار و سرزمین شمس تبریزی، متصل می‌شود.

صالحی‌امیری با اشاره به جایگاه خوی در این مسیر افزود: از عطار که شروع می‌کنیم، به سمنان، شیخ ابوالحسن خرقانی، بایزید بسطامی و سهرورد و شیخ اشراق و سهروردی می‌رسیم و در نهایت به ایستگاه خوی می‌رسیم؛ جایی که امروز در آن ایستاده‌ایم و در برابر این مرد بزرگ و عارف، شمس تبریزی، تعظیم می‌کنیم.

وی ادامه داد: مردم این دیار و مردم ایران‌زمین باید بدانند که در چنین جغرافیایی زندگی می‌کنند و باید نسبت به این میراث بزرگ احساس غرور داشته باشند.

تعریف ۱۰ مسیر گردشگری با شعار «ایران؛ آغاز هر داستان»

وزیر میراث فرهنگی با اشاره به برنامه‌های این وزارتخانه برای توسعه گردشگری فرهنگی گفت: ما ۱۰ راه را تعریف کرده‌ایم و شعار ما «ایران، آغاز هر داستان» است که یکی از این مسیرها، گردشگری عرفان است.

وی تصریح کرد: امروز در ایستگاه خوی ایستاده‌ایم و به این مرد بزرگ عارف تعظیم می‌کنیم و وظیفه دارم از تک‌تک عزیزانی که در شکل‌گیری این مجموعه و برگزاری این مراسم تلاش کرده‌اند، قدردانی کنم.

باید برای نسل جوان برنامه‌های فرهنگی جدید تعریف کنیم

صالحی‌امیری در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر ضرورت توجه به نسل جوان گفت: باور من این است که باید برای نسل جوان برنامه‌های جدید تعریف کنیم.

وی افزود: همه ما مسئولیت داریم و همه نهادهای فرهنگی باید در این زمینه نقش خود را ایفا کنند و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در رأس این کار قرار دارد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در پایان با تأکید بر ضرورت تقویت پیوند نسل جدید با تاریخ، فرهنگ و تمدن ایران خاطرنشان کرد: حفظ و معرفی این میراث تنها به معنای نگهداری از بناهای تاریخی نیست، بلکه باید زمینه‌ای فراهم کنیم که نسل جوان با فرهنگ، معرفت، معنویت، تاریخ و تمدن ایران آشنا شود و نسبت به سرزمین خود احساس تعلق و افتخار کند.













 

برچسب ها : خوی وزیر میراث قرهنگی نوار گردشگری عرفان

اخبار روز
ضمیمه